interhome kokemuksia

Interhome kokemuksia – Kodinomaista asumista Toscanassa

Artikkeli on tehty yhteistyössä Interhomen kanssa

Interhome kokemuksia – Miksi me valitsimme taas Interhomen

Me olemme valinneet Interhomen nyt neljä kertaa, ja meillä on ollut oikeastaan vain hyviä Interhome kokemuksia paikasta riippumatta. Kohteenamme on ollut jo aiemmin Toscana, sekä Portugalin Algarve ja Espanjan Torrevieja.

Huoneistot ovat olleet sitä mitä on luvattu ja mitään ylimääräisiä kommervenkkejä ei ole tullut. Yksi iso plussa on se, että palvelua saa Suomeksi, joten apua on saatavilla, jos joku asia ei vastaisikaan odotuksia.

Interhome on toiminut jo 50 vuotta ja panostaa laatuun sekä takaamaan unohtumattoman lomakokemuksen,  kuitenkin edullisella hinnalla. 

Avaintenluovutus on ollut myös sujuvaa ja toiminut esimerkillisen mutkattomasti, vaikka emme ole saapuneet annettujen hakuaikojen puitteissa. Nytkin saavuimme Casa Vacanze La Bagheraan jo yhden aikoihin, kun sisäänkirjautuminen oli vasta neljältä. Avaimet olivat ovessa ja tästä ei tullut mitään lisämaksua.

Tänä vuonna valitsimme kohteeksi Toscanan, jossa olemme olleet aiemminkin. Italia on meillä lähellä sydäntä ja olemmekin matkailleet siellä kiitettävän määrän. Laskin, että olen ollut kaiken kaikkiaan Italiassa noin 2 kuukautta.

Osan isommissa pätkissä ja osan lyhyemmissä. Meillä olisi joksu haaveena muuttaa osaksi Italiaan asumaan. Saa nähdä kuinka saamme sen toteutettua!

Päädyimme lomahuoneisto Casa Vacanze La Bagheraan, jossa saimme nauttia Toscanan mahtavista maisemista 2,5 viikkoa.

päivä

altaalla

uima allas

intehome kokemuksia (2)

Interhome kokemuksia – Casa Vacanze La Baghera

Apua! Nämä olivat lähes ensimäiset sanat, kun saavuimme pieneen Poggio alla Bagheran risteykseen. Matkaa oli tehty ylös jo jonkin aikaa pieniä serpentiiniteitä pitkin ja nyt tie kapeni yhden auton mentäväksi.

Toinen ajatus oli, että kuinka ikinä uskallamme ajaa pois ylhäältä ja mitä jos autoja tulee vastaan.

Hyvin pian huomasimme, että noin kilometrin mittaisella pätkällä oli tasaisesti kohtia, joihin pystyi peruuttamaan tai pysähtymään vastaantulevan auton sattuessa.

Paikallisilla oli tietenkin ketteriä pieniä autoja, jotka pomppivat kapeita teitä pitkin kuin vuohet vuoristossa. Meillä oli Mazda5, joka hädintuskin täyteen pakattuna jaksoi ylös asti.

Onneksi auton tyhjennyksen jälkeen matkanteko hieman keveni. Niin keveni myös suhtautuminen kapeaan tiehen. Lopuksi väistelimme autoja kuin ketkä tahansa ja ylös ajaminen ei enää vaatinut hengenpidättämistä. Maisemat! Mitä niistä voi sanoa.

Ensinäkin ne ovat Casa Vacanze La Bagherasta katsottuna henkeäsalpaavan kauniit ja toisekseen niistä sai nauttia maaseudun rauhassa ilman mitään suurempia häiriöitä. Casa Vacanze La Baghera kun sijaitsee 410 metriä merenpinnan yläpuolella.

tie

piha la baghera

vaude

Leonardo Da Vincin jäljillä

Meidän valintaan vaikutti se, että Casa Vacanzia La Baghera oli lähellä Vinciä (etäisyys noin 8 km) ja Leonado Da Vincin synnyinkotia.

Oli melkolailla uskomatonta, että me katselimme samaa maisemaa ja samaa vuorta minkä nuori Lionardo Vinciläinen oli piirtänyt ensimmäisenä teoksenaan.

Lienee sanomattakin selvää, että tunnelma vuorilla oli jotain maagista, vaikkakin samaan aikaan niin ihanan luonnollista ja tavanomaista.

Ehkäpä se on juuri se cokctail, miksi itse en saa Italiasta tarpeekseni. Koskaan.

Leonardon synnyinkotiin, Casa Natale di Leonardo Da Vinciin, oli matkaa noin 6 kilometriä. Kävimme siellä kerran ja ostimme museoliput, joilla pääsi neljään Da Vinci -museoon.

Jos siis Leonardon taide on lähellä sydäntä, niin tämä on mahtava Interhome kohde. Mikäs siinä on illalla istuskella viinilasi kädessä ja ihailla maisemaa, joka oli rakas niin monelle suurelle taiteilijalle.

Tämä näkyy muuten Toscanassa ja kuuluu. Leonardo tai Michelangelo lukee yllättävän monen pienen pojan kastetodistuksessa.

Lähellä on myös upeat kaupungit kuten Firenze ja Pisa, eikä Livornoonkaan ole pitkä matka.

interhome kokemuksia

auringon lasku

ilta toscana

piha toscanassa

leonardo

Interhome kokemuksia; Ihana Toscana!

Asunto, jonka vuokrasimme, oli yksi neljästä, jotka jakoivat yhteisen uima-altaan. Koska meidän visiitti oli niin pitkä, näimme kuinka muissa asunnoissa väki vaihtui.

Meillä oli pieni aidattu piha, joka oli aivan loistavaa pienen taaperon kanssa. Meidän asuntoon kuului myös viehättävä terassi, joka oli noin 10 metrin päässä asunnosta. Sieltä aukesivat eeppiset näkymät ja vietimmekin siellä monta alkuiltaa ja muutaman aamunkin.

pihaleikit

huomenta

toscana

boggio alla baghera

Taaperon kanssa se oli väliin haaste, koska pudotukset olivat korkeat. Siitä syystä en mielellään suosittelekaan juuri tätä kohdetta, jos perheessä on monta pientä menijää.

Säästimme myös 1-vuotiskuvat otettavaksi Toscanassa ja eipä todellakaan ollut virhe. Yhtenä iltana kaikki oli kohdallaan ja kävimme kuvaamassa meidän pienimmän ikimuistoisiin kuviin aivan asuntomme läheisyydessä.

1- vuotias

freya

Saimme tervetuliaislahjaksi pullon itsetehtyä punaviiniä, jonka säilytimme kotiin matkamuistoksi. Myös pullo oliiviöljyä, itsetehtyä, odotti pöydällä saapumistamme. Meille tuotiin myös kaksi kertaa tuoreita ja herkullisia kirsikoita, joita olisi saanut ottaa niin paljon kuin olisi halunnut.

Vuokraisännät olivat sydämellistä porukkaa ja heidän välittömyytensä teki oman olon tervetulleeksi. Se jos joku on tärkeää.

Asunto itsessään oli ehkä hitusen pimeä, mutta koska oleskelimme melkein koko ajan ulkona se ei juurikaan haitannut. Pidimme makuuhuoneiden ikkunaluukkuja miltei koko ajan kiinni etteivät huoneet kuumentuneet liikaa. Kuitenkin sitten kun luukut avasi, oli näkymä kyllä silmiä hivelevä.

italia

lomalla

tytöt

kirsikat

viini

Kaikenkaikkiaan Casa Vacanze La Baghera oli loistava lomakokemus josta ammennamme taas voimaa tulevaan talveen. Teimme itse ruokaa useampana päivänä ja söimme aina pihallamme.

Auto on miltei välttämättömyys tässä kohteessa, koska kulkuyhteydet ovat huonot, joskin niitä kyllä jonkun verran on.

Loppuun voin vain todeta; grazie mille Toscana! Arrivederci!

luonto toscana

Lue myös: Interhome

Autolla Italiaan!

Ruuhkavuodet – Neljä vinkkiä, joilla vältät lomastressiä

Toni Forssell Photography 

Jenni Skyttä-Forssell

Kirjoittaja on kolmen tytön äiti ja Lapsiarkea Median sisällöntuottaja sekä bloggaaja.

Aikaan sidotut -blogi käsittelee arjen asioita pohtivalla ja herkällä otteella.
Jennille tärkeitä asioita ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi arjessa sekä itsensä huomioon ottaminen kiireen keskellä.
Ruuhkavuosien reseptit (Ruuhkikset) taas tarjoaa reseptejä ja vinkkejä kiireisen arjen keskelle.

Haluatko jakaa oman hyvän fiiliksesi avaimet?

Ota yhteyttä: jenni@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös