Seikkailupuisto lapsille

Millainen on hyvä seikkailupuisto lapsille? Hyvä kysymys, johon ei ole ihan yksinkertaista vastata, koska jos nyt ei kaikista vaativimpia köysiratapuistoja tai vastaavia lasketa mukaan, niin lähes kaikissa paikoissa on joitakin osia ja elementtejä, jotka sopivat lähes kenelle tahansa lapselle.

On hyvä kuitenkin muistaa, että esimerkiksi pikkutaaperoiden kanssa kun ollaan liikkeellä, kannattaa ottaa etukäteen selvää siitä, milloin kyseisessä seikkailupuistossa on paras aika olla minkäkin ikäisen lapsen kanssa.

seikkailupuisto

Monesti seikkailupuisto jos toinenkin on nimittäin tupaten täynnä viikonloppuisin, kun taas arkisin siellä voi olla hyvinkin tilaa esimerkiksi perheen pienimmillekin. Silloin kun on ruuhka-aika, ei esimerkiksi trampoliinipuistoissa voi pienimpiä päästää yksinään liikkeelle laisinkaan, koska kun lapset leikkivät niin meno on kovaa ja välillä rajuakin. Se tarkoittaa sitä, että kun eri painoiset ja eri kehitysvaiheissa olevat lapset törmäilevät toisiinsa, voi jälki olla pahaa.

Mikä on kaikista kivoin seikkailupuisto?

Kaikista kivoin seikkailupuisto taitaa olla juuri se, missä milloinkin ollaan. Yleensä lapset löytävät paikkojen omat suosikkikulmaukset ja ominaisuudet melko nopeasti ja luontaisesti. Joku tykkää tehdä toista, joku toista.

Mikäli vain mahdollista, kannattaa tutustua erilaisiin seikkailupuistoihin, koska puistosta riippumatta lapset liikkuvat näissä paikoissa hyvin mielellään: asia mitä ei aina tule tarpeeksi arjessa tehtyä.

Lapsilla on ihana kyky elää hetkessä. Se tarkoittaa myös sitä, että seikkailupuistoissa he viettävät aikaa enemmän kuin mielellään. Hetken he leikkivät tuossa kulmauksessa, kyllästyvät ja siirtyvät seuraavaan paikkaan, kyllästyvät ja siirtyvät seuraavan ja toistavat samaa kaavaa vaikka koko päivän. Harvemmin lapsia saa pois puistoista mieltä jollain tapaa harhauttamalla – sen verran lystipaikkoja ne ovat.

Mikä on hyvä seikkailupuisto Helsinki, Vantaa, Espoo -akselilla?

Paljon on erilaisia mielipiteitä siitä, mikä on hyvä seikkailupuisto Helsinki, Vantaa, Espoo -akselilla. Itse suosittelemme tutustumaan eri paikkoihin ja kokeilemaan.

Sivustollamme esittelemme niitä paikkoja, joihin olemme ehtineet itse tutustua hieman laajemmin. Pyrimme kertomaan hyvin tarkasti, miten ne toimivat lapsiperheiden näkökulmasta, jotta sinun on mahdollisimman helppo tietää jo etukäteen, mihin valmistautua.

Seikkailupuistoja ulko- ja sisätiloissa

Suomen olosuhteissa, jossa talvi on pitkä ja monesti kylmäkin, on luonnollista että seikkailupuistoja löytyy sekä sisä- että ulkotiloista. Sisäleikkipuistoja on monenlaisia ja kaikki niistä eivät ole kategorisoitavissa seikkailupuistoiksi.

Jotkut näistä voivat myös olla enemmänkin aikuisille ja vanhemmille suunnattuja, joten kannattaa aina olla jo etukäteen tietoinen siitä, mihin suuntaa perheensä kanssa. Tässä me pyrimme auttamaan sinua ja perhettäsi, jotta teille löytyy juuri teidän tarpeitanne kussakin tilanteessa parhaiten palveleva seikkailupuisto.

Takaisin ylös