Strömforsin ruukki

Strömforsin ruukki on ihastuttava matkailukohde Ruotsinpyhtäällä

Strömforsin ruukki on ihastuttava matkailukohde Ruotsinpyhtäällä

Strömforsin ruukki sijaitsee Ruotsinpyhtäällä lähellä Loviisaa. Meiltä Espoosta Strömforsin ruukkialueelle oli matkaa reilu 100 kilometriä, eli juuri sopivasti yhden yön vierailua varten. Mukana oli syksyn 2023 vierailullamme 8- ja 10-vuotiaat lapsemme.

Strömforsin ruukki

Glamping-majoitus

Ruukkialueella ja sen läheisyydessä on tarjolla monenlaista majoitusta. Voisi majoittua laavussa, kotimajoituksessa, omalla teltalla, vanhassa navetassa tai bed & bistrossa. Meidän majoitusvaihtoehdoksi valikoitui tällä kertaa glamping eli niin sanottu luksusteltta.

strömforsin ruukin glamping teltta

Glamping-teltta on helppo vaihtoehto, jos ei ole omaa telttaa ja haluaa nukkua mukavasti ulkoilmassa. Teltta oli kasattu valmiiksi, teltan sisällä mahtui seisomaan, ja sisustuksena oli pehmeät makuupaikat tyynyineen ja peittoineen. Toimme mukanamme kuitenkin omat lakanat.

Vierailumme ajankohtaan osui useita rankkoja vesikuuroja, mutta teltta pysyi koko ajan kuivana. Teltassa oli myös lisäpeittoja, joten kylmä ei tullut. Toinen lapsista pärjäsi yhdellä peitolla ja toiselle laitettiin kolme peittoa. Ulkolämpötila vaihteli noin 15 asteen molemmin puolin. Lapset nukahtivat nopeasti ja nukkuivat koko yön sikeästi.

Glamping teltta strömforsin ruukkialueella

Telttojen lähellä oli bajamajoja sekä talliin rakennettu viihtyisä oleskelualue, jossa oli myös pieni keittiö sähköineen ja juomavesineen. Iltapalaksi paistoimme makkarat puugrillissä ja aamupalalla kävimme Strömforsin pääkartanossa. Lisäksi mukanamme oli pientä purtavaa välipalaksi.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jurttasaunaa! Saunassa oli ihanan pehmeät löylyt. Lapset innostuivat myös saunatuoksuista, kasvonaamioista ja äänimaljoista. Lyhyen kävelymatkan päässä oli myös laituri, josta pääsi uimaan.

strömforsin ruukin jurttasauna

Jokinäkymät olivat kauniit ja joessa oli myös mukava käydä uimassa. Yhden yön vierailu maksoi meille 200 euroa lisäpalveluineen (sauna, nuotiopuut ja kanootin vuokraus). Jokinäkymä

Tekemistä Strömforsin ruukkialueella

Ruukkialueella on kymmenkunta puotia, joissa myydään paikallisia käsitöitä tai taidetta. Taidetta on myös alueen biennaalissa vapaasti kaikkien nautittavaana.

Alueella on myös museo, mutta se oli suljettu talveksi kesäkauden jälkeen. Museoon on vapaa pääsy.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan alueeseen myös vedestä käsin eli vuokraamaan kajakin tai kanootin. Pelastusliivejä sai lainaan, mutta varmuuden vuoksi kannattaa ottaa omiakin liivejä mukaan jos haluaa varmistua, että saa lapselle juuri oikean kokoisen liivin.

Melomalla voi tehdä pienen kierroksen ruukin lähivesillä tai tehdä pidemmän lenkin jokia pitkin. Me meloimme edestakaisin noin 4 kilometrin matkan yhteensä. Lapset eivät innostuneet tällä kerralla, mutta joskus vieäl haluan tehdä oikein pitkän kierroksen melomalla.  Ehkä silloin ilman valittavia lapsia…

Seuraavaan kertaan jää myös Kukuljärven vaellusreitti, jonka varrella on kuulemma mielettömän kauniita maisemia!

***

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja  kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös