Sri lanka kokemuksia

Sri Lanka kokemuksia – huippuhyvä hotelli lähellä lentokenttää

Sri Lanka kokemuksia – huippuhyvä hotelli lähellä lentokenttää

Tämä Sri Lanka kokemuksia – artikkeli on toteutettu yhteistyössä Ambarella Lodgen kanssa.

Moni lähtee kiertämään Sri Lankaa junalla tai autolla. Se kannattaa, sillä maassa on paljon nähtävää ja tekemistä. Pitkän lennon jälkeen ei ehkä jaksa heti lähteä kauemmaksi, joten hyvä hotelli lähellä lentokenttää voi olla mukava valinta ainakin yöksi tai pariksi. Myös ennen paluumatkaa on mukava tulla jo muutamaa yötä aiemmin lentokentän lähistölle, jolloin kotimatka voi alkaa mukavasti. Jaan teille Sri Lanka kokemuksia huippuhyvän hotellin osalta.

Yövyimme Ambarella Lodgessa yhden yön ennen paluutamme koti-Suomeen. Näin jälkikäteen ajateltuna olisimme voineet majoittua Ambarellassa pidempäänkin, vaikka alkuun mietin, viihdymmekö kovin hyvin kun hotelli ei sijaitse lähellä rantaa. Kahden aikuisen lisäksi matkassa mukana kulki 3- ja 5-vuotiaat lapset.

Ensiluokkaista palvelua

Ambarella Lodgessa palvelu on aivan ensiluokkaista. Missään neljän tai viiden tähden hotellissa en ole kokenut vastaavaa huomiota ja palvelua. Esimerkiksi Colombossa yövyimme neljän tähden hotellissa Cinnamon Redissä. Vaikka hotelli oli muuten upea, niin samanlaista palvelua ei kyllä siellä saanut. Sisään tullessamme kyllä tarjouduttiin kantamaan matkalaukut, mutta niitä meillä ei edes ollut. Sisäänkirjautumista jouduimme jonottamaan seisten, kun lapset halusivat juosta ja kiljua. Huoneessa ei ollut lisävuoteessa petivaatteita valmiina, vaikka olin ilmoittanut asiasta sekä varausta tehdessä että sisäänkirjautuessa. Noh, Ambarellaan saapuvuttuamme meille tarjottiin heti viileät pyyhkeet ja tuoretta kookosvettä, jotka saimme nauttia mukavasti tuoleilla istuen. Sisäänkirjautuminen kävi nopeasti ja pian meidät saatettiin huoneeseemme. Meille myös valmistettiin maittava lounas, koska olimme matkustuksen jälkeen nälissämme.

Sri lanka kokemuksia
Sängyt olivat hienot ja supermukavat. Etureunaan tyttö toki ehti parissa minuutissa satuttamaan peppunsa, mutta osasi sen jälkeen kovaa kulmaa varoa.

Ambarella Lodgen huoneet ovat tilavia (55 m2), ja ne näyttivät aivan upouusilta. Perushuoneita on kuusi kappaletta ja lisäksi yksi hieman isompi (60 m2) deluxe villa. Isomman perheen kanssa matkustavalle on sellainen etu tarjolla, että yhden paritalon kaksi huonetta on mahdollista yhdistää välioven kautta, joten siellä voi yöpyä vaikka kahdeksan ihmistä. Sri Lankassa isot perhehuoneet ovat kiven alla, ja edes neljän hengen huoneita oli todella vaikea löytää.

Me majoituimme perushuoneessa, jonne oli tuotu lisävuode. Meillä oli siten kaksi leveää parivuodetta, joten kaikki mahtuivat hyvin nukkumaan, ja silti huone oli tilava. Huoneessa kaikki tuntui aivan luksukselta, varsinkin ihana suihku! Varsinkin kun muutamat edelliset päivät olimme pesseet itsemme suihkussa, josta tuli aivan liruttamalla vettä.

Sri lanka kokemuksia
Betoni näyttää kuvassa kylmältä ja kolkolta, mutta minusta se oli tyylikäs valinta ja todella miellyttävä materiaali, ja yllättäen myös jalan alla miellyttävän karhea ja lämmin.

Sri lanka kokemuksia

Herkullista ruokaa

Uima-altaan vieressä sijaitsevasta Ambarella Cafésta sai herkullista ruokaa aina kun vain toivoi. Söimme lounaan, illallisen ja aamupalan ja ruoka maittoi joka kerralla. Oli myös kiva maistella erilaisia paikallisia herkkuja noutopöydästä. Illallisella ruoka oli aika tulista, mikä maistui itselleni kyllä todella hyvin. Jos tietää olevansa herkkä tuliselle ruoalle, niin asiasta kannattaa kertoa, niin se varmasti otetaan huomioon.

Sri lanka kokemuksia
Huoneista oli muutama kymmenen askelta sekä uima-altaalle että syömään. Ruokailu tapahtui kuvassa näkyvän viihtyisän katoksen alla.

Sri lanka kokemuksia

Sri lanka kokemuksia
Huoneen terassilla oli mukava istuskella ja katsella uima-altaalle.

Me kysyimme lounaalla, sattuisiko olemaan saatavilla vesimelonia. Tyttömme nimittäin kinusi joka päivä vesimelonia ja välillä tuntui, että hän eli pelkästään sillä. Henkilökunta oli todella pahoillaan, kun vesimelonia ei ollut, vaikka vakuuttelimme asian olevan ihan ok, mehän vain kysyimme. Kuitenkin illalliselle ja seuraavalle aamiaiselle meille oli järjestetty vesimelonia ja sitä tarjoiltiin pöytäämme oikein kunnon kasat.

Sri lanka kokemuksia
Illalla terasseille sytytettiin hyttysmyrkkykynttilät, joten terassilla saattoi istuskella vielä pimeänkin aikaan.

Sri lanka kokemuksia

Ekologinen vaihtoehto

Vaikka lentomatkustamisen ilmastovaikutukset tietää kaikki, niin matkakohteessa voi silti tehdä ekologisia valintoja. Ambarella Lodge sijaitsee Kotaliyade Estate -plantaasin yhteydessä. Se on ekologinen plantaasi, ja ympäristöystävällisiä periaatteita noudatetaan myös hotellissa.

Muovipullojen sijasta Ambarellassa käytetään suodatettua vettä lasipulloista, muovipillit on vaihdettu luonnonmukaisiin vaihtoehtoihin ja muutenkin toiminnassa käytetään muovia niin vähän kuin mahdollista. Mukava yksityiskohta on myös se, että Ambarella Caféssa suositaan lähiruokaa, eli kaikki ruoat on valmistettu lähiympäristössä tuotetuista raaka-aineista.

Sri lanka kokemuksia
Pikkuisia muovipulloja ei ollut vaan pesuaineet löytyivät uudelleentäytettävistä purkeista.

Paljon tekemistä

Hotellialueella voi uida uima-altaassa, ottaa aurinkoa ja nauttia Ambarella Cafén ruoista ja virvokkeista. Lisäksi alueella on pingispöytä, sulkapallokenttä ja pieni kuntosali. Uusia laaduikkaita maastopyöriä oli myös vuokrattavana. Hotellin järjestämänä voi lähteä myös vaikkapa tuk-tuk-retkelle paikalliseen kylään ja sen ympäristöön, pyöräretkelle tai käydä kalastajakylässä.

Sri lanka kokemuksia
Uima-allas oli kivaa vaihtelua rantaelämälle.
Sri lanka kokemuksia
Pingispöytä.

 

Sri lanka kokemuksia
Lähtöpäivämme aamuna aurinko nousi ja yön viileys alkoi väistyä. Kyllä tänne olisi voinut vielä jäädä!

Lue lisää:

Lentomatka lasten kanssa – Näillä vinkeillä selviät!

Mitä mukaan matkalle? – Pakkausvinkit lasten kanssa matkustamiseen

Maatilamatkailu on lapsiperheelle oiva valinta – Viikonloppulomalla Ilolan maatilalla

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös