Temppurata kannella

Skidit Risteily kokemuksia – Tekemistä koko perheelle

Skidit Risteily kokemuksia – Tekemistä koko perheelle

Yhteistyössä: Skidit Risteily / Skidit Festarit

Skidit Risteily järjestettiin 2.-4.6 ja osallistuimme risteilylle tyttäreni ja siskoni kanssa. Risteily oli myös tyttärelleni ensimmäinen ikinä, joten jännitystä ja intoa kyllä riitti. Skidit Risteily vietettiin Silja Symphony laivalla ja lähtö Helsingistä oli sunnuntaina 2. päivä klo 17:00. Laivaan pääsi jo klo 16, jolloin alkoi myös ensimmäinen ohjelma; kesäiset kansileikit.

Harri Hylje Silja
Harri Hylje oli mukana Skidit Risteilyllä.
Skidit risteily ohjelma
Laivaan saapuessa saimme Skidit ristelyn ohjelmavihon

Skidit Risteilyn ohjelma oli suunniteltu kokonaisuudessaan hyvin ja aikataulut oli järjestetty fiksusti. Jokaiselle ohjelmalle oli varattu sopivasti aikaa, jolloin kaikkiin eri tapahtumiin kerkesi osallistumaan. Maanantaina laivan ollessa satamassa ei ollut erikseen järjestettyä ohjelmaa, vaan aika oli pyhitetty Tukholmassa kiertelylle ja vapaalle oleilulle.

Skidit Risteily ohjelma

  • Kesäiset kansileikit: Kesähengailua kannella, jättisaippuakuplia, hyppiksiä ja hulahulaa.
  • Lettikoulu: Opi kesän makeimmat letit Jenni’s Hairdaysin opastuksessa.
  • Tanssiparaati: Jamit Promenadella – vallataan kävelykatu tanssien. Mukana myös katutanssijat.
  • Koko perheen klubikoulu ja Saiffan katutanssishow
  • Skidit Disko: Tanssia, diskoleikkejä ja valotikkuja. Dj Esgrove ja Harri Hylje.
  • Iltatarinoita: Illan viimeisenä ohjelmana iltatarinoita ja venyttelyä.
Tanssiparaati
Tanssiparaati täytti koko Promenade käytävän
Klubikoulu
Tanssiparaati päättyi Klubikouluun.

Starlight portaat

Saiffan Katutanssikoulu
Saiffan tanssijat ja iloiset pienet breikkaajat.

Ensimmäiseen ohjelmanumeroomme kuului tanssiparaatiin osallistuminen. Kävelykatu Promenade oli aivan täynnä kun laivallinen lapsia ja aikuisia tanssi käytävää pitkin. Tanssijoukon etupäässä oli myös Harri Hylje, joka viihdytti lapsia risteilyn ajan. Tanssiparaati päättyi klubikouluun, jossa esiintyi lopuksi Katutanssikeskus Saiffan tanssijoita. Saiffan esityksen jälkeen lapset pääsivät opettelemaan pienen liikesarjan tanssijoiden ohjeistuksella ja tanssilattia oli täynnä pieniä innokkaita breikkaajia.

Kannella kesäleikkejä
Tuu leikkiin -kyltti kutsui osallistumaan kesäleikkeihin kannelle.

Kesäisiä leikkejä kannella

Sekä sunnuntaina että maanantaina ohjelmaan sisältyi kesäisiä kansileikkejä. Kannelta löytyi valtava määrä erilaisia leikkimahdollisuuksia, jotka kuuluu kesään. Erilaisia leikkejä ja aktiviteetteja oli järjestetty sopiva määrä, sillä kaikki lapset pääsivät hyvin kokeilemaan eri juttuja ilman, että tarvitsi aina odotella omaa vuoroa. Hyvin toteutettu ohjelmanumero.

Kesäleikit kannella
Kannella oli paljon tekemistä lapsille
Jättisaippuakuplia
Kesäleikkeihin kuuluu ehdottomasti saippuakuplat

Vietimme maanantaina pitkän aikaa kannella, kun tyttö tykästyi kovasti kaikkiin tekemisiin, joita sieltä löytyi. Tarjolla oli muun muassa jättisaippuakuplia, hulahulaa, hyppynaruja ja keppihevosia. Jättisaippuakuplien tekoa tyttö ei halunnut itse kokeilla, mutta seurattiin vierestä kun muut lapset taiteilivat ilmoille valtavan kokoisia kuplia. Sää oli onneksi aurinkoinen niin kannella tarkeni hyvin leikkiä ja hengailla.

Kesäleikkejä kannella
Renkaanheitto oli yksi hauska tekeminen
Temppurata
Temppuradalta löytyi paljon kivaa tekemistä

Kannella temppurata

Suuren suosion saavutti myös kannelle tehty temppurata, joka kierrettiin tytön kanssa hyvin monta kertaa läpi. Radan vierestä löytyi myös hernepussin- ja renkaidenheittoa. Kesäisistä leikeistä muistui oma lapsuus mieleen ja oman tyttären innostus erilaisia leikkejä kohtaan oli käsinkosketeltava. Oli paljon uutta ja jännittävää kokeilemista, jotka ovat lapselle todella suuria ja merkittäviä juttuja.

Disko
Kannella järjestettiin Skidit Disko

Skidit Disko, diskoleikkejä ja valotikkuja

Molempina iltoina järjestettiin Skidit Disko, jossa oli DJ Esgrove soittamassa mahtavaa tanssimusiikkia. Iloisen tanssimisen lisäksi diskossa jaettiin valotikkuja ja järjestettiin diskoleikkejä, kuten limboa. Harri Hylje osallistui myös diskoon ja lapset viihtyivät hyvin leikkien ja halaillen hyljettä. Vaikka tyttö ei halunnut mennä moikkaamaan hyljettä, niin sitä ihailtiin kauempaa ja koko laiva reissun ajan yritettiin bongailla, missä nähtäisiin se seuraavaksi.

DJ ESGROVE
DJ Esgrove soittamassa diskomusiikkia
Skidit disko
Harri Hylje osallistui diskon limboon

Tyttö oli ihan innoissaan kun hän sai itse valita oman valotikun ja nappasi monien joukosta pinkin tikun. Taiteltiin se hänen ranteeseen ja siinä se pysyi koko loppu illan. Hän esitteli sitä ylpeänä tädilleen ja ihaili kuinka valotikku loisti pimeässä. Diskossa koristi myös hienot isot ilmapallot ja tyttö olisi halunnut yhden palloista myös itselleen.

Skidit Risteily
Siljalta löytyy lasten oma leikkipaikka Siljaland

Siljaland – lasten oma leikkipaikka

Skidit Risteilyn järjestetyn ohjelman lisäksi viihdyimme paljon Siljan omalla leikkipaikalla Siljalandissa. Lasten leikkipaikka oli suuri ja siellä oli valtavasti tekemistä lapsille. Leikkipaikalla oli muun muassa kaksi pallomerta, seinäkiipeilypaikka, legoja, pelikonsoleita ja telkkareita, piirustuspaikka ja junarata.

Pallomeri Siljaland
Pallomeri oli leikkipaikan suosikki. Oma mekkoni saatu: Me&I

Pallomeressä

Leikkipaikalta löytyi myös kahvila, jossa oli Spice Ice -jäätelöpiste. Leikkien ohessa pysähdyimme hetkeksi juomaan kahvit ja syömään isot jäätelöannokset. Leikkipaikan lisäksi kävimme pelaamassa ilmakiekkoa, josta tyttö tykkäsi todella paljon. Otettiin yksi matsi, joka päättyi tasapeliin.

”Risteilyn valmis aikataulu ja ohjelma teki koko risteilystä rennon ja stressittömän”

Risteilyllä erityisen mukavaa oli myös se, että ei tarvinnut itse yrittää keksiä tekemistä ja viihdykettä lapselle, vaan kaikki oli järjestetty valmiiksi. Koko risteilymme koostui hyvin pitkälti valmiiksi aikataulutetun ohjelman mukaan, jota seurasimme. Kuitenkaan missään vaiheessa ei tullut tunne, että olisi ollut kiire minnekään tai ei kerkeäisi osallistumaan joihinkin aktiviteetteihin vaan kaikissa kerkesi viettämään sopivasti aikaan juuri oman fiiliksen mukaan.

Aamiais- ja lounasbuffet

Kävimme molempina päivinä lounasbuffetissa ja myös aamuisin söimme suuren aamupalan buffetin puolella. Tykkään aina käydä laivalla buffetissa perinteisen ravintolan sijaan, sillä muuten en lähes koskaan käy buffetissa. Ruokavalikoima on niin monipuolinen ja kattava, että sieltä löytää varmasti omaan makuun sopivat ruokavaihtoehdot ja saa vatsan täyteen.

Lounasbuffet

Salaattibuffet

Buffet

Buffetissa

Buffettiin kuuluu kattava salaattipuoli, lämminruoka useilla vaihtoehdoille ja jälkiruokapöytä. Myös aamiaiselta löytyy hyvin paljon ruokaa ja tuli kyllä syötyä paljon enemmän kuin mitä normaalisti aamuisin. Buffetruokailujen välissä kävimme tietysti välipalalla ja ostimme myös pientä naposteltavaa illaksi hyttiin Taxfree:sta.

Muumikauppa

Muumi
Harri Hylje ei saanut halia, mutta Muumi sai.

Tyttö sai ostaa yhden matkamuiston laivalta ja kiertelimme liikkeitä etsien, mikä olisi kaikista mieluisin juttu. Muumikauppa oli lempi liike, mutta silti tyttö päätyi loppujen lopuksi valinnassaan leikkihelikopteriin.

Skidit Risteily oli erittäin ihana ja ikimuistoinen kokemus. Tyttö kysyi heti kotiin päästyämme tiistaina, että joko mennään huomenna uudelleen laivalle. Aivan varmasti mennään uudelleen ja nimenomaisesti kyseiselle risteilylle, kun sellainen uudelleen järjestetään. Sitä ennen on kuitenkin vielä elokuussa järjestettävät Skidit Festarit.

Lue myös: Autolla Ruotsiin lasten kanssa

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös