hyva-trampoliini-lapsille

Hyvä trampoliini lapsille – Muista nämä asiat

Hyvä trampoliini lapsille – Muista nämä asiat

Tämä Hyvä trampoliini lapsille -juttu on tehty yhteistyössä Preecon kanssa. Tue sinäkin kotimaista yrittäjää!

Hyvää trampoliinia lapsille etsittäessä monet asiat painavat vaakakupissa. Varmasti jokainen vanhempi, joka miettii trampan hankkimista lapselleen, haluaa trampoliinin olevan mahdollisen turvallinen, laadukas ja hinnaltaan sopiva.

hyva-trampoliini-lapsille-pihalla

Näillä samoilla kriteereillä mekin aloimme etsimään hyvää ja laadukasta trampoliinia lapsillemme. Liikunnallista puuhaa lapsille, samalla kun haluttiin varmistaa, että tuote on laadukas ja järkevänhintainen.

Bonuksena tuli se, että tällaisia vaihtoehtoja löytyi kotimaiselta yritykseltä: Preecolta.

Millainen on hyvä trampoliini lapsille?

Ja sitten se avainkysymys: millainen on hyvä trampoliini lapsille? Siihen on monia näkökulmia, joista tässä muutamia tärkeitä näkemyksiä.

Hyvän trampoliinin perusominaisuuksia:

  • Laadukas eli kestää käytössä pitkään

Lapset menevät monesti kovaa, joten hyvän trampoliinin on kestettävä perusmeno. Lisäksi sen on hyvä olla monivuotinen investointi, joka kestää vuodesta toiseen pienellä ylläpidolla. Toki jos jättää tramppansa ympärivuotisesti heitteille, niin valmistajalle ei kannata siitä sysätä vastuuta. Runkorakenteiden tulee kuitenkin olla vahvoja ja fiksusti rakennettuja.

  • Tarjoaa hyvää vastiketta rahalle

Lapsiperheissä rahareikiä on tuhansia, joten myöskään trampoliinista on turhaa maksaa aivan liikaa. Tärkeintä on, että trampoliiniin investoitu raha ja laatu kohtaavat. Halvin on hyvin harvoin järkevin ja sama pätee usein kalleimpaankin.

  • Turvallinen

Rakenteet, turvaverkot, materiaalikestävyys… Monet pikkuasiat tekevät trampoliinista astetta turvallisemman. Myös meidän vanhempien on hyvä opastaa lapsia ja katsoa heidän peräänsä.

  • Helppo kasata ja koota

Vanhempien näkökulmasta tämä on yllättävän tärkeä pointti, koska kun tämä osuus sujuu hyvin, niin koko perheellä on mukavaa. Se helpottaa myös ylläpitoa, kun tramppa on tarvittaessa helppo koota pois, jos ja kun tilanne niin vaatii.

  • Mahdollista saada varaosia helposti

Löytyykö sopivia turvaverkkoja helposti? Entä mahdolliset ruuvit ja mutterit: onko ne helppo korvata perusrautakaupan ruuveilla ja muttereilla?

  • Mielellään myös nopea toimitus, mikäli ei ole mahdollista hakea myymälästä

Kestääkö toimitus viikkoja ja tuleeko kaikki hyvin pakattuna ja edullisin toimituskuluin suoraan kotiin? Nämä on asioita, joista kannattaa varmistua.

millainen-on-hyva-trampoliini-lapsille-preeco

  • Lisäksi vielä tämä

Joissakin tapauksissa, mikäli trampoliinia käytetään lasten toimesta esimerkiksi johonkin voimistelu- tms. harrastukseen, niin silloin tärkeinä ominaisuuksina saattaa esiintyä myös erilaiset tekniset ominaisuudet.

Hyvä trampoliini on helppo koota

Jokainen trampoliinin kerran tai kaksi kasannut vanhempi tietää, että hyvä trampoliini on helppo koota ja kasata.

Lapsiarjessa ei todellakaan ole aikaa käyttää tuntikausia trampan kasaamiseen.

Kun kevään viimeiset lumisateet tuntuivat olevan ohi, päätin vihdoin pystyttää autotallissa odottaneen Preecon trampoliinin. Edellisenä päivänä selasin kahdessa minuutissa läpi yksinkertaiset ohjeet, jotka olin saanut sähkäpostitse Preecolta tilauksen yhteydessä.

Tuntien omat herkät hermoni vetäsin aamulla pari läpsyä poskeen, koska ajattelin selvitä hommasta ilman ohjeisiin palaamista: sen verran helpoilta ne olivat edellisiltana tuntuneet.

Nyt edessäni oli kaksi pakettia, jotka tuijottivat minua ystävällisesti. Totuuden paikka.

preeco-trampoliini-paketit
Tästä se alkaa. Kaksi pakettia, pihatöistä jäänyt kuokka ja unelma lasten iltapäivästä trampoliinilla.

Olin todella yllättynyt, miten hyvin Preecon trampoliini oli pakattu. Yllätyksekseni löysin sisältä myös samat helpot kokoamisohjeet, joita seuraamalla pääsin aidosti jo vartissa siihen pisteeseen, että tramppa oli pystyssä ilman turvaverkkoa.

En olisi voinut kuvitella, että saan trampoliinin pystyyn näin nopeasti kiroamatta jotakin ruuvia tai muuta outoa ratkaisua.

hyva_trampoliini_helppo_kokoaminen
Kaikki tarvikkeet todella hyvässä järjestyksessä. Yes!
preeco-trampoliini-kokemuksia
Hyvin pakattu ja yllättävän vähän työvaiheita itse pystytyksessä.
ohjeet-trampoliinille
Näitä ohjeita seuratessa homma eteni hujauksessa. En aidosti olisi uskonut!
hyva_trampoliini_lapsille_preeco
Kakkospaketin sisältö ennen purkamista.
tramppa_tarvikkeet_preeco
Yhtäkään ylimääräistä ruuvaria tai meisseliä ei tarvittu kokoamiseen.
trampan_kokoaminen_preeco
Tämän avulla vedettiin kaikki mutterit kiinni helposti – ei vaadi mitään omia työkaluja.

Trampoliinin kokoamisen helppous yllätti

Täytyy myöntää, että Preecon trampoliinin kokoamisen helppous yllätti. Olin varannut siihen mielessäni aamupäivän, lounastauon ja ties mitä.

Tämä ajallinen varautuminen johtui siitä, että joitakin vuosia aikaisemmin olin koonnut trampoliinin, jossa meni suhteettoman kauan pienissä yksityiskohdissa, jotka eivät suostuneet osumaan kohdilleen.

Tässä tapauksessa kokoamisesta selviää jokainen ja se on jopa tiettyyn pisteeseen saakka mukavaa.

Totuus on kuitenkin se, että jos turvaverkko olisi mennyt hieman nopeammin paikalleen, niin tämän olisi koonnut kuka tahansa alle tunnissa, ilman mitään osaamista ja ilman ainoatakaan omaa työkalua.

Näin homman pitää toimia!

hyva_trampoliini_lapsille_kokoaminen_preeco
Tähän vaiheeseen päästyäni kaikki ruuvit ja mutterit oli laitettu kiinni ja aikaa oli kulunut noin 15 minuuttia.
hyva-trampoliini-lapsille-helppo_kokoaminen_preeco
Seuraavaksi oli vuorossa itse trampoliinikankaan laittaminen jousineen. Koko tähän prosessiiin kului seuraava 15 minuuttia. Helpompaa kuin heinän- tai lastenteko!
hyva_trampoliini_lapsille_runko_valmis
Selkeästi homma eteni liian nopeasti, koska yhtäkkiä minulle ilmaantui yleisöä.

Tähän vaiheeseen päästessäni – jossa edessä oli turvakehikon ja -verkon pystyttäminen – aikaa ei ollut mennyt edes puolta tuntia.

Seuraavaksi oli vuorossa turvakaarien ja -verkon pystyttäminen.

Hyvä trampoliini lapsille on turvallinen

Kun hakusessa on nimenomaan hyvä trampoliini lapsille, niin sen on syytä olla myös turvallinen. Jokainen meistä haluaa, että pahimmilta loukkaantumisilta säästytään, samalla kun lapset saavat pitää hauskaa ja temmeltää.

Liikunta on tärkeä osa lasten arkea ja siihen trampoliini sopii parhaimmillaan oikein hyvin.

turvallinen_trampoliini_ohjeet_preeco
Näillä säännöillä mennään.

Olin iloinen, kun huomasin trampoliinin turvaohjeet, koska niitä lukiessani kokoamisen lomassa 5- ja 6-vuotiaiden korvat olivat hetken aikaa auki, vaikka jo iltapäivällä joistakin asioista sai jälleen muistuttaa.

Turvaverkon kiinnittämiseen meni saman verran aikaa kuin koko muuhun kasaamiseen.

Tämä on kuitenkin se vaihe, missä kannattaa tehdä tarkkaa työtä, koska turvakehikon ja -verkon avulla säästyvään monilta vaurioilta. Kenties jonain päivänä joku kehittää vielä nopeamman tavan pystyttää ja kiinnittää turvaverkon.

hyva_turvallinen_trampoliini_lapsille_preecolta
Viiden minuutin kuluttua oltiinkin yhtäkkiä tässä vaiheessa.
hyva-trampoliini-lapsille-turvaverkko
Tämä on se vaihe, mihin kaikki aika meni: turvaverkon kiinnittäminen.

Turvaverkon kiinnittäminen pystytolppiin on ainoa vaihe, missä tarvitaan jonkun toisen apukättä. Kaikki nipsut ja klipsut on todella helppo kiinnittää paikoilleen, kunhan ajattelee samalla mitä tekee.

Tässä vaiheessa sain apua puolisoltani ja yhdessä hoidimme homman kotiin hetkessä.

Lopuksi turvaverkko ”sidotaan” ja pujotetaan kiinni trampoliiniin: tämä on helppoa, joskin siinä vierähtää helposti puolisen tuntia.

Vetoketju on muuten syytä pitää aina kiinni, kun ollaan trampalla. Mutta sen sinä jo tiesitkin.

Hyvä ja edullinen trampoliini Preecolta

Jos etsit hyvää trampoliinia lapsille, niin kannattaa ilman muuta ohjata katseet Preecon verkkokauppaan. Preecolta löytyy yksi jos toinenkin hyvä ja edullinen trampoliini, joissa on todella hyvä hinta-laatu-suhde.

hyva-trampoliini-lapsille-valmis

Kun tilasimme trampoliinimme Preecolta, niin kaikki sujui alusta alkaen todella hyvin. Paketit tulivat nopeasti kotiin saakka ja ohjeet lähetettiin vieläpä erikseen sähköpostitse, mistä ne löytyvät jatkossakin helposti, mikäli sattuisivat joskus katoamaan.

Lähetys oli hyvin pakattu ja tällainen 3,60 metrin trampoliini ei edes vienyt niitä kahta pakettia enempää tilaa.

Muistatko, kun alussa tein listauksen siitä, mitä hyvä trampoliini lapsille tarkoittaa käytännössä? Kokoamisen jälkeen on helppo huomata, että tämä trampoliini on laadukas. Miten se kestää vuosien saatossa; se tullaan näkemään sitten.

Hyvää vastiketta rahalle? Todellakin. Voit tehdä itse vertailua verkossa ja huomata, että näin laadukasta ja turvallista trampoliinia tuskin saat paljoa edullisemmin, mikäli haluat että siihen saa myös helposti varaosia (esim. uuden turvaverkon).

Tuet samalla kotimaista yritystä, mikä auttaa pitämään työpaikat Suomessa.

Myös toimitus toimi kaikin puolin mainiosti, mikä on hyvä asia, koska kun lasten ja vanhempien tramppakuume alkaa, niin se on menoa.

=> Tutustu täältä Preecon trampoliinivalikoimaan

Tässä kokemuksia siitä, millainen on hyvä trampoliini lapsille sekä muutamia näkökulmia siihen, mitä on hyvä pitää mielessä tramppaa hankittaessa.

Lue myös nämä:

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös