Tytölle nimeksi Rauha

Tytölle nimeksi Rauha

Mitä jos tytölle tulisi nimeksi Rauha? Samalla tapaa kuin Onni, Toivo ja Ilona, myös Rauha-nimi tuo jollain tapaa mukanaan kaipuun jostakin hyvästä.

Rauha nimipäivä ja nimen merkitys
(Kuva: jenny818@Flickr Creative Commons)

Rauhan buumivuodet ajoittuivat vuosille 1900-1939, jolloin Rauha-nimen sai osaksi nimeään lähes 15.000 suomalaista tyttöä. Sitten 1960-luvun Rauhaa onkin sitten annettu nimeksi enää vain muutamia kymmeniä kertoja per vuosi.

Rauha-nimen alkuperä

Rauha on suomalaisuusatteen synnyttämiä nimiä ja 1900-luvun alussa muutama mieskin sai nimekseen Rauha tai Rauho. Rauha-nimen alkuperä on siis suomalaisuusaatteen heräämisessä ja vahvistumisessa. Silloin siitä esiintyi myös kansankielisiä puhekielimuotoja, kuten Rape, Raaha, Raukka ja Rappana.

Rauha: nimipäivä

Rauhan nimipäivää vietetään 29.12. Vaikka ei tuntisikaan henkilökohtaisesti ketään Rauha-nimistä henkilöä, voi tällöin aina muistaa rauhaa sekä kaikkea sitä hyvää mitä se tuo mukanaan. Kenenkään ei tulisi ottaa Rauhaa tai rauhaa itsestäänselvyytenä.

Lue myös nämä:

(Lähteet: Kustaa Vilkuna, Etunimet, Otavan kirjapaino; Väestöreskisterikeskuksen nimipalvelu)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös