tapetti-ideat

Tapetti-ideat – Sisusta kotisi persoonallisesti tapetin avulla

Tapetti-ideat – Kultaisessa kartanossa näkyy 1970-luku ja Jugend tapettivalinnoissa

Tapetti-ideat – Mainos Tapettitehdas 

Kun mietin kultaisen kartanon sisustusta päätin heti valita useisiin tiloihin värikkäitä sekä persoonallisia tapetteja. Tapetti-ideat löysin helposti Tapettitehtaan upeasta mallistosta.

Tapetti-ideat ja aito suomalainen paperitapetti

Pihlgren ja Ritola Oy valmistaa aitoja paperitapetteja, joissa perinne ja design kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Yritys käyttää edelleen samaa, liimaväreihin perustuvaa rotaatiopainomenetelmää kuin tehtaan alkuaikoina. Tällä perinteisellä menetelmällä syntyvät Tapettitehtaan tapeteille tunnusomaiset pehmeät värit, elävä painojälki ja kaunis himmeä pinta.

tapetti-ideat

Tapettitehtaan historia – Pihlgren ja Ritola osakeyhtiö

Arvostan suomalaista yrittäjyyttä ja onkin ihanaa, että kotimme seinillä on historiaa huokuvan Tapettitehtaan mallistoa.

Ensimmäinen Pihlgren ja Ritola Osakeyhtiön tapettimallisto näki päivänvalon vuonna 1930. Vuonna 1937 tehdas muutti nykyisiin tiloihinsa Toijalan Satamatielle, jossa tapetit edelleen valmistetaan – alusta loppuun. Vanha punatiilinen tehdasrakennus sijaitsee Nahkialanjärven kulttuurimaisemassa, ja se on viimeisiä edelleen toiminnassa olevia tapettitehtaita Suomessa. Pihlgren ja Ritola Osakeyhtiön tapettimallit ja käsityövaltaiset tuotantomenetelmät ovat elävää kulttuuriperintöä, jonka säilymistä yhtiö haluaa omalta osaltaan edistää.

Lue lisää Tapettitehtaasta tästä

Pihlgren ja Ritola Oy valmistaa aitoja paperitapetteja, joissa perinne ja design kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.

Tapetti-ideat – Eri aikakaudet ja tyylisuunnat inspiroivat

Tapettitehtaan nykyisessä mallistossa on laaja valikoima eri aikakausien ja tyylisuuntien tapetteja, jotka soveltuvat niin korjauskohteisiin kuin uusiinkin rakennuksiin. Mallisto on jaettu taiteilijamalleihin, klassisiin malleihin ja retromalleihin. Joukossa on myös aidosti vanhoja vintagemalleja, joita ei enää valmisteta. Vintagemallit ovat ns. poistuvia malleja, joita on saatavilla niin kauan kuin varastoa riittää.

Kultaisen kartanon tapetti-ideat

Kirjasto – Auringonkukka

1970-lukua henkivä retrotapetti kiinnitti heti huomioni. Rakastan tätä tapettia ja sen tunnelmaa. Sen keltaiset ja vihreät sävyt muistuttavat kesästä sekä auringosta. Kirjasto on lempihuoneeni, poikani kutsuu sitä henkitilaksi. Siellä sielu ja mieli todella lepää.

Katso lisää kuvia tilasta: Fengshui sisustusideat – Ura, tieto ja sisäinen viisaus sijaitsee kirjastossa.

auringonkukka tapetti

Tytön huone – Lukko

3-vuotiaan Taikan pinkkisävyisessä huoneessa on ikkunan vieressä olevalla seinällä vaalea Roosa Lukko tapetti, joka on Jugendia. Tämä hillitty ja samalla jännittävä tapetti sopii tilaan kauniisti.

tyton huoneen tapetti

lukko tapetti

Kuisti – Rantakukka

Fengshui oppien mukaan kuistimme kaipasi vihreää kasviaiheista sisustusta. Tämä Jugendia edustava hempeä rantakukka sopii tilaan töydellisesti. Samaa tapettia on myös aulan porraskaiteessa.

kuistin sisustus

rantakukka tapetti

Pojan huone – Leijona

Leijonan merkissä syntyneen 6-vuotiaan huoneeseen tulee yhdelle seinälle tämä ruskea 1960-1970 luvun Leijona tapetti. Tilassa on retroa kalustetta ja eläinaiheisia tauluja, joten tämä sopii sinne todella kivasti. Tätä mallia löytyy myös pinkkinä, keltaisena, sinisenä ja harmaana.

tapetti ideoita

Alakerran aula – Kukot

Sammaleen vihreä Kukot tapetti tulee alakerran eli arkieteisen aulaan, kun mieheni ehtii sen vain laittaa. Vihreä on ihana väri ja retro tuntuu niin kodikkaalta. Tämäkin mallisto henkii 1970-lukua.

kukot tapetti

Yläkerran aula – Sabloni

Makuuhuoneet sijaitsevat mansardikattoisen talon yläkerrassa ja keskellä on iso aula. Tilaan saadaan persoonallista ja kesäistä tunnelmaa turkoosi-violetin sablooni tapetin avulla. Tämä tila odottaa vielä tapettia pintaansa.

sablooni tapetti

Kannustan rohkeasti käyttämään sisustuksessa tapetteja. Ne ovat aivan ihania katseenvangitsijoita ja jättävät suloisen muistijäljen. Muistan omasta lapsuudesta vieläkin makuuhuoneen ruusutapetin ja olen nähnyt siitä untakin.

 

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös