lastenhuone

Lastenhuone rakentuu keittiöön – neliöt hyötykäyttöön!

Lastenhuone nousi listaykköseksi

Me ostimme rivitalo neliön. Neliön! Ja tiesimme silloin, että perheeseen oli keväänkorvilla putkahtamassa uusi jäsen. Lastenhuone oli kaukainen ajatus ja tuntui turhalta vielä aikoihin. Silloin ajattelimme, että kolme makuuhuonetta on tarpeeksi, koska tuleva vauva nukkuu kuitenkin meidän kanssa ja vanhin muuttaa jatko-opiskelemaan noin kolmen vuoden sisään.

Silloin siis vapautuu lastenhuone taaperolle ja kaikki on hyvin. Näin tämä menisi saumattomasti, teoriassa, ja kuten me kaikki tiedämme käytäntö on joskus siitä hyvin kaukana, tässä tapauksessa valovuodetkaan eivät riitä.

Lastenhuone tarkoittikin luopumista

Kaikkein hämmentävintä tässä on se, että samalla kun odottaa kuin kuuta nousevaa nuorimman lapsen saavan oman huoneen niin vanhimman pois muutto tuntuu jokseenkin ahdistavalta. Enhän minä halua hänen muuttavan pois. Palaan joka kerran tätä ajatellessani hetkiin kun puin häntä ulos tai saatoin kerhoon, niissä ajatuksissa hän on ikuisesti pieni tyttö.

Jossain vaiheessa hän ei enää tullut syliin, harmittaa kun en mitenkään muista milloin. Kasvaminen tapahtuu niin vaivihkaa, sitä on toisinaan vaikea käsittää.

 

lastenhuone

Lastenhuone olisi herkkäunisten pelastus

Nyt kuitenkin olemme tilanteessa jossa huoneet vain loppuvat kesken. Varmasti tämä järjestely olisi hyvä vielä seuraavat parivuotta jos nuorimmaisemme ei olisi niin herkkäuninen. Meillä ei ole nukuttu lähes vuoteen kuin hyvin katkonaisia unia.

Ensimmäiset kuukaudet tosin nukuttiin parilla heräämisellä, mutta se on ollut jo pidempään muisto vain. Jossain vaiheessa lopetin herätysten laskemisen. Joinain öinä ei 20 riitä.

Yö maito jätettiin pois pari kuukautta sitten, mutta öiden levottomuus ei silti juurikaan hellittänyt. Lapsi selkeästi reagoi jos itse kääntyy sängyssä tai tulee makuuhuoneeseen kun hän on jo nukkumassa.

 

lastenhuone

 

Olemme miettineet päämme puhki miten tilanne saataisiin rauhoitettua ja vastaus on ollut koko ajan silmiemme edessä. Teemme keittiön takaosasta pienen huoneen. Tarvitsee vain rakentaa väliaikainen seinä. Se on aivan loistava huoneen paikka, koska sisältää oman ikkunan ja oviaukonkin. Lastenhuone meillä on neliöiden todellista hyötykäyttöä.

Näin jo mielessäni vanhan roosan väriset seinät, silloin se ei voi olla kuin hyvä idea!

Siis voiko tämä ratketa pelkällä väliseinällä se jää nähtäväksi. Me muuthan nukumme yläkerrassa joten ainakin alkuun se voi olla aika rumbaa öisin…tai sitten ei.

 

lastenhuone

 

Sinällään hyvä että huone on alakerrassa koska taapero voi siellä leikkiä päivisin silmien alla, toisinkuin yläkerrassa. Parin vuoden päästä kun huone yläkerrasta vapautuu voi hän muuttaa sinne. Sitten tuosta uudesta tilasta voidaan muuttaa vaikka työ/vierashuone.

Aloitamme hommat kesällä kun palaamme Euroopasta, siihen asti kärvistelemme näissä lokeroissa.

Oi, että odotankin pienen huoneen sisustamista. Palataan siis remppakuvioihin myöhemmin!

Lue myös:

8 vinkkiä toimivampaan ja viihtyisämpään lastenhuoneeseen

Parketin valinta lapsiperheeseen

Jenni Skyttä-Forssell

Kirjoittaja on kolmen tytön äiti ja Lapsiarkea Median sisällöntuottaja sekä bloggaaja.

Aikaan sidotut -blogi käsittelee arjen asioita pohtivalla ja herkällä otteella.
Jennille tärkeitä asioita ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi arjessa sekä itsensä huomioon ottaminen kiireen keskellä.
Ruuhkavuosien reseptit (Ruuhkikset) taas tarjoaa reseptejä ja vinkkejä kiireisen arjen keskelle.

Haluatko jakaa oman hyvän fiiliksesi avaimet?

Ota yhteyttä: jenni@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös