maatilamatkailu

Maatilamatkailu on lapsiperheelle oiva valinta – Viikonloppulomalla Ilolan maatilalla

Maatilamatkailu on lapsiperheelle oiva valinta – Viikonloppulomalla Ilolan maatilalla

Maatilamatkailu on lapsiperheelle oiva valinta -kirjoitus on tehty yhteistyössä Ilolan maatilamatkailun kanssa.

Viime viikko oli hiihtolomaviikko, eikä lapsilla ollut kerhoa eikä mitään harrastuksia. Myös viikonlopputyöni olivat lomaviikolla tauolla. Meillä oli siis harvinainen tilanne, ettei viikonlopuksi ollut yhtikäs mitään suunnitelmia.

Tyhjästä kalenterista tulee aina mieleen, että voisikohan sitä lähteä jonnekin käymään. Vaikka kyse olisikin vain viikonlopusta.

Heräsin asiaan vasta perjantaina toden teolla. Mieheni oli tutkaillut lentoja aikaisemmin viikolla, mutta mitään kovin edullista ei löytynyt. Minä käytin sosiaalisen median voimaa, ja kyselin muutamassa ryhmässä, mihin voisimme heti kohta lähteä perheeni kanssa.

Kirsi Ilolan maatilalta laittoi viestiä, että tulkaapa meille. Tarjolla olisi ruokaa, saunaa, paljua, maatilan eläimiä, makkaranpaistoa, ulkoilua, potkukelkkailua ynnä muuta. Autolla Ilolaan pääsisi kahdessa tunnissa. Kuulosti sen verran hyvältä, että soitin oitis Kirsille. Kirsi kertoi, että muutama vapaa huone löytyy. Pääsimme hinnasta yhteisymmärrykseen, joten päätös lähteä Ilolaan oli sillä selvä.

Mieheni oli vielä töissä, eikä tiennyt suunnitelmista mitään. Lähdimme lasten kanssa kotiin pakkaamaan viikonloppua varten. Pakkasin lämmintä vaatetta myös miehelleni, koska hän ei ehtinyt edes kotona käymään töiden jälkeen.

maatilamatkailu
Lapset eivät enää yleensä nuku päiväunia. Autossa kuitenkin uni tulee herkästi.

Saavuimme Ilolaan klo 18 aikaan. Kävimme nopeasti viemässä tavarat huoneeseen ja kävimme ruokapöydän ääreen. Illallisen sai ottaa noutopöydästä, ja tarjolla oli maittavaa kotiruokaa. Tarjolla oli makaronia ja kanakastiketta sekä porkkanakeittoa monipuolisen salaattipöydän ja leipien lisäksi. Ruoka oli joka kerta hyvää ja konstailematonta, juuri sellaista mitä maatilalla odottaa saavansakin. Sushien ja kevätrullien paikka on jossain muualla kuin Ilolassa.

maatilamatkailu
Ilolan aamiaispöytä.

Ensimmäisenä iltana pääsimme käymään puusaunassa. Loppuillan hengailimme huoneessamme. Lapset nukahtivat päiväunien takia vasta kymmenen jälkeen.

Seuraavana aamuna näimme Ilolan päivänvalossa. Aamiaisen jälkeen kävimme kokeilemassa potkukelkkoja ja tutkimme leikkipaikan. 20 asteen pakkasessa meinasi välillä tulla kylmä, mutta sitten piti vaan käydä välillä vähän lämmittelemässä sisätiloissa.

maatilamatkailu
Potkukelkalla oli kätevä liikkua maatilalla paikasta toiseen.

maatilamatkailu

maatilamatkailu
Lapset ihastelivat isoja jääpuikkoja.
maatilamatkailu
Kissat eivät pakkasta pelänneet, ja tykkäsivät silityksistä.
maatilamatkailu
Leikkipaikka oli päärakennuksen vieressä. Keskimmäinen osa talosta on vanha juna-asema, joka on siirretty nykyiselle paikalleen vuonna 1995.

kotimaanmatkailu

luminen talvi

Päivän aikana ehdimme myös käydä katsomassa eläimiä, paistaa makkaraa, käydä rekiajelulla ja kävimme myös Valkeakoskella pyörähtämässä.

maatilamatkailu

luminen maisema suomessa

hevosrekiajelu

maatilamatkailu

maatilamatkailu
Lampaat pitivät aikamoista metakkaa kun tulimme navettaan sisään.
maatilamatkailu
Minipossu tykkäsi rapsuttelusta.

maatilamatkailu

käsitöitä myynnissä

paikallisia ruokatuotteita
Ostimme kotiin kaurahiutaleita, lettujauhoja ja kananmunia.

maatilamatkailu suomessa

Illalla nautimme vielä illallisen Ilolan noutopöydästä. Kävimme myös iltasaunassa, puusaunassa ja savusaunassa. Tällä kertaa meille oli lämmitetty myös palju. Lapset puljasivat aivan riemuissaan. Oli melko viileä fiilis nousta ylös lämpimästä vedestä 20 asteen pakkaseen. Onneksi pääsi nopsaan saunaan lämmittelemään.

kuuma palju talvella

Ilolan maatila on avoinna joka päivä aamuyhdeksästä iltaan saakka. Maatilalle voi poiketa syömään, eläimiä katsomaan ja tekemään ostoksia. Maatilalla järjestetään myös ratsastustunteja.

Maatilamatkailu mieltyy helposti kesäiseksi jutuksi, mutta sitä voi harrastaa vallan mainiosti myös talvella. Suomen kesä on niin lyhyt, ettei kaikkea kannata jättää vain sen varaan.

Lopuksi vielä videokooste Ilolan maatilalta.

Lue myös:

Dubai lasten kanssa – Delux-Retkiperhe suosittelee

Ulkoleikkejä lapsille – Esittelyssä 10 suosituinta pihaleikkiä

Opas kestovaippoihin: kestovaippasanasto

Kansainvälisiä poikien nimiä – Lue tästä suosikkimme!

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös