Tyttö vai poika? Selvitä vauvan sukupuoli seuraavilla menetelmillä

Tyttö vai poika? Selvitä vauvan sukupuoli seuraavilla menetelmillä

Raskaus on jännittävää aikaa monellakin tavalla ja yksi mielessä pyörivä asia varmasti on vauvan sukupuoli. Osa vanhemmista haluaa pitää jännityksen loppuun asti, jolloin vauvan sukupuoli selviää vasta synnytyksessä. Osa tahtoo kuitenkin tietää vauvan sukupuolen etukäteen. Ultraäänitutkimuksen avulla vauvan sukupuolen voi nähdä luotettavasti 18. raskausviikon jälkeen.

Lue myös: Raskausviikot

On kuitenkin vanhoja uskomuksia ja metodeja, joiden avulla tulevan vauvan sukupuolen voisi selvittää jo etukäteen. Kannattaa muistaa, että seuraavat testit ovat leikkimielisiä, eikä tieteellisesti todistettuja, joten ne eivät ole täysin luotettavia.

Kiinalainen syntymäkalenteri

Sanotaan, että kiinalainen tutkija loi järjestelmän yli 700 vuotta sitten. Kiinalainen syntymäkalenteri ennustaa lapsen sukupuolen pelkän äidin iän sekä sen kuukauden perusteella, jolloin hedelmöitys on tapahtunut.

Kiinalaiseen syntymäkalenteriin pääsee esimerkiksi täältä. Sukupuolen lisäksi kiinalainen syntymäkalenteri näyttää myös vauvan kiinalaisen horoskooppimerkin.

Muutokset odottavan äidin ulkonäössä

Uskomuksen mukaan tyttölapsi veisi äidin kauneutta. Näin ollen iho-ongelmat, ohentuneet hiukset sekä pyöristyneet kasvot enteilisivät tyttölasta. Poikalapsen kohdalla odottava äiti kärsisi kuivista käsistä ja kylmistä jaloista. Hiukset puolestaan olisivat tuuheammat kuin ennen.

Myös vatsan muodon kerrottaisiin paljastavan tulevan vauvan sukupuolen. Mikäli vatsa on pyöreä ja leveämpi, olisi kyseessä tyttölapsi. Jos vatsa on ”suippo” ja kasvaa pystysuunnassa, olisi tulokas poika. Myös vatsan läpi pystysuunnassa kulkeva tumma viiva, linea nigra, enteilisi poikalasta.

Sormustesti

Sormustesti on suosittu metodi selvittää vauvan sukupuoli.

Sormustestiin tarvitsee vain yhden pitkän hiuksen ja sormuksen. Sujauta sormus hiuksen läpi ja roikota sormusta hiuksen varassa vatsan yläpuolella. Pidä käsi mahdollisimman vakaana.

Mikäli sormus pyörii ympyrää, olisi tulokas tyttölapsi. Jos taas puolestaan sormus heiluu vaakatasossa edestakaisin, lapsi olisi poika.

Vauvan syke

Mikäli vauvan syke on yli 140, vauva olisi tyttö. Kun taas vastaavasti sykkeen ollessa matalampi, vauva olisi poika.

Matemaattinen laskukaava

On olemassa matemaattinen laskukaavio, jonka perusteella pystyisi selvittämään vauvan sukupuolen.

Laske yhteen odottavan äidin ikä, hänen syntymäkuukausi sekä hedelmöittymiskuukausi. Mikäli tuloksen numero on parillinen, olisi lapsi tyttö ja taas pariton tulos enteilisi poikalasta.

Raskaushimot

Tyttövauva saa odottavan äidin himoitsemaan makeaa kun taas poikavauva suolaista naposteltavaa.

Lue myös: Rakenneultra

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös