Väestörekisterikeskus nimipalvelu

Väestörekisterikeskus nimi -palvelu

Väestörekisterikeskus nimi -palvelun avulla voit täysin maksuttomasti selailla Suomen väestötietojärjestelmästä löytyviä etu- ja sukunimien määriä. Palvelu siis toisin sanoen auttaa vanhempia muun muassa tietämään, kuinka monelle suomalaiselle lapselle on annettu mikäkin etunimi aikojen saatossa.

Väestörekisterikeskus nimi palvelu
(Kuva: Gene Hunt@FlickrCreativeCommons)

Moni hyödyntää tätä palvelua myös tutkiakseen Suomen suosituimpia nimiä eri ajanjaksoilta sekä nähdäkseen kuinka harvinainen joku nimi on. On hyvä muistaa, että palvelu tuo esille kaikki ne nimet, joita lapsille on esitetty annettavaksi vuosien saatossa – jopa 1800-luvulta alkaen.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että nämä nimet olisi virallisesti hyväksytty lapsen nimeksi, koska nimilautakunta käsittelee kyseenalaiset nimet. Nimipäiväkalenterista puolestaan löydät kaikki virallista nimipäivää viettävät nimet.

Väestörekisterikeskus nimi -palvelu on kuitenkin mahtava apuväline, kun miettii lapselleen juuri sitä oikeaa nimeä.

Väestörekisterikeskuksen nimipalvelu toimii näin

Väestörekisterikeskuksen nimipalvelu toimii seuraavalla tapaa:

  • Etsi nimiä kirjoittamalla etsimäsi etunimi hakuruutuun.
  • Mikäli käytätä väestörekisteri sukunimi -palvelua, kirjoita hakemasi sukunimi virallisessa muodossa: esim. Meikäläinen-Virtanen, Björck.
  • Kun haet tilastoja väestörekisterikeskus etunimet -palvelusta, kirjoita myös silloin nimi muodollisesti oikein: esim. Lisa-Marie.

Näitä yksinkertaisia neuvoja noudattamalla pääset todella pitkälle ja voit viettää tuntikausia aikaa uusia nimiä ja niiden suosiota eri aikakausina ihmetellen. Käytössäsi on koko nimiluettelo väestörekisterikeskus -palvelusta.

Jos haluat olla varma, että erikoisimmat nimet menevät läpi ja hyväksytään, varmista nimien lainmukaisuus jo etukäteen joko seurakunnasta tai maistraatista. Tällä tavoin eivät nimisuunnitelmat mene suotta uusiksi.

Takaisin ylös