babyvac-lapsiarkea

Baby-Vac nenäimuri – Sopii vauvalle ja lapsille

Baby-Vac nenäimuri sopii sekä vauvalle että lapselle. Se on suositeltu lääkärien toimesta ja todella tehokas poistamaan sitkeimmätkin limat poskionteloista.

Lue lisää sen ainutlaatuisista ominaisuuksista.

Lue lisää »
Aftamed Teething gel

Aftamed Teething Gel

Aftamed® Teething Gel on paikallinen geeli lievittämään vauvan hampaiden tulosta aiheutuvaa kipua. Kliiniset tutkimukset osoittavat, että Aftamed® Teething Gel vähentää kipua, turvotusta sekä edistää paranemista.

Lue lisää »

Vauvan tarvikkeet – Mitä kaikkea kannattaa hankkia?

Kun puheenaiheeksi tulee vauvan tarvikkeet, ei keskustelusta meinaa tulla loppua. Ensinnäkin, on jo haasteellista määrittää, että mitkä kaikki tuotteet kuuluvat kyseiseen kategoriaan. Toiseksi, kaikista näistä tuotteista löytyy kymmeniä, satoja ellei jopa tuhansia vaihtoehtoja.

vauvan tarvikkeet

Kaiken kukkuraksi – ikäänkuin ajateltavaa ei olisi jo tarpeeksi – näitä samoja tuotteita myydään kymmenien, satojen ja joskus jopa tuhansien liikkeiden toimesta, koska internet on tuonut koko maailmaan vauvatarvikkeet meidän suomalaisvanhempienkin käden ulottuville.

Millaisia vauvatarvikkeita teidän perheessä hankitaan?

Onko teidän perheessä tehty listaa siitä, mitkä vauvan tarvikkeet perheeseen hankitaan? Monesti kokemus opettaa näissä asioissa. Ensimmäisen lapsen kanssa tulee helposti tehty hankintoja, joita ei välttämättä enää toista toisen lapsen kanssa. Välillä toisinpäin: se mitä ei hankittu esikoiselle, hankitaan takuuvarmasti toiselle lapselle.

Mitkä vauvan tarvikkeet ovat sitten tarpeellisia?

Lista todella tärkeistä ja aidosti tarvittavista vauvatarvikkeista vaihtelee perheittäin. Tästä löydät joitakin asioita, joita tulette todennäköisesti miettimään ja tarvitsemaan:

 • Sideharsot/puklupyyhkeet
 • Vauvan sukat
 • Rintapumppu
 • Lastenrattaat
 • Turvaistuin
 • Itkuhälytin
 • Vauvan lämpöpussi
 • Vaipat tai kestovaipat

On hyvä muistaa, että Suomessa meillä on sellainen luksus kuin iki-ihana äitiyspakkaus. Se tarkoittaa sitä, että sen sisältö kattaa jo ne kaikista kriittisimmät asiat, joita vanhemmat tarvitsevat vauvalleen ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana.

vauvatarvikkeet

Suomessa syntyy joka vuosi noin 50.000-60.000 lasta, joten käytettyjen vauvatarvikkeiden ja lastentarvikkeiden markkinat ovat todella toimivat, ja järkevä tapa tehdä hankintoja. Kaikkia tarvikkeita ei kannata hankkia uutena, koska totuus on se, että vauva kasvaa niin hurjaa vauhtia, että käyttö jää väkisinkin vähälle: saman rahan voi helposti laittaa vaikkapa vauvan säästötilille kasvamaan korkoa.

Mistä vauvan tarvikkeet kannattaa hankkia?

Mistä vauvan tarvikkeet kannattaa sitten hankkia? Oikeastaan mistä vain sinun ne on helppo hankkia. Joku tykkää tehdä hankintoja netistä, toinen läheisessä ostoskeskuksessa. Joku sattuu lähtemään matkoille, ja tekee vauvatarvikehankintansa ulkomailta, mikä sekin on monesti hyvin kannattaa  – sekä taloudellisesti että valikoiman puolesta.

Tässä lyhyt muistilista vauvan tarvikkeiden hankintojen suhteen:

 1. Mikäli hankit tarvikkeita netistä tai alennusmyynneistä, katso palautusehdot tarkkaan, ja varmista että saat kuitin tilauksesi yhteydessä. Voi olla aina turvallisempaa tehdä tällaiset hankinnat luottokortilla, koska mikäli kyseessä on pienempi toimija, tällöin luottokorttiyhtiö useimmiten korvaa mahdolliset tappiot esimerkiksi äärimmäisen harvinaisissa konkurssitapauksissa.
 2. Kysele muilta vanhemmilta, mitä heidän vauvansa oikeasti tarvitsi vauvaikäisenä. Turhia hankintoja on turha tehdä, vaikka kaikki vauvan tarvikkeet ovatkin ihanan söpöjä ja suloisia.
 3. Suorita vertailua. Mene vaikka paikan päälle liikkeeseen tai tee vertailua netissä. Tällä tavoin saat tarpeeksi tietoa etukäteen, koska esimerkiksi rattaat ovat melko kallis investointi sekä uusina että käytettyinä, joten on mukavampaa, kun tietää mitä hankkii.
 4. Hyödynnä sivustomme Palvelusuosituksia-osiota, koska tänne olemme koonneet ja kokoamme koko ajan lisää tuotteita ja palveluita, joita olemme itse kokeilleet ja testanneet. Tällä tavoin saat mahdollisen autenttisen kokemuksen siitä, miksi kyseiset tuotteet/palvelut/liikkeet ovat turvallisia sinullekin.

Muista myös, että ihan kohta suloinen pikkuvauvasi on jo ihana pieni lapsi, joka keskustelee kanssasi ja esittää omia mielipiteitään hankkimistasi asioista. Aika menee valtavan nopeasti, joten vaikka vauvan tarvikkeet ovat tärkeä osa vauva-arkea, niin kannattaa ottaa rento asenne ja nauttia vanhemmuudesta. Kannattaa olla läsnä mahdollisimman paljon, koska sitä ei korvaa yksikään vauvatarvike, aivan sama miten hyvästä tuotteesta tai palvelusta on kysymys.

Takaisin ylös