Sylissä – uusi bloggaaja esittäytyy

Sylissä – uusi bloggaaja esittäytyy

Olen Janina, 25-vuotias taaperotytön äiti ja uusi Lapsennimi.comin bloggaaja. Blogi Sylissä pitää sisällään monipuolisesti aiheita, joita vanhemmuudessa koetaan aina plussatestistä arkeen lapsen kanssa. Minua kiinnostaa erilaiset kokemukset ja tarinat liittyen raskauteen, synnytykseen ja perhe-elämään ylipäänsä, ja toivottavasti pääsen jakamaan sellaisia myös teidän kanssanne.

Tulin äidiksi 22-vuotiaana ja arkeani on ilahduttamassa vauhdikas 2,5-vuotias tytär. Palasin osa-aikaisesti työelämään loppuvuodesta 2016 ja viime syksynä tytär aloitti osa-aikaisesti päiväkodin. Alkuhaikeuden ja totuttelun jälkeen päiväkotiarki on lähtenyt sujumaan hyvin. Uuden arjen opettelu oli varmasti itselleni vaikeampi paikka, mitä tyttärelleni. Turvallisten päiväkodin aikuisten sekä tytön uusien kavereiden myötä kaikki ennakkoon miettimäni kauhukuvat ovat kuitenkin hälvenneet pois.

Vanhemmuudesta olen todennut, että opettaminen on vastavuoroista. Vanhemmuus on opettanut entisestään vastuun ottamista, epäitsekkyyttä ja ehdotonta rakkautta. Se on tuonut esiin myös oman pinnan todellisen pituuden sekä kertausta matemaattisiin taitoihin muutamia kertoja kymmeniin laskiessa. Se on heittäytymistä tilanteisiin, improvisointia ja asioiden toistoa. Ennen kaikkea vanhemmuus on rakkautta ja rajoja käsi kädessä kulkien, aina tilaa sylissä pitäen.

Lenkkipolulla

Äitiyden takaa löytyy myös oma persoona

Lapsiarjen lisäksi omiin kiinnostuksen kohteisiini kuuluvat lastenvaatteet ja -muoti, joiden parissa tällä hetkellä myös työskentelen. Rakastan sisustamista ja erityisesti lastenhuoneen sisustamista. Sitä on päässyt tekemään nyt aika paljonkin kasvavan lapsen ja hänen tarpeidensa mukaisesti. Osittain sisustamiseen liittyen, tykkään kovasti järjestää teemajuhlia! Lapsen saannin myötä juhlien suunnittelu ja toteutus on noussut aivan uusiin ulottuvuuksiin. Nautin siitä, kun saan miettiä teemoja, siihen liittyviä koristuksia, asuja sekä tarjottavia. Arvatakin saattaa, että tähän mennessä kaikissa tytön juhlissa on ollut jokin tietty teema.

Musiikki on ollut osa elämääni ihan lapsesta asti. Olen harrastanut kuoroa ja tanssia, soitan pianoa ja yleisesti musiikin kuuntelu kuuluu joka päiväiseen arkeeni. Kirjoittaminen on minulle luonteva tapa ilmaista itseäni ja siksi myös bloggaaminen muodostunut tärkeäksi osaksi elämääni. Olen aloittanut bloggaamisen jo vuonna 2015 ja todella onnellinen siitä, pääsin osaksi Lapsennimi.com yhteistöä!

Tulevaisuudessa toivon pääseväni matkustelemaan tyttäreni kanssa ja tarjoamaan hänelle sitäkin kautta uusia kokemuksia. Matkustaminen lapsen kanssa tuntuu jännittävältä ajatukselta, mutta onneksi Annan matkablogista ja Heidin DeLux-retkiperhe -blogista löytyy siihen hyviä neuvoja. Tähänastinen matkustushistoriani ei ole vielä kovin laaja, olen käynyt Sri Lankassa, New Yorkissa ja Pittshburgissa, Budapestissa ja Berliinissä.

Sylissä

Tervetuloa seuraamaan Sylissä -blogin tarinoita! Löydät blogin myös Facebookista nimellä Sylissä ja Instagramista @janinacharlottta.

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös