lapsennimi

Lapsennimi.com 10 vuotta ja yli miljoona uniikkia lukijaa vuodessa

Juhlavuosi menossa – Lapsennimi.com 10 vuotta

Havahduin juuri siihen, että tämä Lapsennimi.com sivusto täytti tänä vuonna 10 vuotta. Tässä ruuhkavuosien tiimellyksessä ei juurikaan ehdi pysähtyä. Vuosien ajan tavoittelemamme maaginen miljoonan uniikin lukijan vuosittainen rajakin täyttyi huomaamatta joulukuun alussa. Liikenne tulee pääasiassa orgaanisesti hakukoneiden kautta. Maksettuun mainontaan käytimme 0 euroa.

lapsennimi.com
Näin lukijamäärät ovat kasvaneet.

Sivuston historiaa

Mika Sievinen perusti sivuston vuonna 2012 esikoisensa odotusaikana. Tarjolla ei ollut kattavaa nimisivustoa ja digialan osaajana hän päätti laittaa sivun pystyyn. Minä tulin mukaan kuvioihin vuonna 2017 ensin sisällöntuottajaksi ja hetken päästä osakkaaksi. Lapsiarkea Oy perustettiin vuonna 2018. Mika irtaantui osakkuudesta, mutta toimii edelleen taustatukena.

Viimeiset pari vuotta on ollut omalta osaltani hiljaiseloa verrattuna normaaliin. Kaksi vuotta sitten sain kohdunpoistossa tapahtuneen hoitovirheen takia vakavan leikkauskomplikaation. Voimia ei ole ollut keskittyä sivuston kumppanihankintaan tai sisällöntuotantoon. Siitä huolimatta sivustomme on kasvanut joka vuosi ja tänä vuonna uniikkien lukijoiden kasvua on ollut huikeat yli 11%. Se kertoo osaamisestamme hakukoneoptimoinnin saralta. Pystymme tarjoamaan pitkäaikaista hyötyä asiakkaillemme vuosi toisensa jälkeen.

Sisällöntuotantoa ja hakukoneopimointia

Pitkäaikainen freelancerimme Anna on tuottanut sisältöä säännöllisesti, joten uuttakin luettavaa on tullut kuukausittain. Vaikka lukijoita meillä on paljon on toiminta taloudellisesti ollut hyvin pienimuotoista. Haaveemme on työllistää sisällöntuottajia ja se vaatii mainostuloja. Meillä on osaaminen ja lukijat, nyt tarvitaan vain ne mainostajat. Näin pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä ja auttamaan mainostajia tavoittamaan kiinnostavaa kohderyhmää.

Anna on nyt joulukuussa tehnyt Instagraamiimme ihanaa joulukalenteria ihan huikeiden arvontojen kera. Tervetuloa seuraamaan Lapsiarkea myös Instassa.

lapsiarkea media
Kuva Shooting Stars Photography

Mitä sivustolla luetaan?

Nimijuttujen lisäksi sivuston suosikkeihin kuuluu raskausviikko juttusarja sekä vauvan kehitys -artikkelit. Ruuhkavuosien reseptit ruokajutut, matkailu, sisustus kuten esimerkiksi keittiösuunnittelu, vinkit lapsiarkeen sekä aforismeja äidille ovat suosittuja aiheita myös. Lasten sairauksiin liittyviä artikkeleita haetaan vuodenajasta riippuen.

Kesällä tietoa etsitään aurinkoihottumasta, auringonpistoksesta, ampiaisen pistosta sekä punkin puremasta. Talvisin taas norovirus lapsella, lapsi oksentaa ja korkea kuume lapsella on luettujen juttujen joukossa. 

Lapsen motorinen kehitys, Tunnetaidot ja kesäpuuhaa lapselle ovat olleet myös erittäin suosittuja artikkeleita. Raudanpuute on ikuinen suosikki teema ja rautainfuusio kokemuksia haetaan paljon.

Synnytystarinoita sivustolla on useita kuten tämä minun oma synnytyskertomus käynnistetystä luomusynnytyksestä ammattikuvaajan otoksien kera. Myös vaikeita asioita on käsitelty ja lapsen kuolema artikkeli kosketti monia.

vastasyntynyt rinnalla
Tyttären ensimmäinen imetys synnytyssalissa. Kuva: Jenni Kollani Photography.

Lapsennimi.com sivuston nimisivut top 10

 1. Miesten nimet / Pojan nimiä
 2. Naisten nimet / Tytön nimiä
 3. Erikoiset nimet
 4. Englantilaiset nimet
 5. Harvinaiset nimet
 6. Ulkomaalaiset nimet
 7. Suomalaiset nimet
 8. Vanhat nimet
 9. Luontonimet
 10. Amerikkalaiset nimet

Lapsennimi.com sivuston muut teemat top 10

 1. Synttäriruno
 2. Saulin ja Jennin lapsen nimi julkaistiin
 3. Ulkoleikkejä
 4. Vauvaonnittelut
 5. Keskiraskauden keskenmeno
 6. Raskausviikko 6
 7. Raskausviikko 12
 8. Vauva 3kk
 9. Ovulaatio-oireet
 10. Mitä ei saa syödä raskausaikana
ahvenanmaa perheen kanssa
Tallink Siljan ja Visit Ålandin matkalla Ahvenanmaalla.

Lapsennimi.com sivuston matkajutut top 10

 1. Dominikaaninen tasavalta kokemuksia
 2. Lapsen kanssa lentokoneessa
 3. Ahvenanmaa perheen kanssa
 4. Megastar kokemuksia lasten kanssa
 5. Nuuksio lasten kanssa
 6. Saariselkä lasten kanssa
 7. Dubai lasten kanssa
 8. Riika kokemuksia
 9. Kasnäs kylpylä kokemuksia
 10. Välimeren risteily kokemuksia

Lapsennimi.com sivuston ruokajutut top 10

 1. Ihanin poropasta
 2. Helpot keksit
 3. Helpot muffinssit
 4. Raparperi kaurapaistos
 5. Pannukakkukuppi
 6. Maailman paras pannukakku
 7. Kikhernekastike
 8. Synttärikakku
 9. Helpot lasten synttäritarjoilut
 10. Kananugetit uunissa
mustikkajuustokakku
Äidit etsivät helppoja reseptejä.

Ketkä lukevat Lapsennimi.com sivustoa?

Vuoden 2022 yhteenveto 

 • Uniikkeja kävijöitä: 1 102 924
 • Sivunäyttöjä: 2 717 936
 • Naisia: 71 %, Miehiä: 29 %
 • Uusia kävijöitä: 66 %, Palaavia kävijöitä: 34 %
 • Mobiili: 83,5 %, Desktop: 15 %, Tablet: 1,5 %
lapsennimi
Tavoitamme 18-54 -vuotiaat naiset tehokkaasti.

Lukijoidemme ostoaikeita eri teemojen osalta

ostoaikeet_lapsiarkea
lukijamme ovat ostoaikeissa seuraavien teemojen osalta.

Lopuksi haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, sisällöntuottajia ja teitä lukijoita. Toivon, että saamme tuottaa lukijoita kiinnostavaa sisältöä tulevaisuudessa aiempaa enemmän. Hyvää uutta vuotta 2023 meille kaikille.

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös