koululaisen läksyt

Koululaisen läksyt – kannusta näin läksyjen ahkeraan tekemiseen

Koululaisen läksyt – kannusta näin läksyjen ahkeraan tekemiseen

Jouduitko taas vääntämään läksyjen tekemisestä? Onko tuttu tilanne, että lapsi viivyttelee läksyjen tekemisessä, ja koululaisen läksyt tulee sitten tehtyä silloin kun pitäisi mennä nukkumaan tai aamun kiireessä? Tai unohtuiko koko juttu, ja Wilma-viestiä pukkaa? Jos vastasit myöntävästi, et varmasti ole ainoa.

Läksyjen tekeminen voi olla haaste monille koululaisille, ja vanhempien täytyy yleensä huolehtia peruskouluikäisten lasten läksyjen tekemisestä. Koululaisilla on usein koulupäivän jälkeen paljon muuta sellaista tekemistä, joita he tekisivät mieluummin kuin läksyjä.

Motivointi on avainasemassa, kun pyritään luomaan positiivinen asenne läksyjen tekemiseen. Tässä artikkelissa jaamme kuusi vinkkiä, jotka voivat auttaa vanhempia tukemaan lastensa läksyjen tekemistä.

Luo positiivinen oppimisympäristö

Lapselle on tärkeää, että hänellä on rauhallinen ja motivoiva opiskeluympäristö. Varmista, että lapsellasi on hiljaista tilaa, jossa hän voi keskittyä tehtäviinsä. Keskustele lapsesi kanssa siitä, millainen ympäristö tuntuu hänestä parhaalta.

Lapsilla ja aikuisilla on usein erilaiset näkemykset hyvistä opiskeluympäristöistä. Aikuisen mielestä läksyt pitäisi tehdä omassa huoneessa pöydän ääressä, kun taas lapset tulevat mieluummin keittiön pöydän ääreen tai tekevät tehtävät lattialla istuen.

Aikatauluta läksyjen tekeminen

Luo säännöllinen aikataulu läksyjen tekemiselle. Auta lastasi rakentamaan päivittäinen rutiini, johon sisältyy aikaa läksyjen tekemiselle ja rentoutumiselle. Aikataulun avulla lapsesi voi suunnitella päivänsä paremmin ja välttää viime hetken stressiä.

läksyjen tekeminen

Kannusta itsenäisyyteen

Opeta lapsellesi itsenäisyyttä ja vastuunottoa. Auta häntä hahmottamaan tehtävien tärkeysjärjestys ja priorisoimaan. Kun lapsi kokee olevansa osa päätöksentekoa, voi sitoutuminen koulutyöhön vahvistua.

Kerro opittavien aiheiden mielekkyydestä

Koululaiselle kannattaa puhua siitä, mihin eri oppiaineiden sisältöjä tarvitaan elämässä. Yritä löytää yhteys oppimateriaalin ja lapsesi kiinnostuksen kohteiden välillä. Kysy, mitä hän oppii koulussa, ja liitä se hänen päivittäiseen elämäänsä. Mielekkäät läksyt voivat innostaa lasta oppimaan enemmän.

Tarjoa apua ja tukeaa

Ole valmis auttamaan, jos läksyt tuntuvat vaikeilta. Lapsi saattaa tuntea olonsa turvalliseksi, kun hän tietää voivansa kääntyä vanhempiensa puoleen kysymysten tai ongelmien kanssa. Kannusta keskustelua ja yhteistyötä läksyjen parissa.

Huomaa onnistumiset

Kiitä lastasi onnistumisista, tarvittaessa pienistäkin. Huomioi myös hyvä asenne, sillä se on tärkeämpää kuin se miten lapsi suoriutuu tehtävistä. Kannusta lasta yrittämään, ja naurakaa yhdessä epäonnistumisille.

Lue lisää:

Koh Mak ja Koh Kood kokemuksia Thaimaassa

Vaihtelua naposteltaviin – helpot tonnikalarullat ja nachot guacamolella

Antiikin nimiä – vanhoja roomalaisia ja kreikkalaisia nimiä

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös