malediivit kokemuksia

Malediivit kokemuksia lasten kanssa

Malediivit kokemuksia lasten kanssa

Heti alkuun on pakko todeta, että Malediivit olivat ehkä upein paikka ikinä! Näitä Malediivit kokemuksia en unohda koskaan. Jos tykkää uida, snorkalta ja nauttia auringosta, niin Malediivit ovat yksi maailman ykköskohteista.

Olimme Malediiveillä 3- ja 5-vuotiaiden lastemme kanssa helmikuussa 2019. Matkareittimme kulki Qatarin kautta Malediiveille ja Sri Lankaan.

malediivit snorklaaminen
Malediiveillä on mahtavia snorklauspaikkoja.

Malediivit kokemuksia paikallissaarilta

Meille oli selvä valinta majoittua paikallissaarilla. Resort-saaret eivät houkutelleet muun muassa hintojensa takia mutta myös siksi, ettei meitä kiinnostanut matkustaa maailman toiselle äärilaidelle makoilemaan rannalla muiden turistien keskelle. Tällä tarkoitan sitä, että resort-saarilla ei yleensä ole muuta kuin se hotelli palveluineen. Paikallissaarilla pääsee samalla näkemään paikallisia ihmisiä, kuulemaan rukouskutsuja ja näkemään lapsia matkalla kouluun.

Jos lomalla haluaa syödä paljon ruokaa ja juoda alkoholia, niin resort-saaret lienevät silloin parempi vaihtoehto. Alkoholia ei saa paikallissaarilta lainkaan ja ravintoloiden valikoima ei välttämättä ole kovin laaja. Meillä ei kuitenkaan ollut ongelmia löytää itsellemme ruokaa. Ravintoloissa syöminen ei kuitenkaan ollut ihan edullisimmasta päästä.

Joissakin blogeissa esiintyy harhaluulo siitä, että paikallissaarilla pitää kulkea peitettynä ja uikkareissa saa olla vain jossain rajatuilla rannoilla. Meille paikalliset sanoivat, että sortsit ja toppi ovat täysin ok, mutta yleisillä paikoilla ei saa kulkea pelkissä uikkareissa. Meille siitä ei ollut mitään harmia, sillä en muutenkaan olisi bikineissä kulkenut ranta-alueiden ulkopuolella. Uimarannatkaan eivät olleet mitään pieniä kaistaleita vaan pitkiä rantoja, joilla ei välillä näkynyt ketään muita. Toki käytännöt saattavat vaihdella eri saarilla, ja kaikilta saarilta ei välttämättä löydy turisteille tarkoitettuja ns. bikini-rantoja.

Liikkuminen saarten välillä

Traveldreaming-blogissa on luettavissa hyvää perustietoa liikkumisesta eri saarten välillä ja muutenkin hyvää perustietoa Malediiveista. Kannattaa käydä lukemassa, sillä kirjoitan tähän vain pääasiat aiheesta.

Saarilta toiselle pääsee liikkumaan public ferryillä ja speed boateilla. Public ferryt ovat halpa (muutama dollari per henkilö) mutta hidas vaihtoehto. Niitä ei myös kulje jokaisella reitillä edes joka päivä, eikä koskaan perjantaisin. Speed boatit taas ovat kalliimpia (muutamia kymmeniä dollareita per henkilö), mutta luonnollisesti paljon nopeampia.

Esimerkiksi Malesta public ferryllä Rasdhoolle kesti kolme tuntia ja Rasdhoolta vielä yksi tunti Ukulhasiin. Matka maksoi 13 dollaria koko perheeltä (2 aikuista + 2 lasta).  Speed boatilla Rasdhoolta Maleen matka kesti 1,5 tuntia ja hinta oli 35 dollaria per henkilö. 3-vuotias lapsi pääsi veloituksetta.

Matkapahoinvoivana totesin miellyttävämmäksi vaihtoehdoksi public ferryt. Vaikka matka-aika oli pidempi, niin matkanteko oli melko tasaista ja siksi paha olo ei tullut niin helposti. Speed boateilla meno on todella pomppuista ja ainakin itselleni tuli näissä paljon helpommin oksettava olo.

Paikallislauttojen aikataulut löytyvät täältä ja niitä kannattaa tutkia jo siinä vaiheessa kun suunnittelee matkaa ja varaa majoituksia.

Malediivit satama mahe
Lähtökuopissa Malesta Ukulhasiin.

Male

Vietimme Malediivien pääkaupunkisaarella Malessa yhden yön ennen kuin jatkoimme matkaamme. Pitkän lentomatkan jälkeen ei houkuttanut heti perään lähteä matkustamaan veneeseen, vaan halusimme ensin nukkua kunnon yöunet hotellissa. Kokemukset Malesta jäivät vähäisiksi, sillä kävimme ainoastaan illallisella ja seuraavana aamuna jatkoimme matkaa.

malediivit male
Male on Malediivien tiheiten asuttu saari. Tiet olivat kapeita ja aika ruuhkaisia.
malediivit kokemuksia Male ranta
Malessa rannalla iltavalaistuksessa.

Ukulhas

Ukulhas on noin kilometrin mittainen ja vajaa 300 metriä leveä saari, jossa asuu noin tuhat paikallista asukasta. Saarella on muutamia ravintoloita ja useita pieniä majataloja. Turisteihin emme kovin paljoa törmänneet missään. Rannoilla sai olla aika lailla omassa rauhassa. Paikalliset suhtautuivat meihin neutraalisti. Olimme ikään kuin näkymättömiä, eikä kukaan yrittänyt kaupitella meille mitään.

Malediivit Ukulhas satama
Lomafiilis nousi entisestään kun Ukulhasiin saapuessa satamassa meitä kohtasi tämä näky. Veden väri oli todella näin turkoosia.
Uimassa Malediiveilla
Tähän kuvaan tiivistyy hyvin pitkälti Malediivien aktiviteettimme. Rantavedessä lillumista, hiekalla puljaamista ja lasten vahtimista siinä samalla. Todella rentouttavaa ja ajatuksia tyhjentävää toimintaa. Eli ihan parasta lomalla!
Rasdhoo ranta
Rannoilla oli hyvin tilaa.
malediivit kokemuksia ranta
Hiekkarantojen takana oli usein tällainen kasvien muodostama sokkelo, joka toimi näkösuojana sekä tarpeellisena varjo- ja leikkipaikkana.
Rasdhoo asutusta
Merivesi näkyy miltei aina, oli sitten missä tahansa saarella.
malediivit kokemuksia ukulhas
Saaren keskiosa näytti hyvin pitkälti tältä. Hiekkateitä, matalia rakennuksia ja jonkin verran pyöriä ja skoottereita.
malediivit kokemuksia
Sataman lähistöllä oli lasten leikkipaikka. Myös paikallisia lapsia tapasimme jonkin verran. He suhtautuivat turisteihin samalla tavalla kuin aikuisetkin eli mutkattomasti ja rennosti. Jonkin verran lapsemme saivat paikallisista myös leikkiseuraa, yhteisen kielen puute ei juurikaan haitannut.

Rasdhoo

Rasdhoo on suunnilleen saman kokoinen saari kuin Ukulhas, mutta melko pyöreän muotoinen. Saaren asutus on hyvin samantyyppistä kuin Ukulhasissakin. Kun seisoo Rasdhoon keskipisteen tuntumassa risteyksessä, voi nähdä meren neljässä eri suunnassa. Majapaikan sijainnilla ei siis Rasdhoossakaan ole mitään väliä, sillä joka paikkaan on todella lyhyt matka.

rasdhoo

malediivit kokemuksia sitruunahait
Sitruunahaiden poikasten uiskentelua saattoi seurailla rannassa. Nämä kaverit ovat ihmiselle vaarattomia.

Rashdoolta teimme ikimuistoinen veneretken Madivaru Finolhulle ja Madivarulle, joka oli yksi parhaimmista Malediivit kokemuksia reissumme aikana. Madivaru Finolhulla kävimme uimassa ja snorklaamassa ja Madivarulla meille tarjoiltiin monipuolinen lounas. Matkan varrella snorklasimme myös muissa paikoissa.

malediivit kokemuksia madivaru finolhu
Madivaru Finolhulla värit olivat aivan mielettömät.
madivaru finolhu
Madivaru Finolhulla oli kuvassa näkyvä merenalainen ”uima-allas”, jossa oli syvempää vettä. Vaaleissa kohdissa vettä oli alle vyötärön korkeudelle. Tummassa vedessä viihtyivät suurin osa kaloista ja siksi se olikin hyvä paikka snorkailuun. Erityisesti kuvassa näkyvän tumman läiskän kohdalla oli korallia ja siellä kaloja oikein kuhisi.
malediivit kokemuksia madivaru finolhu
Madivaru Finolhulla kävelimme vettä pitkin läheiselle hiekkasärkälle.
malediivit kokemuksia madivaru finolhu
Madivaru Finolhun vieressä oleva hiekkasärkkä oli myös elämys itsessään.
malediivit kokemuksia madivaru finolhu
Veneretkellä näimme kaloja ja vesikilpikonnankin.

Mahtavia Malediivit kokemuksia

Rasdhoolta matkamme jatkui Sri Lankaan, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa. Kokemuksemme perusteella voin suositella Malediivejä lapsiperheille ja ylipäätään kaikille, jotka kaipaavat rentouttavaa lomaa upeissa maisemissa ja lämmössä!

*************

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

 

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös