aanimaljarentoutus

Äänimaljarentoutus eli Sointukylpy rauhoittaa lapsia ja aikuisia

Sointukylpy eli äänimaljarentoutus, mitä hyötyjä siitä on?

Sointukylpy on Äänimaljoilla tehtävä syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn ja ääniaaltoihin. Äänimaljarentoutus eli sointukylpy toimii syvärentoutuksena laskien aivosähkökäyrän toiminnalliselta betatasolta alfatasolle. Äänimaljat ovatkin ihana keino saada keho ja mieli rentoutumaan ja hermosto rauhoittumaan.

Uniongelmista, stressistä ja lihassäryistä kärsineet ovat kokeneet saaneensa äänimaljahoidosta apua ongelmiinsa. Hoito sopii kaikenikäisille ja sitä käytetään myös yhtenä hoitomuotona ylivilkkaille lapsille. Lapset nauttivat yleensä äänimaljojen rauhoittavasta soinnista.

Mihin äänimaljarentoutus eli sointukylpy auttaa?

Äänimaljahoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: rauhoittumiseen, stressiin, syvärentoutukseen, ahdistukseen, unettomuuteen tai kehon jännitystilojen laukaisemiseen.

Hermostollisesti hoidossa pyritään parasympaattisen lepohermoston aktivoimiseen ja sympaattisen hermoston rauhoittumiseen. Äänimaljahoito tukee energian virtaamista ja sitä kautta parantaa terveyttä.

äänimaljarentoutus
Kuva: Henri Sinisalmi / Taikavoimat

Sointukylpy rauhoittaa sympaattista hermostoa

Sointukylpy lapsille on hermostoa rauhoittava kokemus. Lapset elävät maailmassa, jossa aistiärsykkeitä on paljon sekä ruutuaika saattaa olla runsasta. Äänimaljojen rauhoittava sointi auttaa olemaan läsnä hetkessä. Äänimaljahoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: rauhoittumiseen, stressiin, syvärentoutukseen, ahdistukseen, unettomuuteen tai kehon jännitystilojen laukaisemiseen.

Hermostollisesti hoidossa pyritään parasympaattisen lepohermoston aktivoimiseen ja sympaattisen hermoston rauhoittumiseen. Äänimaljahoito tukee energian virtaamista ja sitä kautta parantaa terveyttä.

Lue Taikavoimien sivuilta sointukylpy hyödyt.

Lue miten äänimaljahoito eroaa sointukylvystä. 

Tässä laajempi juttu Äänimaljarentoutuksesta.

Sointukylpy tapahtumien ohjelmana

Lapsen Valo ry ja Taikavoimat toteuttivat elokuussa 2022 Sipoossa Ahlbergin puutarhalla perhetapahtuman Sipoon kunnan avustuksella. Perheet nauttivat ryhmärentoutuksesta aurinkoisella säällä. Lue lisää Sointukylpy Sipoossa jutusta.

sointukylpy
Kuva Sipoon Sanomat: Paavo Majaluoma. Sointukylpy Sipoossa Ahlbergin puutarhalla.

Sointukylpy Västerskogin päiväkodissa

Lapsen Valo ry toteutti Osuskauppa Varuboden-Oslan tuella kolme sointukypyä Sipoossa, Västerskogin päiväkodissa. Lue lisää aiheesta tästä

Äänimaljarentoutus lasten kokemana

 • ”Se oli kivaa!”
 • ”Upee! Superrumpu oli upee!”
 • ”Tykkäsin”
 • ”Soittaminen oli kivaa”
 • ”Ne äänet kuulosti hyvältä”
 • ”Tykkäsin. Rumpu oli paras soitin.”
 • ”Tykkäsin kaikesta. Rentouduin, mutta istuin myös.”
 • ”Kaikki oli parasta.”
 • ”Tykkäsin siitä kepistä.”
 • ”Oli kiva soittaa itse.”
 • ”Tuntui hyvältä. Äänet oli parasta.”
 • ”Sain itse soittaa, se oli kivaa.”
 • ”Musiikki tuntui vähän uniselta, mutta en nukkunut kuitenkaan.”
 • ”Kivaa oli!”
 • ”Rumpu oli hieno!”
 • ”Olis kiva kuunnella uudestaankin.”
 • ”Haluaisin oman rummun kans.”
äänimaljarentoutus
Heidi Ekholm-Talas ja Piia Heinonen ohjaamassa sointukylpyä päiväkodissa.

Sointukylpy päiväkotien ja koulujen arkeen

Lapsen Valo ry:n ja Taikavoimien haaveena on viedä sointukylvyt osaksi päiväkotien sekä koulujen arkea. Sointukylvyn avulla vaikutetaan merkittävästi lasten hyvinvointiin ja ennaltaehkäistään mahdollisia haasteita, joita levottomuus ja ylivilkkaus varhaiskasvatuksessa ja koulumaailmassa aiheuttaa. Tähän hankkeeseen tarvitaan julkista rahoitusta tai apurahoja.

Äänimaljarentoutus sopii myös yritysryhmille

Kaipaatko tykypäivä ideoita? Taikavoimien tilassa pystyy järjestämään sointukylvyn 10:lle henkilölle. Tämä onkin oiva työhyvinvointia lisäävä kokemus. Monet työntekijät elävät uupumuksen rajoilla ja työssä jaksamiseen pitää panostaa aiempaa enemmän. Palauttava hetki äänimaljarentoutuksessa tukee koko yrityksen menestystä. Taikavoimat tarjoaa laajasti hyvinvointia ja jaksamista lisääviä palveluita.

Tutustu Taikavoimien palveluihin tästä

heidi@taikavoimat.fi / 0504391075

Lue myös Uhmaikä – mikä ihana tekosyy kaikelle

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös