Vastasyntyneen kuvaus

Vastasyntyneen kuvaus – Muista nämä asiat

Vastasyntyneen kuvaus on nykyään suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin. Monet vanhemmat panostavat siihen, että saavat vauvastaan ammattilaisten ottamat kuvat, jotka säilyvät muistoina sekä vanhemmille ja kummeille että isovanhemmille ja lapselle itselleen häneen kasvettuaan aikuiseksi.

vastasyntyneen kuvaus
Vastasyntyneen kuvaus on taitolaji, jonka vaikeutta ei tule aliarvioida.

Ai miksikö ammattilaisen puoleen käännytään? Huomaat sen viimeistään siinä vaiheessa, kun yrität ottaa täydellistä kuvaa vastasyntyneestä. Tai jos haluat järjestää esimerkiksi Cake Smash -kuvaukset. Ammattilaiskuvaajan käyttö ei kuitenkaan ole missään nimessä pakollista, koska kotonakin voi ottaa mahtavia kuvia vastasyntyneestä, kunhan valmistautuu hyvin ja tekee hieman taustatyötä ennen kuvien ottamista.

Viisi vinkkiä vastasyntyneen kuvauksiin

Tässä viisi vinkkiä, joista voi olla hyötyä vastasyntyneen kuvauksiin:

  1. Poseerauskuvat tulee melkeinpä ottaa vauvan kahden ensimmäisen elinviikon aikana, kun vauva on vielä unelias, paikoillaan ja sillä tapaa helposti hallittavissa. Näissä kuvissa pyritään monesti saamaan vauva juuri täydelliseen asentoon, suloisesti erilaisiin viltteihin tai muihin rekvisiittoihin kääriytyneenä.
  2. Nykyään otetaan myös paljon niin sanottuja lifestyle-kuvia, joissa vauvasta halutaan saada hieman enemmän todellisuutta vastaava ikuistus. Näitä voidaan tehdä jopa 6 viikkoa vanhalle vauvalle.
  3. Anna vauvan toteuttaa luonnollista liikehdintäänsä vauvakuvauksen aikana, sillä vauvat rakastavat liikkua, venytellä ja haukotella.
  4. Kun haetaan hyvää posea vauvalle, kannattaa hänen nyrkkinsä avata, koska se antaa kuvalle huomattavasti lämpimämmän ja rauhoittuneemman tunteen.
  5. Ota superlähikuvia esimerkiksi sormista ja varpaista. Ne ovat maailman suurimpia ihmeitä ja niin suloista katsottavaa, että hymyltä ei voi välttyä.

Mitä ottaa mukaan vastasyntyneen kuvauksiin

Vastasyntyneiden kuvaukset eivät ole ihan samanlaista kaurapuuroa kuin koulukuvat. Kuvaussessioon on siis hyvä varata ainakin aikaa, koska ne voivat helposti kestää useita tunteja, varsinkin mikäli kuvat otetaan itse. Ja kuten kenties arvaatkin, mikä tahansa asia joka kestää useita tunteja vauvan kanssa, vaatii suunnittelua, sillä luvassa on muun muassa ruokintaa ja vaipan vaihtoa.

vastasyntyneen-valokuvaus

Vastasyntyneen kuvaus etenee siis aina vauvan ehdoin. Kannattaa kuitenkin pyrkiä siihen, että ennen kuvaussessiota vauva on syötetty, koska silloin on myös huomattavasti suurempi mahdollisuus siihen, että hän nukkuu autuaasti kuvia otettaessa.

Vanhempana on myös hyvä miettiä, että millaisia kuvia vastasyntyneestään haluaa, koska tällä tavoin kuvausten alkaessa tiedetään nopeasti kuinka edetä. Mikäli tahdot odottaa, että vauva varttuu hieman ennen kuvien ottamista, voi ammattimainen vauvakuvaus olla hyvä vaihtoehto.

Takaisin ylös