Lastenlääkäri tuo turvaa arkeen

Vanhempana mikään ei tuota enempää stressiä kuin hetki, jolloin omalle lapselle tapahtuu jotain odottamatonta, samalla kun ei itse tiedä minne soittaa. Lastenlääkäri ja suositellun lastenlääkäriaseman tai päivystyksen tietäminen etukäteen rauhoittaa mieltä arjessa takuuvarmasti.

Me olemme tutustuneet eri lastenlääkäreihin ja lastenlääkäriasemiin, jotta sinä voit ottaa heidän yhteystietonsa puhelimesi pikavalintoihin, tai muuten vain muistiin. Tällä tavoin voit hädän hetkellä toimia nopeasti, ilman että turhaa aikaa haaskaantuu numeroiden ja yhteystietojen etsimiseen.

Lastenlääkärin päivystys Helsinki ja muu Suomi

Monilla lääkäriasemilla on lastenlääkärin päivystys Helsingin ja muun Suomen alueilla. Se tarkoittaa sitä, että sinulla on mahdollisuus saada lapsesi hoitoon nopeasti, mikäli sellainen tilanne joskus tulee eteen.

Päivystys tuo mielenrauhaa myös ihan arkisissakin tilanteissa, joissa esimerkiksi nuori lapsi tai vauva on saanut esimerkiksi kovan köhän, etkä sinä vanhempana ole täysin varma kuinka toimia. Lastenlääkäri osaa kertoa sinulle tällaisessa tilanteessa, miten toimia, ja kannattaa lähteä käymään päivystyksessä.

Milloin kannattaa turvautua lastenlääkärin apuun?

Lastenlääkärin apuun kannattaa turvautua aina kuin siltä tuntuu. Vanhempina meillä on monesti vatsatunne siitä, milloin jokin on vialla ja milloin ei. Vanhemmuuden alkutaipaleella kaikki on meille uutta ja olemme monesti helpommin huolissamme. Joillain meistä on lisäksi taipumusta huolehtia kenties turhankin herkästi.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö lastenlääkäriin kannattaisi olla yhteydessä, koska oma mielenrauha on tärkeä asia vanhempien arjessa. On parempi saada mielenrauhaa kuin olla stressaantuneena ja pelosta jäykkänä.

Ole siis rohkeasti yhteydessä lastenlääkäriasemalle, josta saat varmasti toivomaasi apua. Sen avulla saat tiedon siitä, kuinka toimia, ja onko kyseessä perusjuttuja vai jotakin, mitä kannattaa lähteä tarkistuttamaan samantien.

Tilaa uutiskirje

Liity tästä suositun uutiskirjeemme saajaksi ja saat rahanarvoisia vinkkejä vauva-arkeen.

Takaisin ylös