lasten festarit

Menovinkki Helsinkiin: Lasten Festarit 3.8.2019

Menovinkki Helsinkiin: Lasten Festarit 3.8.2019

Lasten Festarit ovat loppukesän hauskin tapahtuma Helsingissä. Itse olen päässyt festareille vain yhden kerran useampi vuosi sitten, koska joka vuosi olemme olleet elokuun alussa jossakin reissussa. Onneksi tänä vuonna olemme maisemissa ja aion ehdottomasti olla paikalla!

Halusin kertoa tapahtumasta myös teille lukijoille, ja haastattelin Lasten Festareiden pääkoordinaattori Doris Tuohimaata PuskaPromotion osuuskunnasta.

lasten-festarit-lapsiarkea

Mikä Lasten Festarit on?

Lasten Festarit on vuosittain järjestettävä yleisölle maksuton lastenkulttuuritapahtuma Helsingin Hesperian puistossa. Lasten Festarit järjestetään aina elokuun ensimmäisenä lauantaina ja luvassa on vuosi toisensa perään kesän kivoin päivä, kun Hesperian puisto täyttyy hauskasta tekemisestä!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry ja lämminhenkinen tuotantotoimisto PuskaPromotion. Lasten Festarit on valtaisa ponnistus maksuttoman laadukkaan lastenkulttuurin puolesta. Se tukee lasten omaehtoista kulttuuritoimintaa ja tarjoaa lapsiperheille monipuolisen kattauksen mukavaa tekemistä ja kokemista koko päiväksi.

Mitä Lasten Festareilla voi tehdä?

Lasten Festareilla voi tehdä monenlaista kivaa juttua, kuten temppuilla temppuradalla, kuunnella satuja, jumpata, pelata sählyä, saada itselleen ihanan kasvomaalauksen ja vaikkapa tavata MUUMIT! Alueella on n. 50 erilaista aktiviteettipistettä ja 3 lavaa, joissa osassa voi seurata hienoja esityksiä mutta vielä useammassa osallistua itse ja pitää hauskaa.

Lasten Festareilla on myös lasten oma Open Stage, joka toteutetaan yhteistyössä Lasten Kulttuurikeskus Musikanttien kanssa ja jossa lapset pääsevät esiintymään itse! Lavalle voi ennakkoilmoittautua, mutta myös suoraan paikan päällä ilmoittautumalla pääsee esiintymään. Esitys voi olla mitä vaan, mitä lapsi tykkää esittää, kuten vaikkapa laulu-, tanssi-, soitto- tai räppiesitys. Myös standup-, sirkus- tai esimerkiksi taikuusesitykset ovat tervetulleita – vain mielikuvitus on rajana!

Lasten Festareiden erityispiirre on myös se, että siellä ei ole pakko käyttää yhtään rahaa koko päivänä vaan kaikkialla on maksutonta kivaa tekemistä eikä alueelle ole lainkaan pääsymaksua. Alueelle saa myös mieluusti tuoda omat eväät ja viettää piknikkiä. Alueelta löytyy lisäksi ilmainen vesipiste. Kansallisoopperan WC-tilat ovat maksuttomia ja niistä löytyy ilmaisia Moomin Baby -vaippoja. Alueelle pääsee helposti kävellen tai julkisilla ja viereisellä Mäntymäen kentällä on maksuton pysäköinti. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

lasten festarit

Onko jotain uutta tänä vuonna?

Meillä on joka vuonna vaihtuva teema ja tämän vuoden teema on Lastenkulttuurikarnevaali. Lasten Festarit on siis erilainen joka vuosi.

Tänä vuonna Lasten Festareilla on karnevaalimeininkiä ympäriinsä ja osa lavaohjelmasta jalkautuu myös ympäri tapahtuma-aluetta: Mimi ja Kuku seikkailevat alueella esitystensä välissä ja myös hetken toisen esityksen jälkeen, Muumit tapaavat lapsia pääkumppanimme Lasten Mehiläisen osastolla erillisen aikataulun mukaisesti ja jättisaippuakuplaryhmä Rudolf & Amelina kuplittavat festarialuetta parin tunnin ajan esityksensä jälkeen. Lapsilla on hauskaa etsiä ja löytää esiintyjiä ja viihtyä heidän kanssaan.

Lavaohjelman lisäksi alueelta löytyy myös satujurtta, jossa voi kuunnella siperialaisia kansansatuja ja alueelle on pystytetty Sirkuspuu-akrobatiateline, jossa nykysirkusryhmä Blind Gut Company esiintyy klo 15.00. Päälavalla, amfilavalla ja lasten Open Stagella on ohjelmaa koko päivän.
Tapahtumassamme on varmasti niin paljon kivaa tekemistä, ettei kenelläkään ehdi tulla tylsää!

Pukeudu karevaaliasuun ja voita!

Haluamme kannustaa myös festarivieraita heittäytymään karnevaalitunnelmaan ja pukeutumaan karnevaaliasuun. Löytyykö kaapista siis vaikka prinsessamekko, supermies viitta tai jokin muu hullunkurinen asukokonaisuus johon tahdot pukeutua? Rohkeasti päälle vain, pukeudutaan kaikki värikkäisiin karnevaaliasuihin! Paras asu myös palkitaan: Ota Lasten Festareilla kuva lapsestasi karnevaaliasussa ja postaa se Lasten Festarit 2019 -tapahtuman seinälle Facebookkiin la 3.8. – su 4.8. aikana. Kuvan yhteydessä käytä hashtageja #lastenkulttuurikarnevaali #lafekisa. Voittaja saa yllätyspalkinnon!

lasten festarit

Mikä on haastavinta Lasten Festareiden järjestämisessä? Mikä on kaikkein palkitsevinta?

Lasten Festarit on meille kaikille järjestäjille sydämen asia ja on suuri ilo ja kunnia voida vuodesta toiseen tuoda elämyksiä lapsiperheiden arjen piristykseksi. Haasteita toki tällaisen kokoluokan tapahtuman järjestämisessä riittää aina ja yksi iso haaste on riittävän rahoituksen hankkiminen tapahtuman mahdollistamiseksi. Tässä valtaisa kiitos kuuluu kaikille kumppaneillemme ja sponsoreillemme, joiden tuen avulla pystymme tarjoamaan Lasten Festarit yleisölle maksuttomasti.

Osa vaihtuu vuosittain, osa ihanista kumppaneistamme tukee meitä toistuvasti, ja vielä ollaan kaikesta tästä huolimatta sellaisessa vaiheessa, että rahoitus ei ihan riitä ja joudumme tinkimään useista asioista tapahtumaa järjestäessämme. Silti haluamme ehdottomasti Lasten Festareita järjestää ja olemme valmiita tekemään isosti töitä asian eteen. Jos tiedät jonkun yrityksen tai olet itse yrittäjä, joka haluaisi tukea maksutonta lastenkulttuuritapahtumaa Helsingissä, otathan rohkeasti yhteyttä, sillä kumppaneita tarvitaan aina mukaan.

Kaikista palkitsevinta Lasten Festareiden järjestämisessä on lasten ilo tapahtumapäivänä ja onnistumisen tunne, kun pystymme yhteistyöllä aikaansaamaan näin jättimäisen tapahtuman onnistuneesti. Tapahtumanjärjestämiseen liittyy valtaisasti liikkuvia osia ja yksityiskohtia, joita ei varmasti edes pysty kuvittelemaan, jos ei ole tapahtumia järjestänyt. Stressitasot kasvavat tasaisesti tapahtuman lähestyessä ja saavuttavat huippunsa juuri ennen tapahtuman avaamishetkeä – mutta kaikki on kyllä suuren vaivan arvoista, kun tapahtuman aikana puiston ilmapiiri huokuu onnellisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvää fiilistä. Sitä varten on valmis venymään vaikka vähän äärimmilleenkin hetkeksi.

Lasten Festarit lauantaina 3.8.2019 klo 10-16 Hesperian puistossa Helsingissä. Vapaa pääsy!

Tapahtuman nettisivut ja Facebook:
www.lastenfestarit.fi
www.facebook.com/lastenfestarit

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös