tykkimaki

Tykkimäki kokemuksia – Kesävinkki lapsiperheille!

Tykkimäki kokemuksia – huvipuistossa taaperoiden kanssa

Seuraava Tykkimäki kokemuksia – huvipuistossa taaperoiden kanssa -artikkeli on toteutettu yhteistyössä Tykkimäki-huvipuiston kanssa.

Minulla oli lapsuudesta muistikuva, että Tykkimäki on erityisesti perheen pienimmille suunnattu huvipuisto. Halusin siis käydä siellä omien lasteni kanssa heidän ollessaan vielä pikkusia. Niinpä suuntasimme viettämään kesäpäivää Tykkimäelle 4-ja pian 2-vuotiaiden poikiemme sekä 4-vuotiaan kummipoikani kanssa. Tässä hieman perheemme tykkimäki kokemuksia.

Tykkimaella
Mihin laitteeseen seuraavaksi?

Pieni vesisade ja koleus ei poikia haitannut, ja heti juostiinkin laitteesta toiseen. Huonon ilman vuoksi laitteisiin ei ollut jonoa laisinkaan. Isommat pojat testasivatkin kaikki laitteet, joihin pituutensa puolesta pääsivät. Moniin laitteisiin pääsi huoltajan kanssa.

jummi ja jammi
Jummi ja Jammi- laiteen kyydissä

4-vuotiaiden suosikkeja taisivat olla korkealle nouseva Pilvenpyörä sekä hauska, nurinpäin oleva Yllätysten talo. Pojat uskaltautuivat jopa kummitusjunaan ja halusivat uudelleenkin, vaikka silmiä pitikin pitää varmuuden vuoksi kiinni osan matkasta.  Ford-raitilla piti käydä useaan otteeseen vaihtaen menopeliä joka kerta.

ford-raitti
Ford-raitilla

Meidän seurueen pienimmäinen oli juuri alle 90 cm, joten jäi tällä kertaa vielä ilman ranneketta. Oikeastaan se ei haitannut laisinkaan, sillä Tykkimäellä riittää todella paljon tekemistä ihan pienillekin.

Alle 90 cm:n pituinen pääsee maksavan huoltajan kanssa useisiin laitteisiin, eli niihin jotka sen ikäiselle ovat soveltuvia. Meidän taaperomme rakastaa autoja ja mopoja, joten meitä ei varsinaisesti yllättänyt, että hänen ehdoton suosikki oli Riemuralli. Siinä käytiinkin monta kertaa ja koska jonoa ei ollut, taapero sai onnekseen mennä parikin kierrosta peräkkäin. Safari oli myös kovasti pienimmän mieleen, ja hänestä oli jännittävää bongailla erilaisia eläinhahmoja. Tykkimäki kokemuksia kerättiin siis jokaikisestä laitteesta.

riemuralli
Riemua Riemurallissa

Pitkin huvipuistoa on siellä täällä pienille suunnattuja, maksuttomia puuhapisteitä. Liikkuminen alueella oli helppoa taaperon kanssa hänen matkustaessaan kärryissä, joita sai ottaa sisäänpääsyn vierestä.

Keskellä huvipuistoa on iso leikkipuisto keinuineen ja kiipeilytelineineen.

Lisäksi puistossa on vieläpä Minimaatila, jossa pääsee ihastelemaan kotieläimiä. Siellä taaperomme pääsi mielipuuhaansa, eli syöttämään pupuja.

kani tykkimaella

Kun sade yltyi kovemmaksi, menimme touhuamaan Mukkelis Makkelis- sisäleikkipaikkaan. Siellä lapset juoksivat, pomppivat ja kiipeilivät hien pintaan. Pienin tykästyi pallomereen ja pienemmille tarkoitettuun kiipeilytelineeseen.

mukkelismakkelis

Meille aikuisillekin riitti hupia, vaikka enimmäkseen menimmekin pienimpien laitteissa lasten mukana. Voitin pelkoni menemällä Trombiin ja jopa pää alaspäin menevään Loop Fighteriin. Se kannatti, sillä noissa laitteissa oli todella hauskaa!

Kolme kohdetta – kokemuksia joka maksuun

Tykkimäellä Park Hopper -yhdistelmärannekkeella pääsee huvipuiston lisäksi myös vesipuisto Aquparkiin sekä Kouvolan Prismakeskuksessa sijaitsevaan Actionparkiin. Valittavissa on kuitenkin myös pelkkä huvipuiston päivä- tai iltaranneke.

Kuten varmaan kuvasta näkyy, meidän vierailukerrallamme ei valitettavasti ollut ihan vesipuistokelit. Huvipuistoalueella riitti puuhaa pojillemme koko päiväksi, joten tällä kertaa emme ehtineet Actionparkiinkaan, ajomatkakin kun oli edessä.

ketjukaruselli

Joskus olisi hauskaa olla yötä Kouvolassa esimerkiksi Tykkimäki Campingissä ja ottaa kahden päivän Park Hopper -rannekkeet. Silloin ehtisi paremmin käydä vesipuistossakin, tai Actionparkissa ilmojen ollessa huonommat. Tekemistä riittäisi aivan varmasti kahdelle kokonaiselle päivälle.

Suosittelen reissua Tykkimäelle, jos etsitte huvipuistoa, jossa riittää puuhaa erityisesti pienille lapsille! Hauskoja huvitteluhetkiä ja ikimuistoisia Tykkimäki kokemuksia koko perheelle!

Täältä voit lukea artikkelin lasten motorisesta kehityksestä, johon Tykkimäki auttaa takuuvarmasti.

Satu Oukka

Kirjoittaja on toimintaterapeutiksi valmistunut 4- ja 1-vuotiaiden poikien äiti.

Onnen palaset koostuvat vilinän ja melskeen keskeltä löytyvistä pienistä, kauniista hetkistä.

Takaisin ylös