granny peli

Varoitus vanhemmille – Granny peli järkyttää lapsia

Varoitus vanhemmille – Granny peli järkyttää lapsia

Viime aikoina on joka puolelta tullut vastaan Granny peli. Tiedätkö pelaako lapsesi sitä? Tiedätkö mitä pelissä tapahtuu?

Nykypäivän diginatiiveille Youtubessa pyöriminen on arkipäivää. Monesti pienemmät lapset päätyvät katsomaan huomaamatta isompien kanssa materiaalia, joka ei todellakaan ole sopivaa. On myös muita appeja, joista äidit varoittavat, koska niissä lapset ovat joutuneet seksuaalirikosten uhreiksi.

Tässä kyseisessä Granny-pelissä Zombin näköinen mummo tappaa ihmisiä esimerkiksi pesäpallomailalla.

Ei kovin tervettä kenenkään silmille. Saatika päiväkoti-ikäisten ja alakoululaisten silmille.

Vastuu on meillä vanhemmilla ja jos me emme pistä stoppia tällaiselle toiminnalle minkälaisia ihmisiä näistä lapsista kasvaa, jotka taaperosta saakka altistuvat päivittäin kauhulle ja tappamiselle?

Vaikka estäisit itse pelin pelaamisen saattaa lapsi katsoa Youtube-tähtien videoita, joissa he pelaavat Grannya. Sanoisin, että kyseessä on epäterve ilmiö, jolla on kauaskantoisia vaikutuksia lasten kehitykseen.

Postasin Facebookiin kyseisestä pelistä tänään ja se aiheutti kommenttitulvan sekä kokemusten jakoa Grannysta.

Peli on tullut 2- ja 5-vuotiaiden lastemme silmien eteen 9-vuotiaan serkun padin kautta. Heräsin asiaan todenteolla, kun taapero sanoi aamulla haluavansa katsoa Grannya.

En ensin ymmärtänyt mitä ”äni” tarkoittaa, mutta sitten kyseltyämme asiasta selvisi kyseessä olevan Granny, joka tappaa pesäpallomailalla.

Kyseinen peli on ilmeisen suosittu, joten vanhempien on hyvä tietää asiasta etukäteen. Se on kuulemma K-12 mutta estoista huolimatta kyseiseen peliin ja sen videovariaatioihin pääsee käsiksi helposti.

granny peli kokemuksia

Granny peli kokemuksia vanhempien suusta

”Kyseessä todella ahdistava peli!! Meillä 7-vuotiaat oli kavereiden kesken pelannut ja nyt painajaisia vähän jokaisella. On vähän samanlainen trendi, kuin pellenaamiot aikoinaan. Tässä vaan yllytetään kaveria pelaamaan vaikka pelottaisi..sellainen zombi mummo jahtaa ja tappaa sinut, ihan walking death -meininkiä.”

”9v oli kaverinsa kanssa (salaa) pelannut ja näki monta yötä painajaisia, eikä uskaltanut mennä nukkumaan, eikä liikkua missään yksin kun pelkäsi että jos joku löytää hänet pelin perusteella niin tappaa pesäpallomailalla!”

”Meidän 7v tyttö oli liikunta leirillä ja siellä joku isompi tyttö oli näyttänyt peliä. Tyttö itki kolme seuraavaa yötä ja sanoi meidän ja hänen kuolevan. Pelotti mennä nukkumaan joten Heidin varoitus on todella aiheellinen.”

”Poika eilen illalla pelkäsi että jos yöllä näkee painajaista. Kyselin että mikäs sen aiheuttaa, niin vastasi että Granny. Ikinä en ollut moisesta kuullutkaan.

Kysyin että mikä se on ja kun selvisi että peli, kysyin missä on pelannut, niin ei kuulemma missään vaan kuullut kun eskarissa puhuttu pelistä missä mummo tappaa ihmisiä.

Jo pelkkä siitä puhuminen sai pelon aikaan.”

”Meillä valvotaan ekaluokkalaisen puhelimen käyttöä tarkkaan. Mutta kuinka ollakkaan! Yhtenä päivänä saivat koulussa käyttää puhelinta ja tämä kyseinen peli oli ilmestynyt sinne!”

”Koulu puuttuu minkä pystyy muttei voi asentaa estoja lasten puhelimiin. Vastuu on vain ja ainoastaan vanhemmilla.

Ja kun joitakin vanhempia ei kiinnosta niin tulee ongelmia. Näiden idioottivanhempien ”ansiosta” poika on nähnyt jo tappamista ja pornoa jonka seurauksena painajaisia.

Kaikki tapahtuu koulumatkalla, ja iltapäiväkerhossa olivat myös salaa ohjaajilta katsoneet. Eipä mene meidän poika enää syksyllä ip-kerhoon”

”Joo, olen kuullut tästä pelistä vaikka mitä hullua. Kuulema erityisesti tyttöjen tämmöinen ”miehuuskoe” peli.”

Nämä kommentit kertovat aivan riittävästi tämän pelin vaikutuksista. Olisiko aika tehdä asialle jotain?

Vastuu on meillä vanhemmilla ja jos jonkun vanhempia ei kiinnosta mitä sontaa lapset katselevat, en halua omien lasteni viettävän aikaa heidän kanssaan.

Tärkeintä on läsnäolo lapselle kaikissa arjen tilanteissa ja siihen liittyy myös vastuu mobiilimaailman pyörteissä.

Lue myös:

Äiti varoittaa tästä appista ja sivustosta – Poliisikin voimaton

Tunnetaidot: Miten harjoitella pettymysten sietämistä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös