Kokeilisitko TikTok-äidin ”mikä tekee sinut onnelliseksi” -metodia?

Kokeilisitko TikTok-äidin ”mikä tekee sinut onnelliseksi” -metodia?

Mitäköhän tapahtuisi, jos antaisit lapsesi tehdä tunnin ajan sitä, mitä he itse haluaisivat? Ja sama toistuisi joka päivä tunnin ajan. Tiktokkaaja Jessi Meeks on kehittänyt miehensä kanssa toimivan ”Whatever Makes You Happy Hour”  -metodin kolmen alle kouluikäisen lapsensa kanssa. Eli mikä tekee sinut onnelliseksi, tee sitä tunnin ajan!

mikä tekee sinut onnelliseksi   

Miten Mikä tekee sinut onnelliksi -metodi toimii?

Perheen lapset menevät nukkumaan klo 19 aikaan. Perheen ongelmana oli ollut aikaväli kello 16-17, jolloin lapset ovat rauhattomia ja vaativat huomiota samaan aikaan, kun vanhemmat haluaisivat ottaa työpäivän jälkeen rennosti.

”Whatever Makes You Happy Hour” -tunnin aikana lapset saavat tehdä mitä haluavat. Ainoa rajoitus on, että lapset eivät saa katsoa televisiota eikä muitakaan ruutuja. Vanhemmat ottavat tunnin aikana rennosti ja antavat lasten olla villejä, vapaita ja kaoottisia.

Tunnin aikana vanhemmat katsovat lasten perään vain sen verran, etteivät he saata itseään vaaraan tai tuhoa perheen omaisuutta peruuttamattomasti. Siivottavissa olevista sotkuista ei välitetä.

tee mitä vain halua tunnin ajan

Vapaatunnin jälkeen perhe syö illallisen. Ruokailu toimii myös rutiinina ja signaalina siihen, että on aika palata ”todellisuuteen” ja käyttäytyä jälleen siivosti. Ruokailun jälkeen ja ennen nukkumaanmenoa koko perhe siivoaa kodin siistiksi. Perheen lapset osallistuvat siivoamiseen, etenkin omien leikkiensä aiheuttamien sotkujen puhdistamiseeen. Näin he samalla oppivat myös tekojensa seurauksista.

Kun lapset on saatu nukkumaan, on vanhemmilla loppuilta aikaa ottaa rennosti. Siis ihan oikeasti rennosti, ilman pienintäkään vahtimista. Lasten nukkumaanmenon jälkeen ei ole enää esimerkiksi kodin siivoamista.

tee sitä mikä tekee sinut onnelliseksi

Mitä hyötyä?

Vanhempien kannalta mukavaa on se, että työpäivän jälkeen voi ottaa rennosti ja olla välittämättä lasten tekemisistä. Vanhemman ei tarvitse toimia lastensa viihdyttäjänä eikä hänen tarvitse keksiä lapsille tekemistä. Metodiin kuuluu yhteinen siivoushetki, eli vaikka lasten leikit aiheuttaisivat sotkua, on asia hoidettu kuntoon ennen nukkumaanmenoa.

Metodi toimii luultavasti sitä paremmin, mitä enemmän lapsia on. Lapsista on seuraa toisistaan ja he saavat toinen toisiltaan ideoita tekemiseen ja leikkeihin.

Myös lapset hyötyvät. He oppivat käyttämään luovuutta ja keksimään tekemistä itse. Aikuiset auttavat kohtuuden rajoissa esimerkiksi tarvittavien välineiden hankkimisessa.

On kuitenkin huomioitava, että metodi ei välttämättä toimi odotusten mukaisesti heti ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla. Metodi vaatii toistoja, ja se toimii parhaiten silloin kun siitä on muodostunut rutiini.

whatever makes you happy hour

Kokeilisitko sinä Mikä tekee sinut onnelliseksi -metodia?

Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Scary Mommy -sivusto.

Lue lisää:

Kohdunpoistoleikkaus menetelmät ja riskit

Suosituimmat etunimet eri vuosina

Rooma lasten kanssa oli värikäs ja ystävällinen

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös