doha kokemuksia

Doha kokemuksia lasten kanssa

Doha kokemuksia lasten kanssa

Keräsimme Doha kokemuksia helmikuussa 2019 reissullamme, jossa kävimme myös Malediiveilla ja Sri Lankassa. Doha on Qatarin pääkaupunki ja suosittu välilaskupaikka.

Doha ei noussut suosikkien joukkoon, mutta välilaskupaikkana suosittelen yöpymään yön tai pari matkan varrella. Doha on suunniteltu selkeästi autoilulle, mutta onneksi jalkaisinkin pääsi etenemään melko hyvin. Taksit ovat turistille luontevin liikkumismuoto, sillä ne ovat edullisia ja niitä on helppo löytää.

doha kokemuksia
Pitkän ja uuvuttavan lentomatkan jälkeen oli ihana päästä hotellille. Kävimme heti aamusta katsomassa hotellin uima-altaan ja lepäsimme hetken auringossa. Minä todella kaipasin lepoa, sillä kärsin ärsyttävän vuolaasta nuhasta!
doha kokemuksia
Rantaa pitkin kulki kiva kävelykatu, joka muuttui illalla ruuhkaiseksi.
doha kokemuksia
Löysimme rantakadun varrelta kivan ja monipuolisen leikkipaikan.
doha kokemuksia
The Museum of Islamic Artin rakennus ja tienoo lienevät Dohan kuvatuimpia alueita.

Gondolania Theme Park

Gondolanian teemapuisto on monipuolinen sisäpuisto kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Se sijaitsee Villaggion kauppakeskuksessa, joka sekin on itsessään näkemisen arvoinen paikka. Itse en juurikaan perusta shoppailuista, mutta Villaggiosta löytyy Gondolanian lisäksi paljon muutakin tekemistä kuten luistelukenttä, elokuvateatteri, gondoliajeluja sekä paljon hyviä kahviloita ja ravintoloita.

Gondolaniassa jokaisesta aktiviteetista maksetaan erikseen. Ei siis tarvitse maksaa kallista sisäänpääsymaksua, vaan paikalle voi mennä ihmettelemään ja katselemaan, mihin mahdollisesti haluaa mennä. Meillä lapset kävivät muun muassa hyppimässä trampoliineilla, muutamassa huvipuistolaitteessa ja Hoplop-tyyppisessä leikkialuehässäkässä.

Leikkialueella ihmetytti se, että vaikka oli suositeltavaa mennä katsomaan lasten perään, niin alueen sisäpuolelle sai mennä ainoastaan naiset. Isien siis täytyi katsella aitauksen ulkopuolella, toki tämä oli lähinnä turistien ongelma. Hämminkiä aiheutti tilanne, jossa eräs turisti-isä oli tulossa leikkimään lapsensa kanssa. Lapsi sinkosi heti leikkipaikan uumeniin, mutta isä pysäytettiin portilla. Isä kuitenkin halusi mennä hakemaan lapsensa takaisin, koska hän oli jo kadonnut jonnekin. Paikalle tuli ihan vartijoita estämään isän menemistä. Yritin siinä itsekin auttaa ja etsiä tämän isän lasta, koska olin tilanteeseen sopivaa sukupuolta. Lapsi kuitenkin löytyi toki lopulta, ja isä oli melkoisen raivoissaan. Tällaisia kulttuurieroja on kyllä itsekin välillä vaikea hyväksyä.

doha kokemuksia

doha kokemuksia

Souq Waqif

Souq Waqif on varmaankin yksi Dohan suosituimmista nähtävyyksistä, ja tokihan mekin siellä kävimme. Voin kyllä suositella, koska olihan paikka hieno kokemus. Kapeilla kujilla oli jos minkälaista kaupustelijaa ja myymälää ja ruokapaikkaa. Paikka herää eloon vasta illalla auringon laskun jälkeen, jolloin paikalliset saapuvat paikalle ja ravintolatkin avaavat ovensa.

Souq Waqif aukio
Souq Waqifin aukio
Souq Waqif ratsastus
Tyttö kävi ratsastamassa ponilla.

Souq Waqif

Doha kokemuksia pukeutumisesta

Dohassa on syytä pukeutua peittävästi ja välttää syviä kaula-aukkoja ja liian tiukkoja vaatteita. Tämä koskee erityisesti naisia, mutta myös miehiä. Olkapäät ja polvet on syytä peittää, naisilla mieluiten pitkähihainen vaatetus helteestä huolimatta.

Itse tein yhtenä iltana virheen ja unohdin ohuen neulepaidan hotellille. Olen hyvin kuumaverinen ja hikoilen helposti kuumassa ilmassa. Yhtään ei helpottanut se, että kärsin koko Dohan reissun ajan jäätävästä nuhasta ja tuskanhiki oli päällä muutenkin. Minulla oli polviin ulottuva hame sekä lyhythihainen toppi. Sain todella paljon katseita miehiltä kun kuljeskelimme perheen kanssa illalla kaupungilla. Pikkaisen oli ahdistava olo, mutta siitä sain syyttää vaan itseäni. Mitään katseita kummempaa ei toki tapahtunut, mutta en silti suosittele kokeilemaan.

*********************************************

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös