Ismon nimipäivä

Ismon nimipäivä

Tänään, 23. marraskuuta, vietetään Ismon nimipäivää. Ismo on tuttu meille kaikille, vaikka kukaan meistä ei Ismoa oikein tunnekaan. Laitelan Ismoa nimittäin.

Ismon nimipäivä
(Kuva: Husein Khzam@Flickr Creative Commons)

Sitten on tietty myös Ismo Leikola; hassu kuin mikä. Ja sellainen nallekarhumainen. Itse asiassa Laitelan Ismossakin on nallemaisuutta, eikö olekin?

Ehkä Ismon voi siis summeerata nallekarhumaisena? Tai ehkä ei, koska tunnen kyllä yhden Ismon, joka ei vastaa perinteisiä nallekarhumääritelmiä. Toisaalta, kyllä hänestäkin nallekarhua löytyy, kun oikein tiukasti katsoo.

Ismo nimen merkitys ja alkuperä

Ihan oikeasti Ismo-nimen merkitys tulee hepreasta, sillä se on Ismael-nimen puhuttelumuoto. Asmo- ja Osmo-nimet ovat aikoinaan vaikuttaneet myös Ismo-nimen yleistymiseen ristimänimenä. Ilman Asmoja ja Osmoja meillä voisi siis olla Ismael Laitinen. Voisi olla Salkkarit vähän erilainen ohjelma.

Ismo nimen merkitys
(Kuva: Skara kommun@Flickr Creative Commons)

Ismosta on väännetty myös Immu-nimi sekä Kaakkois-Suomessa enemmän käytetty Illi. Suomessa on aikojen kuluessa annettu Ismo-nimeä noin 8500 pojalle. Viime vuosina on tosin ollut hiljaista, koska viimeisen 15 vuoden aikana vain noin 100 poikaa on saanut Ismo-nimen.

Nyt on tilaisuus korjata tämä asia, koska Laitelan ja Leikolan myötä Ismael on suositumpi kuin koskaan. Tai siis Immu. Eiku Ismo. Laitelan Ismael.

Lue myös nämä:

(Lähteet: Kustaa Vilkuna, Etunimet, Otavan kirjapaino; Väestöreskisterikeskuksen nimipalvelu)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös