perhearki

Perhearki näkyy kotona – nämä 8 ilmiötä näkyvät lähes jokaisessa kodissa

Perhearki näkyy kotona – nämä 8 ilmiötä näkyvät jokaisessa kodissa

MeNaiset kirjoitti siitä, kuinka erilaisia ovat arkielämän kodit verrattuna sisustuslehtien todellisuuteen. Päätimme tehdä vastaavanlaisen artikkelin lapsiperheen näkökulmasta. Löimme viisaat päämme yhteen ja löysimme kahdeksan ilmiötä, jotka löytyvät käytännössä kaikista lapsiperhekodeista ainakin joskus. Tältä perhearki oikeasti näyttää!

1. Legot levällään

Lego on yksi kaikkien aikojen parhaista lelukeksinnöistä, mutta niilläkin on varjopuolensa. Jokainen vanhempi tietää, miten helposti varsinkin pienet legot leviävät ympäri lattioita. Ja kuinka hankala niitä on kerätä lattialta.

lapsiperhearki ja legot
Mitä pienemmät Legot, sitä enemmän niitä tarvitaan. Ja sitä tehokkaammin ne leviävät pitkin lattioita. Imurointikielto!

2. Itsestään kävelevät lelut

Onko paikkaa, josta ei voisi löytyä lelua? Luultavasti ei.

perhearki
Lelu jää siihen, mihin se kädestä lasketaan. Kunnes joku sen siivoaa.

3. Tuotteliaan taiteilijan tuotokset

Viimeistään päiväkoti-ikäisestä lapsi oppii tuotteliaaksi taiteilijaksi. Koti täyttyy piirustuksista, paperisilpusta ja askarteluista, joita tehdään kotona ja niitä tuodaan kotiin päiväkodista, kerhoista ja koulustakin.

perhearki
Tämä piirustuskasa on kooltaan (vielä) hyvin kohtuullinen.

4. Tarroja joka paikassa!

Mistä niitä tarroja aina vaan tulee? En tiedä, mutta se on selvää, että tarra kutsuu lasta liimaamaan sen johonkin. Sehän on toki tarran idea. Etenkin valkoiset pinnat tuntuvat kutsuvan tarraa koristeekseen.

lasten tarrat
Näiden irroittaminen ei ole yhtä helppoa kuin kiinnittäminen.

5. Toimenpiteitä odottavat kassit ja pussukat

Lapsiperheissä on jatkuva tavarankierto. Lapset kasvavat leluista ohi, vaatteet jäävät pieniksi ja tarvikkeet kaipaavat uudistamista. Vaatteita, leluja ja tavaroita tulee pakattua erinäisiin pussukoihin ja kasseihin. Osa menee kierrätykseen, osa kirppikselle (lue kirppisvinkit), osa kaverin lapselle, osa serkun kummin kaimalle ja niin edelleen. Yksi kassi siis odottaa sitä päivää kun tulee mentyä Kierrätyskeskukseen, toinen sitä kun seuraavan kerran muistaa ja jaksaa varata kirppispöydän ja loput sitä kun taas seuraavan kerran tapaa ystävää tai sukulaista. Jos juuri silloin muistaa ottaa juuri sen oikean nyssykän mukaansa! Toki vaihtokauppana tulee usein myös itselle vähintään samanmoinen pussukka.

lapsiperhearki
Tyypillinen tilanne: toinen kassi menossa kirppikselle, toinen kierrätyskeskukseen… jonain päivänä?

6. Roskat lajitellaan!

Harvassa keittiössä on tarpeeksi tilaa pitää kaikki lajitteluastiat piilossa. Lapsiperheessä tulee ainakin muovia ja kartonkia siinä määrin, että astioiden tulee olla tarpeeksi suuria.

lajittelu lapsiperheessä
Ja miten ne on aina niin täynnä?

7. Pyykkirumba

Pyykinpesu on sinänsä yksinkertaista, kun pesukone hoitaa sen raskaimman työn. Kuitenkin vaatetta kertyy monilapsisessa perheessä paljon. Likaisten, kuivuvien, kuivuneiden, viikattujen ja puolipitoisten vaatteiden kasat sekä tietysti erinäisiin paikkoihin riisutut likaiset sukat aiheuttavat monenlaisia kasoja ja röykkiöitä. Kuulostaako tutulta?

perhearki pyykinpesu
Kuka nämä viikkaisi ja veisi paikoilleen ennen seuraavaa erää?

8. Likaiset astiat siellä missä ei pitäisi

Joka päivä pitää syödä ja se tarkoittaa, että joka päivä syntyy likaisia astioita. Tiskikoneet ovat apunamme, mutta kuka keksisi keinon, jolla likaiset astiat lennähtäisivät koneeseen ja puhtaat kaappeihin oikeille paikoilleen?

perhearki
Tähän niitä kertyy…

Lue lisää:

Suosituimmat nimet 2021 | Olivia ja Leo vuoden 2021 suosituimmat

Lapsen valehtelu | Vinkit lasten ja teinien vanhemmille

Etunimen merkitys on monimutkainen yhdistelmä kunnioitusta ja perinteitä

 

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös