galle fort

Sri Lanka lasten kanssa – Colombo, Unawatuna ja Galle

Sri Lanka lasten kanssa – Colombo, Unawatuna ja Galle

Qatarin Dohan ja Malediivien jälkeen suuntasimme Sri Lankaan. Aiemmin kirjoitin hotellikokemuksestamme Sri Lankassa (yhteistyöpostaus). Tässä postauksessa kerron mitä muuta teimme ja millainen maa on Sri Lanka lasten kanssa matkustaessa. Lapsemme olivat matkan aikana 3,5- ja 5,5-vuotiaat.

Colombo

Colombo on Sri Lankan suurin kaupunki. Virallisesti se ei ole pääkaupunki, sillä oikea pääkaupunki on Colombon eteläpuolella oleva Sri Jayewardenepura. Me yövyimme Colombossa vain yhden yön ennen kuin jatkoimme matkaamme junalla kohti etelää.

Colombon hotellista sain vinkin matkabloggaajalta, jonka nimen olen täydellisesti unohtanut. Päätin varata meille yön Cinnamon Redistä, lähinnä kattoterassin takia.

sri lanka lasten kanssa cinnamon red
Hotelli Cinnamon Redin katolla oli uima-allas ja drinkkibaari.
sri lanka colombo
Näkymät Colomboon Cinnamon Redistä.

Emme kovin paljoa ehtineet tutustua Colomboon. Lähinnä otimme rennosti hotellissa, polskimme uima-altaalla ja käppäilimme hotellin lähistöllä. Heti seuraavana päivänä jo jatkoimme matkaa junalla Unawatunaan.

sri lanka colombo
Colombossa matkalla juna-asemalle.

Juna-asemalla ihmettelimme paikallista menoa. Kun juna on täysi, se todella on täysi ja miehiä roikkui puoliksi ulkona ovissa roikkuen. Niinhän siinä kävi, että myös oma junamme oli tupaten täysi. Junaliput olivat halvat ja olisimme toki ostaneet liput ykkösluokkaan, mutta ne oli myyty loppuun. Lapsiperheiden ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että joutuu roikkumaan junasta puoliksi ulkona, vaan tilaa kyllä järjestyy vaunun sisältäkin. Matka meni ihan hyvin, lapset söivät junan lattialla istuen eväitä ja me aikuiset seisoimme. Tyttö kyllä kiipesi jossain vaiheessa syliini ja nukahti siihen, jolloin minulle tarjottiin onneksi istumapaikkaa.

Sri lanka juna unawatunaan
Melko täysi juna lähdössä Colombosta.
sri lanka juna-asema colombo
Lapset olivat onnessaan, kun matkaevääksi löydettiin poppareita. Kuuma oli, kuten voi nähdä punoittavista poskista.

Unawatuna

Unawatunassa majoituimme pienehkössä majatalossa Unawatuna Beachilla. Paikka oli todella kiva rentoon lomailuun. Ranta oli käytännössä ihan vieressä ja rantaa pitkin kävellessä saattoi valita lukuisista ravintoloista ja baareista mieleisensä paikan.

Oikeastaan ranta-alue oli se alue, jolla lasten kanssa oli mukava oleskella. Kävellen ei oikein kannattanut lähteä mihinkään. Itse kävin vähän matkan päässä ruokakaupassa. Se sijaitsi vilkkaan ja kapean autotien varrella, eikä kävelyteistä ollut siellä tietoakaan. Pientareella kävely ei ollut mukavaa. Se oli jopa vähän pelottavaa kun autot, mopot ja rekat viuhahtelivat ikävän läheltä. Jos siis kävelyä haluaa harrastaa, niin paras on tehdä sitä rannalla.

unawatuna beach sri lanka
Näkymä majataloltamme. Jotenkin ranta ei tuntunut Malediivien jälkeen mitenkään supererikoiselta, mutta mitään sen kummempaa valitettavaakaan ei ollut. Paitsi ehkä ajoittain turhat isot aallot olivat hankalia lasten kanssa. Lomailun teki helpoksi se, että ruokapaikkoja oli todella runsaasti kävelymatkan päässä.
Unawabtuna beach
Unawatuna Beach

Sri lanka lasten kanssa: retkellä Unawatunassa

Unawatunassa pyysimme tuktuk-kuskia viemään meidät Koggala Sea Turtle Farm & Hatcheryyn. Kuski teki meille hyvin edullisen vastatarjouksen, jossa hän tarjoutui kuljettamaan meitä muutamassa mielenkiintoisessa paikassa. Me tartuimme tarjoukseen ja hyvä niin!

Ensimmäiseksi menimme katsomaan kilpikonnia. Paikka oli pieni mutta todella kiva lasten kanssa, ja mielenkiintoinen myös aikuisille. Kilpikonnia oli aivan vauvakokoisesta valtavan suuriin. Suuret kilpikonnat olivat aina jollakin tavalla loukkaantuneita ja ne eivät olisi enää selvinneet luonnossa, ainakaan ilman hoitoa. Parantuneet kilpikonnat palautetaan takaisin luontoon, jos niiden arvioidaan siellä pärjäävän omillaan. Vauvakilppareita sai pitää kädessä, ja sitä puuhaa lapset olisivat tehneet varmasti tuntikausia, jos olisivat saaneet.

Kilpikonnat ovat maailmanlaajuisesti uhanalaisia ja niihin kohdistuu monenlaisia uhkia sekä luonnon että ihmisen takia. Koggalassa tarkoituksena on huolehtia siitä, että kilpikonnapopulaatio säilyy elinvoimaisena myös tulevaisuudessa. Paikassa haudutetaan munia ja poikasia päästetään mereen jatkamaan kasvuaan.

tortoise farm sri lanka lasten kanssa
Kilpikonnafarmilla oli monenkokoisia kilpikonnia.

Kuski vei meidät myös paikkaan, jossa naiset värjäsivät kankaita ja tokihan paikassa myös myytiin vaatteita. Mitään sen kummempaa painostusta ostamiseen ei ollut. Tyttö kuitenkin ihastui siniseen mekkoon ja sen me hänelle sitten ostimme.

unawatuna

unawatuna
Uuden mekon onnellinen omistaja.
sri lanka lasten kanssa orava
Paikallisella oravalla oli herkkupala suussaan, ja se sitkeästi yritti päästä läpi tuostä säleiköstä.

Kävimme samalla reissulla myös yrttipuutarhassa, jossa meille esiteltiin erilaisia syötäviä ja muuten hyödynnettäviä kasveja. Saimme maistella eri makuja ja hieroimme tuoretta aloe veraa ihollemme. Tästä ei nyt jostain syystä löytynyt yhtäkään kuvaa enää.

kalastus sri lanka
Turisteille olisi ollut mahdollista kokeilla paikallista kalastustyyliä.

Jungle Beach

Kävimme uimassa myös Jungle Beachilla. Tuktuk jätti meidät tien varteen, josta oli kinttupolku rannalle. Rattaiden kanssa ei kannata lähteä tänne! Paikan päällä on ravintola, joten ruokaa ja juomaa on saatavilla.

jungle beach unawatuna
Jungle Beach oli meille mieluinen uintipaikka.

Me lähdimme seikkailemaan rannalta vasemmalle niemenkärjen ohitse. Pojat uivat ja minä kävelin tytön kanssa. Ensin oli polku, sitten kivikkoa ja lopulta vähän metsää ja viidakkoa. Jossain vaiheessa meinasimme jäädä vallan jumiin kasvuston sekaan. Olin vähän pulassa, kun minulla oli käsissä pyyhkeet ja kassi sekä uimarengas ja tyttö ei meinannut uskaltaa kävellä puiden läpi. Yksi paikallinen mies huomasi meidät ja ketterästi kävi poimimassa tytön syliinsä ja kantoi hänet väljemmille vesille. Seikkailun jälkeen löysimme toiselta puolelta myös oikein kivan uintipaikan.

jungle beach kävelyreitti
Rannalta näytti lähtevän mukava reitti niemenkärjen ohitse. Polku ei kuitenkaan pitkälle mennyt.
jungle beach
En tiedä voinko suositella tätä reittiä kenellekään, mutta tulipahan kokeiltua. Tytön uimavarusteet saatu Reimalta.
jungle beach sri lanka
Uintireitti oli helpompi kuin maareitti.
jungle beach lasten kanssa
Niemen toiselta puolelta löytyi myös mukava pieni ranta.   

Galle Fort

Unawatunasta teimme päiväretken Galle Fortiin, jonne oli matkaa noin viisi kilometriä. Se on Hollannin siirtomaa-ajan aikainen vanhakaupunki muurein ympäröivällä niemellä. Galle Fortissa niin sanottu pakollinen juttu on kävellä merenrantaa seuraavalla muurilla. Se tosin on auringonpaahteessa melko hikistä hommaa ja itseäni välillä vähän hirvitti kun lapset poukkoilivat minne sattuu, eivätkä aina malttaneet pitää kädestä kiinni. Oloni tuntui mukavammalta talojen keskellä tavallisilla kaduilla.

Galle Fort on mukava päiväretkikohde ja siellä pääsee ihastelemaan kauniita vanhoja rakennuksia, jotka on pidetty hyvässä kunnossa. Alue on melko pieni, joten sen ottaa hyvin haltuun kävellen. Ravintoloita ja palveluita on riittämiin.

galle fot sri lanka lasten kanssa
Galle Fortin muurilla kävelemässä.
galle fot sri lanka lasten kanssa
Linnoituksilla riitti kiivettävää ja tutkittavaa.
galle fort
Tästä kuvasta hahmottaa paremmin, miksi pelkäsin lasteni hengen ja terveyden puolesta. Ei olisi ollut kiva kierähtää tuosta rinnettä alas kivikkoon. Taustalla näkyy myös kuuluisa majakka.
galle fort
Tytön päällä oleva paita on saatu blogin kautta Me&I:lta.

galle fot sri lanka lasten kanssa

Sri Lanka lasten kanssa oli mukava kokemus ja hieno lopetus reissullemme. Paljon ehdimme nähdä ja kokea, vaikka paljon jäi näkemättä. Ensi kertaan siis!

*****************

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös