koronavirus

20 vauvan nimeä, jotka ovat saaneet vaikutteita koronaviruksesta

Koronavirus inspiroi nimeämään lapsia pandemian aikana

Koronavirus inspiraatioksi lapsen nimeen? Kukaan ei varmasti käytä COVID-19:ää inspiroimaan vauvansa nimeä? VÄÄRIN! Jotkut vanhemmat ovat jo nimenneet vastasyntyneensä viruksen mukaan. Aika näyttää, ovatko seuraavan sukupolven nimet jatkuva muistutus korona-ajasta. Mitä mieltä olette näistä nimistä?

1. Corona

Ei? Itse asiassa, joo! Tämä nimi on todella olemassa… Intialainen nainen synnytti kaksoset maaliskuussa lukituksen aikana. Äiti Preeti Verma ja aviomies Vinay päättivät antaa toiselle kaksoselle nimeksi Corona.

2. Covid

… joo, arvasit sen. Covid. Preeti kertoi uutistoimisto Press Trust of Indialle: ”Synnytys tapahtui useiden vaikeuksien jälkeen, ja siksi minä ja mieheni halusimme tehdä päivästä ikimuistoisen.” ”Kun sairaalan henkilökunta myös alkoi kutsua vauvoja Coronaksi ja Covidiksi, päätimme lopulta nimetä heidät pandemian mukaan”, hän sanoi.

No, heidän nimensä ovat ikimuistoisia JA ainutlaatuisia, se on varma.

3. Demi

Eikö tämä ole vain suloinen tyttöjen nimi? Varmasti on. Ellei se tietysti ole lyhenne sanoista ”pandemia”. Demi tarkoittaa itse asiassa ”puolet” kreikkalaista alkuperää, joten ihmiset eivät koskaan tietäisi, että se oli nyökkäys virukselle.

nimen anto

4. Faith

Koko maailmalla on täytynyt olla paljon uskoa koronaviruspandemian aikana, joten tyttäresi nimi Faith olisi itse asiassa koskettava kunnianosoitus ja hienovarainen muistutus tästä vaikeasta ajanjaksosta.

5. Florence

Florence on latinalaista alkuperää oleva kaunis tyttönimi, joka tarkoittaa ’kukoistavaa’ ja ’vaurastumista’. Koronayhteys tässä olisi modernin hoitotyön perustaja Florence Nightingale ja väliaikaiset NHS Nightingale -sairaalat, jotka perustettiin auttamaan NHS:ää selviytymään suurista potilasmääristä.

6. Iris

Iris tarkoittaa ”sateenkaarta” sen kreikkalaisen alkuperän mukaan – ihana mutta ah niin hienovarainen tapa muistaa koronaviruksen sateenkaaria ikkunoissa ja jalkakäytävällä, kodin ulkopuolella ja T-paidoissa. Joka kerta kun katsot pientä Iiristäsi, muistat kuinka kansakunta kokoontui yhteen.

7. Isola

Vaikka tämä tyttöjen nimi on otos sanasta ”eristys”, se kuulostaa itse asiassa melko kauniilta … ja se on myös oikea nimi! Kelttiläistä alkuperää oleva Isola tarkoittaa ’saarta’.

8. Joe

Entä Joe tai Wicks pojalle, maan suosikki liikuntaopettajan Joe Wicksin jälkeen? Muistatko, kun kotikoulu alkoi, emmekä tienneet mitä tekisimme ilman häntä? Ah, hyviä aikoja.

9. Kovy

Kenties söpö lempinimi COVID-19:lle? Voi katsokaa pientä Kovya haukottelemassa, niin suloinen… Näetkö? Ei kuulosta LIIAN pahalta.

10. Lockdown

Olisiko jossain vauva nimeltä Lockdown? Juu, kyllä sellainen löytyy. Toinen intialainen pariskunta selitti New Delhi Television Limitedille, miksi he valitsivat pojalleen erityisnimen *ahem*:

”Annoin hänelle nimen Lockdownin mukaan, koska me kaikki elämme COVID-19-pandemian alla… Poikani muistuttaa kaikkia ryhtymään varotoimiin COVID-19:ää vastaan pelastaakseen itsensä ja kansan.” Poika Lockdownilla on varmasti paljon kantamista pienillä harteillaan!

11. Locke

Locke pojalle tai Lockie tytölle – Lockdownin trendikkäämpi ja hipsterimpi versio. No ehkä. Yli 20 vauvaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa nimettiin itse asiassa Lockie-nimellä vuonna 2018!

12. Patience

Emmekö tiedä tämän tunteen liiankin hyvin? Kärsivällisyys olisi kaunis nimi tytölle. Yritämme olla äärimmäisen kärsivällisiä lukituksen ja normaaliin elämään palaamisen kanssa, mutta anteeksi, jos joskus menetämme sen, kun olemme virtuaalikokouksessa ja lapsemme päättävät, että on aika kakata.

13. Rain

Sade tai sateenkaari, toinen nyökkäys koronaviruksen sateenkaarille. Sen kirjoittaminen ”Reign” tekisi yhteydestä hienovaraisemman, mutta Rain-nimen suosio on joka tapauksessa kasvanut vuosien varrella.

sateenkaari

14. Rona

Jonkin ajan kuluttua, kun emme jaksaneet sanoa ”koronavirus” joka kerta kun puhuimme siitä, ”ronasta tuli täydellinen lempinimi.

15. Sanny

Lyhenne sanasta Sanitiser eli desinfiointiaine, tietysti! Intialaiselle vauvalle annettiin syntyessään nimi Sanitiser, kun hänen isänsä Omveer Singh selitti India Today Televisionille, kuinka hän halusi sen olevan ”panos” taisteluun COVID-19:ää vastaan.

Hyvä ajatus, mutta uskomme, että se auttaisi vain, jos vauvan Sanitiser voisi TODELLA desinfioida ihmisiä?

”Annoimme vauvallemme nimen Sanitiser, koska kaikki käyttävät sitä tällä hetkellä bakteerien leviämisen estämiseen käsissämme”, Omveer sanoi.

16. Stockpilia

Stockpilia on upea ote varastointiin… Liian kaukaa haettu?

17. Andy

Andy vaikuttaa täysin normaalilta nimeltä – lyhenne sanoista Andrew tai jopa Andrea, eikö niin? Teknisesti se voisi olla myös lyhenne sanoista Andrex, nyökkäyksenä vessapaperibrändille … Mitä?! Se on hienovarainen muistutus siitä, kuinka paljon aikaa wc-paperi vei pandemian alkaessa tapahtuneen varastoinnin ansiosta.

18. Tom

Tom on suloinen nyökkäys 100-vuotiaalle eversti Tomille, maan rakkaalle, joka keräsi yli 32 miljoonaa puntaa NHS:lle kävelemällä 100 jalkaa puutarhassaan. Hän on inspiroinut monia ihmisiä.

19. Tina

Tina on kreikkalaista alkuperää ja on lyhenne sanoista Christina… tai quarantine eli karanteeni, tiedäthän, kumpi miellyttää sinua eniten.

20. Virelai

Okei, Virelai kuulostaa jotenkin virukselta, mutta se on teknisesti myös runoudessa ja musiikissa käytetyn keskiaikaisen ranskalaisen säkeen nimi…

Joo, okei, se kuulostaa virukselta.

Lähde: https://www.netmums.com/pregnancy/baby-names-inspired-by-coronavirus

Lue myös Harvinaiset nimet

Lue myös Uniikit nimet

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös