hyvantekevaisyysjarjesto

Lapsen Valo ry edistää lasten henkistä ja ruumiillista hyvinvointia

Hyväntekeväisyysjärjestö Lapsen Valo ry tukee erityisesti haastavassa elämäntilanteessa olevia lapsia

Hyväntekeväisyysjärjestö Lapsen Valo ry syntyi toukokuussa 2021, kun neljä naista päätti yhdistää voimansa lasten hyväksi ja perustaa yhdistyksen, joka edistää lasten henkistä ja ruumiillista hyvinvointia. Lapsen Valo ry:n perustajajäseniä ovat Lapsiarkea Median omistaja ja vaikuttaja Heidi Ekholm-Talas, doula ja vyöhyketerapeutti Piia Heinonen, Erä- ja luonto-opas sekä lähihoitaja Essi Tiensuu sekä näyttelijä ja elokuvaohjaaja Pamela Tola.

Lapsen Valo ry:n hallituksessa on perustajajäsenten lisäksi Teresa De Rita-Cavlek, Manuela Bosco, Jussi Sirviö sekä Jaako Hurme.

lapsen valo ry perustajat

Lapsen Valo ry:n missio

 • Lapsen Valo ry syntyi neljän naisen sydämen toiveesta tarjota lapsille paikka ja mahdollisuuksia oman Valon vahvistamiseen. 
 • Jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja haluamme auttaa lapsia nousemaan heidän omaan voimaansa.
 • Haluamme voimaannuttaa vanhempia, koska hyvinvoiva vanhempi on lapsen etu.
 • Haluamme työllistää toiminnan avulla ihmisiä nuorista senioreihin.
 • Haluamme tarjota Lapsen Valon hirsitalosta ikuisen lämpimän muiston lapsille.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää lapsille perheineen leirejä, tapahtumia, koulutusta ja tukitoimintaa. Kohdistamme toimintaa erityisesti heikossa asemassa oleville lapsille. 

Hyväntekeväisyysjärjestö Lapsen Valo ry:n toiminnan kulmakivet

 • Luontoyhteyden vahvistaminen
 • Tunnetaidot
 • Voimaantuminen
 • Luovuus
 • Lasten kohtaaminen yksilöinä
 • Mentorointi

Yhdistys on laitettu alkuun vapaaehtoisvoimin, mutta tulevaisuudessa tämän on tarkoitus työllistää useita henkilöitä täysipäiväisesti. Näin voimme tarjota laadukkaita palveluita ja vastata suureen tarpeeseen. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

lapsen valo missio

Haaveena on oma hirsitalo Lapsen Valolle

Toiminnan pyörittämiseen tullaan hankkimaan vanha iso hirsitalo luonnonläheisestä paikasta. Uskomme tämän oikean paikan tulevan kohdallemme tavalla tai toisella. Jos tiedät noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä olevaa sopivaa kohdetta tähän vinkkaathan siitä meille. Lapsen Valon hirsitalo tulee olemaan turvapaikka kohtaamillemme lapsille, josta jää ikuisesti lämmin muisto heille.

Lapsen Valon hirsitaloa on mahdollista vuokrata retriitteihin ja tapahtumiin.

Pystymme toteuttamaan pienimuotoista toimintaa jo nyt Hollolassa ja Porvoossa perustajien mökeillä sekä Helsingissä yhteistyökumppaneiden tiloissa. Lisäksi voimme järjestää tapahtumia tilauksesta ympäri Suomea.

Suomalaiset lapset tarvitsevat apua

Suomessa kodin ulkopuolelle oli sijoitettuna vuonna 2018 kaikkiaan 18 544 lasta, joista 10 861 on huostaanotettuja. Kiireellisiä sijoituksia tehtiin joka toinen tunti. Ne koskivat 4 390 lasta.

Lastensuojeluilmoitusten määrä on noin kaksinkertaistunut vuosikymmenessä: niitä tehtiin peräti 145 880 vuonna 2018 (noin 400 kpl/pv). Ne koskivat 78 875 lasta. Avohuollon asiakkaina on 54 883 lasta.

liity jaseneksi

Liity Lapsen Valo ry:n jäseneksi

Lapsen Valoon voi liittyä jäseneksi niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin. Lapsen Valo alkaa rakentaa erilaisia palveluita yhdessä yritysten kanssa ja haluaa työllistää erityisesti pienyrittäjiä. Yhteistyössä on voimaa ja apuamme tarvitsevia lapsia on paljon.

Lapsen Valo ry:n jäsenenä

 • Edistät lasten ja nuorten hyvinvointia.
 • Voit osallistua toimintaan vapaaehtoisena.
 • Voit vaikuttaa järjestömme päätöksentekoon.
 • Jäsenyys ei velvoita, mutta se antaa paljon.

Tutustu jäsenyyteen tästä.

Lue myös Tukiperhe – Tavallisia viikonloppuja lapsille

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös