Puuhamaa kokemuksia- Tekemistä koko perheelle

Puuhamaa kokemuksia- Tekemistä koko perheelle

Puuhamaa kokemuksia -artikkeli on toteutettu yhteistyössä Puuhamaan kanssa.

Päivä Puuhamaassa alkakoon

Meidän perheen kesäsuunnitelmiin kuului ehdottomasti Puuhamaa reissu. Tytöt ovat kesällä 9- ja 5-vuotta täyttävät ja kesäreissun kohteen tuli olla sellainen, josta löytyisi kummankin ikäiselle tekemistä. Emme kertoneet reissusta tytöille etukäteen vaan pyysimme heitä pakkaamaan vaihtovaatteet ja uimatarvikkeet mukaan ja istutimme heidät autoon jännityksen saattelemana odottamaan, mikä tulee olemaan määränpää.

Matkaa Tervakoskella sijaitsevaan Puuhamaahan meillä oli reilun tunnin verran ja yllättävän hyvin tytöt malttoivat istua ja odotella, mitä tuleman pitää. Molempien tyttöjen silmät kirkastuivat riemusta kun tienvarressa alkoi näkymään pomppulinnoja, kiipeilytelineitä ja muita hauskoja laitteita. Ensimmäisten joukossa silmään pisti myös suuri Fanta-pyörä. Vaikka en itse pidä korkeista paikoista, lupauduin mennä kerran mukaan laitteeseen.

Fanta-pyörästä näkyi pitkälle kauniita maisemia

Sovimme, että käymme ensin kaikki Puistoalueen paikat läpi ja vasta loppua kohden menisimme vesipuistoalueelle. Sää oli onneksi aika lämmin, vaikkei kovin aurinkoinen ollutkaan.

Otimme omat kärryt mukaan, jolloin tavaroiden ja vaihtovaatteiden mukana kantaminen oli helppoa. Puuhamaasta löytyi valmiiksi kuitenkin myös lainattavia kärryjä, eli omien mukaan ottaminen ei olisi ollut välttämätöntä.

Parkkipaikka oli aivan pääportin vieressä, eli mikäli vaihtovaatteet ja muut tavarat olisi halunnut jättää autoon, olisi ne ollut nopea käydä hakemassa niitä tarvittaessa.

Helikopterirata, josta oli hyvät näkymät muualle puistoon
Karuselli Helikopteriradan vieressä

Tytöt olivat innoissaan ja käytiin järjestäen jokaisessa vastaantulleessa laitteessa. Nuorempi oli vielä joihinkin laitteisiin liian lyhyt, mutta aikuisen kanssa mennessä pituus riitti kaikkiin. Otettiin hauskoja ”kisoja” esimerkiksi joutsenveneillä, golfautoilla ja lentävillä lautasilla. Vauhdinhuumaa hurjapäät saivat myös pikkuformuloissa.

Montaakaan kävelyaskelta eivät tytöt malttaneet ottaa vaan he lähes juoksivat laitteista toisiin. Toisissa laitteissa käytiin kerran ja osassa he viihtyivät selvästi pidempään. Pari suosikkia nousi ylitse muiden ja ne olivat pomppupaikat ja leikkipaikka.

Vauhti oli kova – koko päivän!
Pomppupaikoissa tytöt viihtyivät pitkään ja nauru raikasi
Leikkipaikassa käytiin monta kertaa

Hauskaa oli myös se, että me aikuiset pääsimme tyttöjen kanssa osallistumaan lähes kaikkiin laitteisiin. Toki osaan he menivät keskenään, kuten pomppupaikkoihin ja leikkipaikkaan, mutta monissa paikoissa kävimme yhdessä. Lisäksi mies kävi tyttöjen kanssa vuorotellen Victorian putoukset liukumäessä, jossa en itse enää tässä vaiheessa raskautta uskaltanut lähteä käymään. Hauskalta se tosin näytti ja tytöt kikattelivat liu’un jälkeen, miten lasku kutitteli vatsaa.

Sähköveneillä mentiin lammen ympäri

Puuhanallen vierailua odotettiin myös innolla. Lähdimme suunnistamaan Puuhanallen vierailupaikkaa kohti 13:30 aikoihin, jolloin nallen oli tarkoitus olla paikalla. Tytöt bongasivat nallen kaukaa ja lähtivät juoksemaan kohti – suoraan Puuhanallen kainaloon! Puuhanallen tapaaminen oli varmasti yksi hauskimpia Puuhamaa kokemuksia lasten mielestä.

Erittäin positiiviseksi kokemani asia oli myös se, kuinka paljon Puuhamaassa oli vessoja pitkin Puistoaluetta ja vesipuistoalueella. Loppuraskaudesta tulee ravattua vessassa aika tiheästi, joten oli mukava huomata kuinka helppo pääsy niihin oli, eikä tarvinnut lähteä esimerkiksi pidemmälle muualle puistoon vaan käydäkseen vessassa. Lasten kanssa tämä on toki myös erittäin kätevää.

”Puuhamaa yhdistää puistoalueen hauskanpidon ja vesipuistossa touhuamisen”

Vesipuistoalueen maisemaa

Vesipuistoalueella riitti lystiä

Muutaman tunnin puistoalueella touhuamisen jälkeen suunnattiin pukukoppeihin uikkareiden vaihtoon ja kohti vesipuistoaluetta. Molemmat tytöt tykkäävät vedestä ja on kiva, että Puuhamaassa pystyy yhdistämään sekä puistoalueen hauskanpidon, että vesipuistossa touhuamisen.

Altaita oli useita ja eri syvyisiä. Aloitettiin allas-alueen tutkiminen 50 cm syvästä Waterplay-tornista, jossa oli liukumäki ja vesisuihkuja. Tässä altaassa tytöt eivät menneet vielä laskemaan liukumäkeen, mutta naureskellen kävivät pyörähtelemässä vesisuihkujen alla.

50 cm syvä lastenallas

Vesiliukumäessä tytöt viihtyivät monien laskujen verran. Ensimmäisen laskun kävin tekemässä heidän kanssaan yhdessä niin, että laskettiin kaikki kolme vierekkäin, jonka jälkeen he uskalsivat rohkeasti laskea loput laskut itsekseen. Vanhempi tyttö kävi laskemassa pari kertaa myös korkeammalta ja pienempi laski kaikki laskut matalammasta mäestä.

Lopuksi kävimme vielä pyörähtämässä porealtaassa, jonka jälkeen suuntasimme vaihtamaan kuivat vaatteet päälle.

Ruokailu ja matkamyymälä

Puuhamaasta löytyy ravintola ja puhvetti. Puolen päivän aikoihin kävimme ravintolassa syömässä buffet lounaan.

Buffetista löytyi mm. hyvä salaattivalikoima, ranskalaisia ja nakkeja, makaronilaatikkoa ja pitsaa. Mielestäni valikoima on hyvä lapsille, sillä kyseiset eväät uppoavat useimpiin lapsiin. Itse söin pääasiassa salaattia ja makaronilaatikkoa. Tytöt söivät reippaasti lautaselliset ruokaa, jonka jälkeen jaksoi taas touhuta ja jatkaa päivää.

Buffet lounaalla

Kävimme päivän aikana myös Puhvetissa syömässä pehmikset. Ostimme myös tottakai juotavat mukaan.

Juuri ennen kotiinlähtöä kävimme vielä Myymälässä ostamassa matkamuistot. Sovimme, että voi valita joko yhden isomman tai kaksi pientä muistoa mukaan. Molemmat tytöistä valitsi kaksi pientä muistoa mukaan. Ostettiin myös tulevalle pikkuveljelle oma matkamuisto, kilpikonnahelistin.

Matkamuisto pikkuveljelle

Noin viiden tunnin reissun jälkeen alkoivat kaikki olla jo aika väsyneitä ja valmiita kotimatkalle. Kotimatka ei ollut kauaa kestänyt kun takapenkillä oli kaksi nukkuvaa, kaikkensa antanutta lapsukaista.

Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein ihana ja hauska päivä. Kiitos Puuhamaa!

Lue myös: Gender reveal -juhlat

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös