silja serenade kokemuksia 2021

Silja Serenade kokemuksia 2021

Silja Serenade kokemuksia 2021

Tämä Silja Serenade kokemuksia 2021 -postaus perustuu pr-matkaan eli laivamatka, hytti ja ruoat on saatu.

Pääsin pitkästä aikaa ihan oikealle risteilylle! Silja Serenaden yön yli risteilylle lähdimme maanantaina alkuillasta ja palasimme seuraavana päivänä kahden jälkeen. Maissa Tallinnassa ei päässyt käymään, ja matkustajia otettiin kyytiin ainoastaan Helsingistä.

Tällä kertaa olin matkassa ihan vaan aikuisseurassa, mutta katselin laivan meininkejä myös lapsiperheiden näkökulmasta. Itse asiassa ajattelin pian varata uuden reissun ja lähteä lasten kanssa seuraavaksi.

Hyttinä ylellinen commodore

En voinut muuta kuin huokaista ihastuksesta, kun astuin sisään omaan hyttiini. Commodoreen olisi mahtunut koko perhe, mutta tällä kertaa sain nauttia siitä ylellisessä yksinäisyydessäni. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli se, että ehdin viettää hytissä loppujen lopuksi aika lyhyen ajan.

silja serenade commodore hytti kokemuksia
Hytissä oli parisänky (sängyt saa tarvittaessa myös erikseen) sekä oleskelualueella vuodesohva.
kokemuksia commodore hytistä
Aika monta kertaa olen ollut halvimmassa ikkunattomassa hytissä. Nyt olen jotenkin oppinut arvostamaan näkymiä ja luonnonvaloa. Varsinkin kesäaikaan omasta ikkunasta on paljon iloa.

M/S Silja Serenade

Silja Serenadeen astuessa tulee aina nostalginen olo ja monia muistoja tulvii mieleen lapsuuden ja nuoruuden laivareissuilta. Tosin muistot saattavat olla myös Serenaden sisaralukselta M/S Silja Symphonylta.

Mieleenpainuvin on promenade, jonka varrelta löytyy pääosa laivan ravintoloista ja kaupoista.

silja serenade promenade
Tällä kertaa promenadella ei ollut illallakaan ruuhkaa.

Ruoka Silja Serenadella

Olen niin buffetihmisiä. Erityisesti lasten kanssa buffetit ovat niin helppoja ja mukavia. Varsinkin jos lapset ovat sitä tyyppiä, jotka eivät ihan mitä tahansa suuhunsa pistä.

Aamiaista pääsin syömään Bon Vivant -ravintolassa, joka on hieman eksklusiivisempi ja rauhallisempi kuin Grande Buffet. Söimme Bon Vivantissa myös illallisen, mutta sitä vaihtoehtoa suosittelisin mieluummin vain aikuisseurassa. Elleivät sitten lapset ole erityisen avoimia kaikenlaisille mauille.

bon vivant aamiainen
Bon Vivantin aamiaisvalikoimaa.
Bon vivantin aamiainen
Tässä näkyy omat lempparini aamiaiselta. Vaikka arkena ei suklaata koskaan tule syötyä aamiaisella, niin laivareissulla on kiva tehdä asiaan poikkeus.
bon vivant aamiainen silja serenade
Hedelmät tulivat hyvänä kakkosena.

Itse söin aamiaisella jugurttia, kalaa, mätiä, smetanaa, hedelmiä, juustoa, smoothieta ja suklaakonvehteja. Lisäksi listalta sai valita lämpimän ruoan. Söin mozzarellamunakkaan ja sen jälkeen olin enemmän kuin täynnä!

Lounaan söimme Grande Buffetissa, joka on oma suosikkini ollut aina. Valikoima on enemmän kuin tarpeeksi laaja. Itse yleensä skippaan kokonaan lämpimän ruoan ja syön ainoastaan kylmät ruoat ja jälkkärit!

silja serenade grande buffet
Grande Buffetin lounasvalikoimassa ilahdutti erityisesti monipuolinen ja herkullinen vegaanipöytä. Itse en ole sekasyönnistä luopumassa, mutta vegaanisten ruokien osuutta mielelläni nostan mahdollisimman suureksi.
grande buffet lounas jälkiruokapöytä
Tässä näkyy vain osa Grande Buffetin lounaan jälkiruokapöydästä. Suklaaputous, hedelmiä, karkkia, jäätelöä, piiraita ja varmaan unohdin jotakin. Nam!

Tekemistä Silja Serenadella

Lasten kanssa laivalla tulee käytyä toki laivan leikkipaikoilla. Pallomeri on laivareissujen klassikko, mutta tällä hetkellä meret ovat pallottomia hygieniasyistä. Silja Serenaden leikkihuone on todella suuri ja sieltä löytyy pallottomien pallomerien (liukumäet kuitenkin käytössä) lisäksi muun muassa leluja, legoja ja värityskuvia. Kävin katsomassa leikkuhuonetta paluumatkalla aamiaisen jälkeen ja siellä ei ollut yhtäkään lasta. Tilaa siis on tosi hyvin leikeille!

Kesäisin on käytössä myös Summer Center, jossa pääsee pelaamaan ja kiipeilemään. Myös siellä oli menomatkalla alkuillasta todella hiljaista. Vain yksi lapsi tuli sinne minun kanssani leikkimään. Oma lempparini on Speden speleistäkin tuttu nopeuspeli.

summer center lasten leikkipaikka
Summer Centeristä löytyy monenlaista tekemistä.

summer center kokemuksia 2021

Leikkipaikkojen lisäksi lapsille on tarjolla kaksi erilaista suunnistusta. Toinen on tarkoitettu pienemmille lapsille ja toinen on haastavampi pakohuonetyyppinen teini-ikäisille tarkoitettu. Näitä en ehtinyt testata, mutta vaikuttivat oikein kivoilta.

Laivamatkaan kuuluu myös drinkkien juomien ja esitysten katsominen. Ai niin ja bingo (jossa en ikinä voita mitään)! Lapset tykkäävät myös esityksistä. Tällä matkalla oli Dance Factoryn tanssi- ja lauluesitykset.

silja serenade kokemuksia 2021

silja serenade kokemuksia dance faktory
Dance Factorylla oli illan aikana kaksi esitystä ja seuraavana päivänä vielä yksi eri teemalla. Oli kiva katsella vauhdikasta tanssia, kaunista laulua ja tuttuja vanhoja biisejä.

Kesällä näkee myös merimaisemia melkeinpä vuorokauden ympäri. Siksi erityisesti kesällä myös oman hytin ikkunasta on erityisen paljon iloa.

silja serenade kokemuksia
Auringonlasku oli kaunis Tallinnassa.
silja serenade kokemuksia
Helsinkiin palattiin aurinkoisessa säässä. Katselin maisemia oman hyttini ikkunasta ja olisin voinut jäädä vielä pidemmäksikin aikaa.

Odottelin hytissä noin kymmenen minuuttia sen jälkeen kun laiva kuulutettiin saapuneen satamaan. Pääsin todella sujuvasti kulkemaan laivasta ulos, eikä ollut mitään ruuhkia.

Lue lisää Annan matkablogia!

*****************************

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös