forssa lasten kanssa

Forssan seutu lasten kanssa – Mainio kesäkaupunki ja paljon tekemistä

Forssa lasten kanssa yllätti positiivisesti

Forssa lasten kanssa – Kaupallinen yhteistyö Visit Forssa ja Visit Häme

Meidät kutsuttiin tutustumaan Forssan alueeseen lapsiperheen näkökulmasta heinäkuussa. Matkassa oli kaksi aikuista, kolme lasta sekä kaksi koiraa. Forssan alueeseen kuuluu Forssa, Tammela, Jokioinen, Humppila ja Ypäjä.

Täytyy myöntää ettei Forssa ole aiemmin ollut meidän perheen lomasuunnitelmissa, mutta tämän kokemuksen myötä voin sanoa, että Forssa todella yllätti monipuolisuudellaan. Kannattaa siis katsoa välillä laatikon ulkopuolelle ja etsiä uusia kohteita niiden tunnettujen kohteiden sijaan.

forssa lasten kanssa

lasitorni juustokakku

Forssa lasten kanssa – Sijainti ja edullinen hintataso Forssan kilpailuvaltteina

Forssan etuna Etelä-Suomessa on sijainti. Sinne ajaa reilussa tunnissa monista isoista kaupungeista, joten päiväretki toimii myös mainiosti. Toinen etu on selkeästi edullisempi hintataso. Esimerkiksi juustokakun palasen sai Humppilan Lasitornissa hintaan 3,60€, kun Helsingissä saa pulittaa jopa tuplat. Lounasta sai alle kympillä. Moni aktiviteettikohteista on ilmainen, joten paljon kivaa voi kokea pienemmälläkin budjetilla.

Katso Reels kooste matkastamme Forssaan 

Stoorien highlights osiosta näet lähes 100 stooria reissulta 

Meidän ohjelmaan kuului seuraavat kohteet

Majoitus hotelli Fabrikissa ja kivat poreet

Hotel Fabrik lupaa laatua ja luotettavuutta Forssan sydämessä. Hotelli sijaitsee Ankkalammin ja kauppatorin kupeessa. Emme ehtineet tutkailla tiukan ohjelman johdosta juurikaan lähitienoota, mutta puisto ja lammikko näyttivät kivoilta. Illalla rentouduimme saunaosaston porealtaassa, joka oli ehdoton plussa hotellikokemukselle. Hotellihuoneeseen mahtui kivasti viisihenkinen perhe koirien kera. Monissa hotelleissa pitää varata kaksi huonetta meidän kokoiselle sakille, joten tämä oli hyvä homma. Hotellin yhteydessä oleva ravintola Villa tarjosi hyvää ruokaa.

Ravintola Villa – Kiva leikkipaikka ravintolassa

Nautimme lounaan ja illallisen Hotel Fabrikin ravintola Villassa. Ala carte-lista oli monipuolinen ja erikoismaininta taivaallisesta Tarte flambéesta. Se on alkujaan Ranskan Alsacesta tuleva ohut piiras, joka paistetaan arinalla. Se päällystetään esimerkiksi pekonilla, kinkulla tai sienillä ja höysteenä on ranskankermaa sekä juustoa. Pelkästään tämän ruoan takia voisin suunnata päiväretkelle Forssaan.

Jälkkäriksi otin vadelmasorbettia ja 8cl proseccoa, täydellistä. Lapset söivät hampurilaisia ja jäätelöannokset. Ravintolasta löytyy kiva leikkipaikka, joka on todella hyvä juttu. Erityisesti aamiaisella se mahdollisti aikuisille rauhallisen aamiaishetken. Kannattaa ottaa pöytä leikkipaikan vierestä jos vain mahdollista. Lasten menuun voit tutustua tästä

Korteniemen perinnetila vie vanhanajan tunnelmaan

Forssan lähellä on useita kansallispuistoja. Liesjärven kansallispuistosta löytyy Korteniemen perinnetila. Korteniemessä voit tutustua 1910-luvun metsänvartijatilan elämänmenoon. Tilalla hoidetaan perinteistä kulttuurimaisemaa vanhan ajan menetelmin. Tekee hyvää lapsille nähdä miten ennen vanhaan elettiin. Olisittepa nähneet poikien ilmeet, kuin heiltä kysyttiin haluavatko he tehdä nappihyrrät.

Korteniemen entisen metsänvartijatilan pihapiiri rakennuksineen, puutarhoineen ja viljelyksineen on säilynyt lähes muuttumattomana yli sata vuotta. Kesäaikaan tilalla eletään 1910-luvun mukaisesti.

Kesäisin Korteniemessä käyskentelevät suomalaisten alkuperäisrotujen kotieläimet: lehmät, lampaat sekä kanat ja kukko. Pelloilla ja kasvimaalla viljellään vanhoja kotimaisia kasvilajikkeita perinteisin työtavoin. Ruis leikataan viikatteilla, kuivataan kuhilailla ja puidaan varstoilla riihessä. Perinnetilan tarkoituksena on kulttuurimaiseman, vanhan rakennuskannan ja kulttuurista riippuvaisten lajien suojelu sekä vanhan perinnetiedon ylläpitäminen.

Ekopuisto Elonkierto oli maadoittava kokemus

Elonkierto on Kanta-Hämeessä Jokioisilla sijaitseva kaikille avoin ja maksuton luonnonvarojen tutkimuksen esittelypuisto. Elonkierrossa voi oppia, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön. Kesäisin puistossa laiduntaa lehmiä, hevosia, lampaita, vuohia ja kanoja. Elonkierto on loistava kotimaan matkailukohde monenlaiseen makuun. Viihdyimme Elonkierrossa useamman tunnin ja kiva kun koirat saivat olla mukana. Saimme myös suloisia seuralaisia, kun tilan lehmät saattelivat meitä monta sataa metriä alueen reitillä eteenpäin. Tunnelma oli ihanan rauhallinen ja maadoittava. Elonkierrossa on myös kahvila, mutta voit ottaa myös eväät mukaan.

forssa lasten kanssa

Eerikkilän urheiluopisto – Poikien oli pakko päästä kentälle

Meillä on kaksi tavoitteellisesti jalkapalloa harrastavaa poikaa, joten kentälle on päästävä joka päivä. Forssan seutu tarjoaa onneksi useita mahdollisuuksia jalkapalloiluun. Kävimme potkimassa Eerikkilän urheiluopistolla sekä muutamilla muilla kentillä. Eerikkilästä voi vuokrata huvilan ja tarjolla on erilaisia liikuntapainotteisia lomapaketteja. 

eerikkila urheiluopisto

Panimo Olutmylly ja Piipputerassi

Panimo Olutmyllyn yrittäjäpariskunta Anne ja Mikko Silmälä lähettivät meidät tutustumaan Piipputerassiin. Jonni maisteli Myllärin olutta Piipputerassilla ja hyvää oli. Jos panimokierros kiinnostaa kannattaa ehdottomasti suunnata Olutmyllylle. Voit nauttia tuopillisen TapRoomissa, kesäterassilla tai kokoontua porukalla saunatiloissa. Kurkkaa aukioloajat täältä. 

Piipputerassi on historiallisella ja tunnelmallisella Kehräämöalueella, aivan Forssan keskustassa sijaitseva kesäterassi. Lupauksen mukaisesti meitä palveltiin iloisella ja rempseällä tyylillä. Tällä kertaa emme ehtineet testata ruokia, mutta toivottavasti tähän tarjoutuu mahdollisuus tulevaisuudessa. 

Lounas Humppilan Lasitornissa ja taivaalliset juustokakut

Humppilan Lasitornin maankuulu noutopöytä on katettuna joka päivä klo 11-17.00. Ruoka maistui hyvin koko perheelle ja kokonaisuuden kruunasi taivaalliset juustokakut, joiden hinta 3,60€ ällistytti edullisuudellaan. Koska noutopöydässä oli pannarit kermavaahtoineen otimme juustokakut evääksi jalkapallokentälle. 

humppilan lasitorni

Kankaan painatusta Rykkerin kauppakulmassa

Pääsimme tutustumaan aivan ihaniin Rykkerin yrittäjiin sekä lapset painoivat omat kangaskassit. Rykkerin mallistosta löytyi upeita vaatteita meille aikuisille ja tyttärellemme. Tämä ohjelma sopii niin yritysryhmille kuin vaikkapa koululaisille. Suomalaista yrittäjyyttä ja käsityöläistaitoja on ilo nostaa esiin, joten menkää ihmeessä Rykkeriin nauttimaan uniikista tunnelmasta ja ostoksille. 

“Painamme kangasta Suomen ainoalla käsiteollisella laakapainolaitteistolla omaan Rykkeri-mallistoon ja asiakkaille. Suunnittelemme, painamme sekä valmistamme tuotteet ja vaatteet pieninä sarjoina ja yksittäiskappaleina.”

Illallinen ravintola Gustossa vei italialaistunnelmiin

Italialaistunnelmiin pääsee viehättävässä ravintola Gustossa. Ruoka oli hyvää ja miljöö viihtyisä. Erityismaininta jälkkäreistä Pannacotalle. Jonni maisteli Antipasto Della Casa lautasen ja minä menin alkupaloilla ja testasin Caprese salaatin sekä herkulliset Garlic & Mozzarella leivät. Esikoinen tykästyi pizzaan ja pienemmät hamppareihin.

Forssan keskustassa, Loimijoen rantamaisemissa sijaitsevassa Ravintola Gustossa herkulliset pizzat valmistuvat napolilaisin opein aidossa italialaisessa kiviuunissa. Ruokalista valloittaa myös muilla saapasmaan herkuilla. 

Lasten liikennepuisto oli viisivuotiaan mieleen

Viisivuotiaan makuun oli liikennepuisto, jossa hän huristeli innoissaan potkupyörällä. Liikennepuisto on riemukas ja viihtyisä paikka lapsille tutustua liikennesääntöihin. Polkuautot ja potkupyörät ovat maksutta lasten käytössä ja sääntöjen noudattamisesta huolen pitävät liikennepuiston ohjaajat, joille ilmoittaudutaan puistoon saavuttaessa.

Forssa on täynnä kivijalkayrittäjiä – Suosi suomalaista

Tässä muutama vinkki kivijalkaliikkeistä, joissa kannattaa poiketa.

Dog Feel Good

Lemmikkieläintarvikkeiden myymälä ja verkkokauppa Dog Feel Good. Palvelutarjontaan kuuluu mm. trimmaus, koirahieronta ja Clean teeth hampaiden UV-puhdistus. Tutustu verkkokauppaan.

dog feel good

Puhtoinen

Puhtoinen on Forssassa Kutomon alueella sijaitseva erikoismyymälä. Myymälän valikoimiin kuuluu mm. luonnolliset siivousaineet, luonnonkosmetiikka ja kasvava valikoima kaikkea muuta luonnolliseen ja ekologisuuteen liittyvää. 

Antin konditoria

Käsityöläiskadun leipomossa Antin konditoriassa on leivottu paikallista leipää yli sadan vuoden ajan. Kiviuunit lämpenevät päivittäin ja konditoriatuotteita tehdään neljännessä sukupolvessa.  

Torronsuon kansallispuisto

Kotimatkalla kävimme nauttimassa Torronsuon kansallispuistosta ja patikoimme kivan pienen reitin pitkospuilla.

torronsuon kansallispuisto

Forssa lasten kanssa tarjoaa tekemistä moneen vierailuun

Tämä oli pintaraapaisu Forssan tarjontaan. Kokematta jäi mm. Farm Escape Forssa, Minigolf, Keilaus, Viihdeuimala Vesihelmi, museot ja lukuisat leikkipuistot. Tutustu täältä monipuoliseen tarjontaan 

Lue myös Ahvenanmaa perheen kanssa – Ihan kuin ulkåmailla

Lue myös Rooma lasten kanssa oli värikäs ja ystävällinen

Lue myös Lasten kanssa Tallinnassa

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös