Tonnikalarullat ja nachot guacamolella

Vaihtelua naposteltaviin – helpot tonnikalarullat ja nachot guacamolella

Vaihtelua naposteltaviin – helpot tonnikalarullat ja nachot guacamolella

Lauantaina pidettiin rento koti-ilta leffan merkeissä ja perinteisten suklaan ja karkkien sijaan päätin tehdä meille naposteltavaksi helpot tonnikalarullat ja nachoja guacamolella. Tonnikalarullia olen tehnyt monesti aiemminkin, mutta nyt tein ensimmäistä kertaa guacamolea. Ohjeet kumpaankin ovat helpot ja nämä kummatkin naposteltavat valmistuvat nopeasti!

Päädyin tonnikalarulliin ja nachoihin guacamolella siksi, että kumpaakaan ei tarvinnut ostaa paljon eri tuotteita vaan reseptit olivat yksinkertaiset ja valmistuksen vaiheita vain muutama.

Helpot tonnikalarullat

Nämä helpot tonnikalarullat on varioitavissa oman mieltymyksen mukaan – mitä vain voi lisätä tai ottaa pois. Tässä ohje kuitenkin juuri näihin tekemiini tonnikalarulliin.

Tonnikalarullien valmistus
Tarvikkeet tonnikalarulliin

Tarvikkeet:

 • Tonnikalapaloja vedessä
 • Maustamaton tuorejuusto
 • Tortillalättyjä
 • Sitruuna
 • Punasipuli
 • Valkosipuli
 • Mustapippuri

Valmistus:

Pilko punasipuli ja valkosipuli pieneksi. Valuta tonnikalasta vedet pois ja kaada tonnikala kulhoon. Lisää tonnikalan joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää pilkotut punasipulit ja valkosipulit. Mausta tahna sitruunalla ja mustapippurilla ja sekoita.

Tonnikalarullat ohje
Tonnikalatahna levitetään tortillalätyn päälle tasaisesti

Kun seos on valmis, levitä tonnikalatahna tortillalätyn päälle tasaisesti. Seosta ei kannata laittaa liikaa, sillä muuten se pursuaa rullausvaiheessa tortillalätystä ulos. Kun tonnikalatahnalla täytetty tortilla on rullattu, kannattaa rullan läpi laittaa esimerkiksi coctail-tikkuja, jotta rulla pysyy kiinni. Tämän jälkeen leikkaa sopivan kokoisia paloja ja asettele lautaselle.

Tonnikalarullaohje
Valmiit tonnikalarullat

Guacamole ja nachot

Tein tosiaan ensimmäistä kertaa guacamolea ja menin helpon kaavan mukaan. En halunnut myöskään tehdä siitä täysin silotettua vaan siinä sai olla ns. paloja myös, jonka vuoksi en käyttänyt ollenkaan tehosekoitinta soseuttamiseen.

Tarvikkeet:

 • Avokado
 • Tomaatti
 • Punasipuli
 • Valkosipuli
 • Sitruuna
 • Mustapippuri
 • Nachoja
Guacamole ohje
Guacamolen tarvikkeet

Valmistus:

Pilko punasipuli ja valkosipuli. Halkaise avokado ja muussaa se haarukalla. Pilko tomaatti pieniksi paloiksi ja lisää muussatun avokadon joukkoon. Lisää myös pilkotut sipulit. Mausta sitruunalla ja mustapippurilla. Kaada nachot lautaselle ja nauti ne guacamoleen dipaten!

Guacamole ja nachot
Valmis guacamole nachoille dipattavaksi

Sain joululahjaksi aamupalatarjottimen ja tämä herkuttelusetti sopi siihen täydellisesti. Ihana tapa viettää viikonloppuiltaa rauhassa sohvalla, viltin alla leffaa katsoen ja napostellen hyviä tarjottavia.

Tonnikalarullat ja guacamole
Herkulliset naposteltavat valmiina leffailtaa varten

Lue myös muut Ruuhkavuosien reseptit

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös