Haikon Kartano

Haikon Kartano – Täydellinen irtiotto lapsiarjen keskellä

Haikon Kartano – Täydellinen irtiotto lapsiarjen keskellä

Yhteistyössä: Haikon Kartano

Haikon Kartano on Porvoon Haikkoossa, meren rannalla sijaitseva upea kartano-, kylpylä- ja kokoushotelli, jota ympäröi suuri kartanopuisto. Hotelli Haikon Kartano on ollut toiminnassa jo 52-vuotta. Pääsimme ystäväni kanssa viettämään rentoutumispäivän ja -yön Haikon Kartanon mielettömissä puitteissa kylpylän palveluissa rentoutuen, Kartanon Sviitissä majoittuen ja maittavasta aamiaisesta nauttien.

Haikon Kartanon edustalla on Rolls Royce, jota on mahdollista vuokrata esimerkiksi hääautoksi. Tapasimme pihalla auton luona pariskunnan, joiden kanssa otimme vuorotellen toisistamme kuvia auton vierellä.

Ystävyys

Rolls Roys

Saavuimme Haikon Kartanolle tiistai-iltapäivänä ja aulassa meidät otti vastaan mukava ja ystävällinen Kartanon Butler. Kirjautuessamme sisään hän kertoi Haikon Kartanon ympäristöstä ja tarjolla olevista palveluista. Hän saattoi meidät Sviittiimme kantaen kassimme ja kertoi samalla Haikon Kartanon historiasta.

Haikon Kartanon aula

”Asiakaspalvelu oli aivan omaa luokkaansa. Meillä oli koko vierailun ajan hyvin huomioitu ja todella tervetullut olo”

Mannerheim – Kartanon Sviitti

Kun pääsimme huoneellemme, olimme molemmat ystäväni kanssa todella yllättyneitä ja sanattomia. Sviitti oli upea, suuri ja kaikin puolin aivan mieletön! Butler esitteli meille huoneemme ja kaikki sieltä löytyvät ominaisuudet. Huoneessamme meitä odotti myös henkilökohtaistettu tervetulias-kirje.

Mannerheim Sviitti
Sviitissä meitä oli odottamassa kuohuvaa, mansikoita ja suklaata

 

Sviitin huonekalut Sviitti

”Sviitin huonekalut olivat upeita ja sisustuksessa huokui Kartanon historia”

Sviittimme oli Kartanon suurin ja yleensä hääparit yöpyvät kyseisessä Mannerheim Sviitissä. Sieltä löytyi makuuhuone, kylpyhuone, erillinen wc, oleilutila ja suuri parveke. Pöydällä oli odottamassa mansikoita, suklaata ja kuohuvaa. Menimme parvekkeelle avaamaan kuohuvan ja kippistimme ystävyydelle ja mahtavalle, vasta alkavalle päivälle. Istuimme parvekkeellamme lasillisia nauttien ja ihaillen upeaa maisemaa, joka avautui eteemme. Parvekkeelta näkyi koko Kartanon puutarha ja Suomenlahden rantamaisema.

Sviitin parveke
Parvekkeelta oli upeat näkymät Kartanopuistoon
Kuohuvaa
Parvekkeella kippisteltiin ystävyydelle ja upealle päivälle

Mannerheim Sviitin sisustus oli harmoninen ja kaunis. Se edusti täydellisesti Haikon Kartanon historiaa, ja sisustuksessa huokui ylellisyys ja tarkoin harkitut yksityiskohdat. Massiiviset verhot, jotka sointuivat yhteen makuuhuoneen sängyn yllä olevaan laskosverhoon, suuret peilien kultaiset kehykset ja upeat huonekalut loivat mahtavan tunnelman.

KylpyhuoneSviitin iso kylpyhuone

Sviitin kylpyhuoneKylpyhuoneen yksityiskohdat

Haikon Kartanon kosmetiikka
Kylpyhuoneesta löytyi tarvittavat kosmetiikkatuotteet

Makuuhuoneessa oli suuri sänky ja äärimmäisen mukava tyynyt! Sinä yönä tuli nukuttua todella hyvin ja levollisesti. Huonetta kehysti kauniit ranskalaiset ovet. Meidän oli tarkoitus herätä aamulla heti seitsemän jälkeen ja käydä vielä uudelleen kylpylässä, mutta uni vei voiton ja nukuimme hieman yli kahdeksaan asti. Herättyämme hoidimme rauhassa aamutoimet ja lähdimme aamupalalle.

Ranskalaiset ovet Sviitin makuuhuone

”Vierailumme Haikon Kartanossa ylitti kaikki odotuksemme”

Sviitin parvekeovet Kartanon portaat

Haikon Kartanon kylpylä

Iltamme yksi kohokohdista oli Haikon Kartanon kylpylä, jossa meistä kumpikaan ei ollut aiemmin käynyt. Kylpylä sijaitsee Kartanosta erillisessä Spa & Congress -rakennuksessa. Samasta rakennuksesta löytyy myös kuntosali, kauneushoitola ja kampaamo. Huoneestamme saimme mukaamme kylpytakit ja sisätossut, pyyhkeet sai Spa-osaston vastaanotolta.

Haikon Kartano Spa
Spa-osastolta näkyi kauniit luontomaisemat

Kylpyläosastolta löytyi oleskeluallas, pore- ja kuumavesiallas, kylmäkaivo ja elämyssuihku. Itse vietin suurimman osan ajasta kuumavesialtaassa sekä porealtaassa, ystäväni rohkeni kokeilemaan kahdesti kylmäkaivoa, jonka lämpötila on +12 astetta. Spa:sta löytyy myös erikseen varattava, -120 asteinen huippukylmähoito.

Kylmäkaivo
Kylmäkaivon lämpötila oli +12 astetta

Kylpyläosastolla kävimme myös infrapunasaunassa, höyrysaunassa ja suihkutilan perinteisessä saunassa. Halusimme kokeilla kaikkea ja nauttia jokaisesta kylpylän tarjoamasta mahdollisuudesta. Altaissa oleilu ja saunominen olivat todellista luksusta ja rentoutumista. Olimme kylpylässä illan viimeisinä hetkinä, eikä ruuhkaa samaan aikaan ollut ja saimme rentoutua toden teolla.

Haikon Spa
Kylpylän poreammeessa rentoutumassa

Monipuolinen aamiaisbuffet

Vierailumme seuraava aamu alkoi monipuolisella ja täyttävällä aamiaisella Kartanossa sijaitsevassa salissa. Meillä oli pöytävaraus kabinetin puolelta, jonne meidät ohjattiin ystävällisesti ja jossa meille tarjoiltiin kuohuvat ja kahvit pöytään.

Aamiaisen tarjoilu
Aamiaisella meille tarjottiin myös kuohuvaa
Pöytävaraus
Aamiaiselle meillä oli kabinetissa pöytävaraus
Aamiaisen herkut
Kabinetin puolelta löytyi myös herkkuja

Kabinetin mehut

Aamiaisbuffetista löytyi kattava valikoima eri vaihtoehtoja, kuten muroja ja myslejä, puuroa, leipää, pannukakkuja ja karjalanpiirakoita. Tarjolla oli myös monenlaista mehua, kahvia ja teetä.

Aamiaisbuffet
Aamiaisella oli muun muassa nakkeja, karjalanpiirakoita ja pannukakkuja
Aamiaisen myslit
Monipuolinen valikoima myslejä ja lisukkeita
Aamiaisen puuro
Aamiaiselta löytyi myös puuroa

Nautimme rauhallisesti aamiaista eri tarjottavia maistellen ja keskustellen sekä upeasta vierailustamme että Haikon Kartanon mahtavasta asiakaspalvelusta. Viihdyimme aamiaisella ihan viimeisiin hetkiin asti ja poistuimme erittäin täyttävän aamupalan nauttineena takaisin huoneeseemme pakkaamaan tavaroitamme avaintenluovutusta varten.

Kartano puistosta
Kartano puistosta kuvattuna. Kuvan suuri parveke on Mannerheim Sviitin parveke.

Haikon Kartanon ympäristö ja miljöö

14 hehtaarin suuruinen kartanopuisto oli upea kaikkine Suomenlahden rantamaisemineen. Vietimme lähtöpäivän aamun puistoa kierrellen, ihanan raikkaasta ilmasta nauttien ja Haikon Kartanon ympäristöön paremmin tutustuen. Monipuolisesta miljööstä löytyy aivan rannassa sijaitseva Villa Haikko, jossa on mahdollista järjestää muun muassa häitä tai virkistysjuhlia.

VillaHaikko
Rannassa sijaitseva Villa Haikko

Suihkulähde Villa Haikko

Kartanopuistossa oli paljon upeita pieniä yksityiskohtia, kuten pieniä lampia, siltoja ja suihkulähde. Ympäristössä voi pelata frisbeegolfia tai käydä luontokävelyllä Kartanon läheisyydessä sijaitsevilla luontopoluilla. Talvella vieraillessa samasta ympäristöstä löytyy hiihtolatu, eli tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana.

Haikon Kartano ja Klubi
Haikon Kartanon sivussa sijaitsee Kartanon Klubi
Kartanopuiston silta
Kartanopuistossa sijaitseva pieni silta. Paita: Me&I

Kartanopuiston maisema

Istuuduimme puistoon suihkulähteen viereen vielä hetkeksi nauttimaan viimeisistä hetkistämme Haikon Kartanossa ennen paluuta takaisin arkeen. Kuuntelimme lintujen laulua ja päivittelimme ihanaa reissuamme. Parempaa irtiottoa arjen keskelle ei olisi voinut edes toivoa. Meistä tuntui koko vierailun ajan, että olemme erittäin tervetulleita, viihtyvyydestämme pidettiin hyvää huolta ja asiakaspalvelu oli täysin omaa luokkaansa. Vierailumme ylitti kaikki odotuksemme!

Kartanomaisema puistosta

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös