joulusisustus lapsiperheessä

Hillitty lapsiperheen joulusisustus

Hillitty lapsiperheen joulusisustus

Joulu on yksi vuoden suurista kohokohdista ja kullakin ihmisellä on omantyylinen joulusisustus. Itselleni joulu on vuoden tärkein perhejuhla. Pidän aika hillitystä tyylistä, mutta tahdon samalla, että lapset saavat nauttia joulusta ja sen esillä olosta kotona täysin. Esittelen artikkelissa, millainen on meidän hillitty lapsiperheen joulusisustus.

Aito kuusi vai tekokuusi

Aiempina vuosina meillä on ollut aito joulukuusi, joka tuo ihanaa tuoksua ja aitoa joulun tuntua kotiin. Aidossa kuusessa on kuitenkin haittapuolena havuneulaset, joita löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista pitkin vuotta kuusen hävittämisen jälkeenkin.

Hetki sitten sisustimme myös olohuonettamme uudelleen ja hankittiin sinne divaanisohva, jonka vuoksi iso kuusi ei tänä vuonna olisi olohuoneeseen mahtunut.

Näistä syistä johtuen päätimme tänä vuonna hankkia tekokuusen ja myös kooltaan pienemmän, mitä aiemmat kuuset ovat olleet.

joulusisustus
Joulukuusi koristeltiin lasten kanssa värikkääksi ja täyteläiseksi

Kuusi asettui loistavasti arkun päälle ja yhdessä lasten kanssa koristeltiin kuusi monin eri palloin ja valonauhoin. Vaikka itse pidän enemmän harmonisesta värimaailmasta, niin joulukuuseen meillä päätyi värikäs valonauha.

Aluksi mietimme onko kuusi liian pieni. Kuitenkin kun olimme saaneet sen valmiiksi, tulimme siihen lopputulokseen, että se sopii meille aivan mainiosti. Lapsetkaan eivät ole kysyneet kertaakaan, miksi ei tule aitoa tai isompaa kuusta. Tämä oli siis kaikin puolin hyvä valinta.

Tonttuja ja muita koristeita

Vanhasta säilöstä löytyi erilaisia tonttuja, joita aseteltiin kuusen ympärille. Myös pari uutta tonttua tarttui matkaan jouluostoksilla pyörähtäessä. Lapset ovat innoissaan niistä ja tykkäävät myös leikkiä niillä – jota saavat vapaasti tehdä. Pehmeät tontut sopivat lapsiperheen joulusisustukseen hyvin, sillä niiden kanssa ei tarvitse pelätä, että innostuksissa ne menisivät rikki tai että niihin ei saisi yhtään koskea.

takka ja lyhty
Takan ääreen asetettiin lyhty ja pari jouluista hahmoa.

Takan ääressä on kaksi uusinta tulokasta jouluperheeseen, jotka löytyivät alennuksesta Jyskistä. Takan ääreen asettui myös talvinen lyhty, jonka kynttilää ei tosin ole sytytetty vielä kertaakaan. Mutta sisustuksellisesti se on kaunis ja sopii takan viereiselle tasolle hyvin.

Itselleni joulu on vuoden tärkein perhejuhla

Pieniä jouluisia yksityiskohtia sisustuksessa löytyy myös valojen ja koristeiden muodossa. Valotalot ovat jo muutaman vuoden takaa ja ne asettuivat eteisen lipaston päälle. Jouluinen rakennus ja keinuhevonen ovat uudet koristeet, jotka tarttuivat matkaan pari viikkoa sitten. Näiden lisäksi viimevuotinen tonttuovi laitettiin myös tänä vuonna esille olohuoneeseen.

joulutalot
Lumihuurteiset valotalot
joulukoristeet
Uusimmat joulukoristeet

Huomenna on jo jouluaatto ja joulupukkia odotetaan jännityksellä saapuvaksi. Aamua varten täytyy käydä illalla laittamassa joulusukat roikkumaan valmiiksi, joissa on aamuiseen ensi-innostukseen pienet yllätykset. Ihanaa joulua!

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös