paljasjalkakengat lapselle

Paljasjalkakengät lapselle kesäksi

Paljasjalkakengät lapselle kesäksi

Seuraava Paljasjalkakengät lapselle kesäksi- artikkeli on toteutettu yhteistyössä Lastenkauppa.net- verkkokaupan kanssa.

Keväällä keskustelin monien äitiystävieni kanssa lasten kesäkengistä ja kiinnitin huomiota, että eräs kenkätyyppi tuntui keräävän pelkkiä kehuja, nimittäin paljasjalkakengät lapselle.

Paljasjalkakengät hankkineet kertoivat, että kesällä ei tullutkaan juuri muita kenkiä käytettyä ja paljasjalkakengät jalassa kiipeiltiin ja juostiinkin eri tavalla, kuin muilla kengillä.

On jotenkin järkeenkäyvää, että kehittyville jaloille parhaat kengät ovat sellaiset, jotka muistuttavat mahdollisimman paljon paljain jaloin kävelemistä.

 

lasten paljasjalkakengat
Vivobarefoot Primus Kids & Vivobarefoot Primus Mini

Miksi paljasjalkakengät lapsille?

  • Paljasjalkakengät mahdollistavat jalan luonnollisen kehityksen
  • Suurin osa lasten kengistä haittaa jalkaterän ja varpaiden normaalien toimintojen kehittymistä (lisätietoa täältä). Perinteisesti lapsille on suositeltu kenkiä, jotka tukevat jalkaa voimakkaasti. Tämän ajatuksen saa heittää romukoppaan. Parhaat kengät ovat ohutpohjaiset ja joustavat kengät, jotka mahdollistavat jalkaterän lihasten kehittymisen.
  • Paksu pohja kengässä passivoi jalan lihaksia ja kömpelöittää kävelyä
  • Monet aikuisten jalkaongelmista ovat aiheutuneet lapsuudessa vääränlaisten kenkien käytöstä
  • Jos lasten kengissä on korkoa, se edesauttaa erinäisten jalka- ja selkäongelmien kehittymistä.

Testissä Vivobarefoot-paljasjalkakengät

poikien paljasjalkakengat

Valitsimme 4-vuotiaallemme Vivobarefoot Primus Kids -kengät ja 1,5-vuotiaallemme Vivobarefoot Primus Mini -kengät. Ensivaikutelma kengistä oli, että ne ovat ihanan kevyet verrattuna aikaisemmin käytettyihin lenkkareihin ja tennareihin! Lapset pukivat ne mielellään jalkaan ja lähtivät samantien juoksentelemaan.

Kengät ovat myös erittäin helppo pukea, mikä on todella suuri plussa. Jopa mieheni sai taaperollemme kengät heti sujautettua jalkaan, joten kengät olivat heti hänenkin mieleen. Olemme usemman kerran joutuneet lähtemään kaupan kenkäosastolta pois tyhjin käsin sen takia, että emme ole löytäneet kenkiä, jotka menisivät hänen mielestään tarpeeksi vaivattomasti pieniin jalkoihin.

4-vuotiaamme sai myös itse puettua nämä kengät helposti jalkaan, kun monissa muissa kengissä hän vielä tarvitsee hieman apua.

vivobarefoot primus mini lasten paljasjalkakengat

Lasten kengissä tyylikkyys ei todellakaan ole se pääasia, vaan käyttömukavuus. En siis ajatellut kenkien ulkonäköä, kun kiinnostuin paljasjalkakengistä. Oli kuitenkin kiva huomata, että ainakin nämä Vivobarefoot-paljasjalkakengät miellyttävät ulkonäöltään niin lapsia kuin äitiäkin!

Taapero ei toki vielä ota kantaa kenkien ulkonäköön, mutta 4-vuotias kommentoi heti kenkiä hienoiksi. Primus Minit ovat mielestäni niin hienot, että ne voisi pukea vaikka kesän juhliinkin mielihyvin, yhdistettynä vaikka lyhythihaiseen kauluspaitaan ja siisteihin sortseihin tai farkkuihin.

Lasten jalat hikoilevat todella herkästi. Vivobarefoot-kengät ovat myös todella hengittävät, joten sopivat loistavasti myös kuumiin kesäpäiviin.

paljasjalkakengilla kiipeilya
Lapset kiipelisivät mielellään paljain jaloin, mutta valitettavasti puistoissa on usein lasinsiruja, joten kengät on pidettävä jalassa.

4-vuotiaamme pääsi testaamaan myös Vivobarefoot Primus Ultra -paljasjalkakenkiä, jotka ovat ihanteelliset kaikkiin vesileikkeihin. Nämä kengät tulevat varmasti olemaan tänä kesänä kovalla käytöllä,  sillä ne on helppo vetäistä paljaaseen jalkaan ja käyttää sandaalien asemasta. Parasta näissä kengissä on tietysti se, että ne saavat huoletta kastua, joten ne valikoituvat takuuvarmasti jalkaan uimareissuille.

vivobarefoot ultra
Rantakelejä odotellessa!

Tällä hetkellä lähinnä harmittaa se, etten hoksannut kummallekaan pojista ostaa ensiaskelkengiksi paljasjalkakenkiä, jalat kun muokkautuvat eniten juuri vauva- ja taaperoiässä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, tulemme varmasti hankkimaan paljasjalkakenkiä lapsille jatkossakin!

Kaikki kuvissa näkyvät kengät löydät Lastenkauppa.net-verkkokaupasta.

Satu Oukka

Kirjoittaja on toimintaterapeutiksi valmistunut 4- ja 1-vuotiaiden poikien äiti.

Onnen palaset koostuvat vilinän ja melskeen keskeltä löytyvistä pienistä, kauniista hetkistä.

Takaisin ylös