koh mak ja koh kood kokemuksia

Koh Mak ja Koh Kood kokemuksia Thaimaassa

Koh Mak ja Koh Kood kokemuksia Thaimaassa

Keräsimme perheen kanssa Koh Mak ja Koh Kood kokemuksia joululomareissullamme joulukuussa 2023. Kävimme muutamassa paikassa Thaimaassa, ja nämä saaret olivat lomamatkan rentouttavin osuus kauniine rantoineen ja raikkaine hedelmäjuomineen.

Yleisesti ottaen Koh Makin ja Koh Koodin saaret sopivat rauhallista lomapaikkaa hakeville, sillä mitään biletyspaikkoja saarilta ei löydy. Ainakin joulukuussa tuntui olevan hyvin tilaa rannoilla, eikä missään ollut väenpaljoutta.

koh kood thaimaa

Koh Mak

Koh Mak on pienehkö saari, jossa on silmiä hivelevän upeat rannat ja viihtyisät hotellit. Koh Mak sopii hyvin sellaisille lapsiperheille, jotka kaipaavat laadukasta majoitusta, kauniita rantoja ja helppoja ruokailuja hotellien ravintoloissa.

Majoituimme Koh Mak Resortissa, joka oli todella hyvä valinta. Meinasimme ostaa isoimman bungalowin, mutta ne ehdittiinkin myydä loppuun. Meillä oli sitten kahden huoneiston bungalow. Kuten alla olevasta kuvasta näkee, terassilta oli kauniit näkymät ja miellyttävä ranta vain muutamien askeleiden päässä.

koh mak resort kokemuksia

Yhtenä päivänä vuokrasimme kanootit ja meloimme läheiselle Koh Khamin saarelle. Saarelta löytyy keskeneräiseksi jäänyt hotellikokonaisuus. Minusta oli mielenkiintoista käydä hotellihuoneissa ja kuvitella, miltä kaikki olisi näyttänyt, jos ne olisi rakennettu loppuun saakka. Paikka olisi ollut upea hotellille.

Saarella toimii pieni baari, josta saa virvokkeita ja pientä suolaista syötävää. Snorkkelit kannattaa pakata mukaan, sillä alla olevien kivien ympäriltä löytyi monenlaisia hienoja ja värikkäitä kaloja. Rannalta on kiville vain lyhyt matka ja siksi myös lasten oli helppo mennä snorklaamaan.

koh kham saari thaimaassa

Melominen oli ihanaa treeniä käsivarsille kaiken löhöilyn ja lillumisen jälkeen. Taustalla näkyy Koh Khamin keskeneräiseksi jäänyt hotelli.

Koh Kood

Koh Makilta siirryimme vajaan tunnin venematkan jälkeen Koh Koodille, joka on Koh Makia suurempi saari. Majoituimme ensin Mark Housessa ja sen jälkeen siirryimme vielä muutamaksi yöksi Sea Far Resorttiin.

Mark House oli hieman rähjäisempi paikka, ja siellä ei ollut majoittumisaikanamme lainkaan siivousta. Sijainti oli kuitenkin hyvä ja lähellä oli useita hyviä ravintoloita ja myös muita hotelleja. Esimerkiksi vieressä oleva High Season Pool Villa & Spa oli aivan upea paikka, ja söimme siellä valtavan hyvän illallisen suomalaisittain erittäin kohtuulliseen hintaan. Majoitus olisi maksanut meille ehkä vähän liikaa, mutta me mieluummin syömme hyvin ja majoitumme hieman vaatimattomammin. Jos siis pitää valita.

koh kood kokemuksia

Mark Houselta sai lainata kanootteja, ja lähdimme jokea pitkin kohti saaren sisäosia. Khlong Chao -vesiputouksille ei päässyt kivikon takia ihan perille melomaan, mutta patikoimme lopun matkaa. Lapset vähän järkyttyivät, kun kuljimme vahingossa jonkinlaisen piikkikasvin ohi ja se teki meille haavoja.

khlong chao vesiputous koh kood kokemuksia 

Thaimaassa kannattaa käydä myös hieronnoissa, thai-hieronnat sopivat myös lapsille!

koh kood thai hieronta

Koh Koodilta ostimme venematkan mantereelle ja päädyimme hankkimaan yksityiskuljetuksen Bangkokiin. Bussilla olisi päässyt halvemmalla, mutta neljän hengen porukassa matkustaessa yksityiskyyti houkuttaa monesti enemmän. Hintaero ei ole niin valtavan suuri, ei tule ylimääräistä odottelua ja taukoja voi pitää aina halutessaan.

***

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja  kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.  

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös