lapsimessut 2022 kokemuksia

Lapsimessut 2022 kokemuksia

Lapsimessut 2022 kokemuksia

Tässä Lapsimessut 2022 kokemuksia -artikkelissa esitellään myös saatuja tuotteita. Lapsiarkea Media toimi jälleen tapahtuman mediakumppanina. Messuilta raportoi Heidi ja Anna.

Lapsimessut järjestettiin vuonna 2022 jo yhdeksättätoista kertaa. Näytteilleasettajia on yhteensä 215, joten tutkittavaa ja ihmeteltävää riittää paljon. Samalla lipulla pääsee viikonloppuna myös OutletExpoon, joka on shoppailutapahtuma ja laatumerkkien myyntinäyttely.

Lapsille on maksuttomia aktiviteettejä muun muassa Lasten liikennekaupunki, Pajulahden peuhualue, PomppulinnaMaailma, aktiviteettialue, lukunurkka, pyöräilyrata, Frog-lastenpyöriä sekä HELride Skeittikoulu. Nostamme jutussa esiin myös uusia yrittäjiä, joille nämä ovat ensimmäiset Lapsimessut.

Lumoan – Luonto näkyy kevään mallistossa

Suomalaisen vaatebrändin Lumoanin osasto on vuosi toisensa jälkeen lumoavampi. Kevään uutuudet resonoivat vahvasti. “Kevät 2022 on kunnianosoitus luonnolle ja luonnollisuudelle. Se on oodi kasvulle, elinvoimalle ja ilolle. Se kannustaa meitä olemaan juuri sitä mitä olemme, aitoja ja itsenämme ihmeellisiä. Se kehottaa meitä lempeästi luottamaan prosessiin ja kasvuun ja näkemään pieniä ihmeitä ympärillämme joka päivä. Elämä kantaa ja luonto hoitaa. Meidän ei tarvitse tehdä muuta kuin päästää irti.” 

lumoan lapsimessut
Lumoanin osastolta löytyy ihania lasten ja naisten vaatteita.
lumoan asuja
Nämä asut löytyy Lumoanin osastolta.

Heidi A. Design – Värejä ja laatua lastenvaatteissa

Suomalainen muotisuunnittelija Heidi Ahlbom haluaa tarjota ainutlaatuisia ja käsintehtyjä lasten vaatteita. Jokaisella vaatteella on ainutlaatuinen yksityiskohta – se voi olla napit tai koriste tai mahdollisesti erivärinen vuori. Kaikki materiaalit ovat korkealaatuisia ja käsin poimittuja Heidi Ahlbomin monilla matkoilla ympäri maailmaa. Messuilla Heidin osastolta löytyy mm. värikkäitä leggareita, mekkoja, päähineitä ja T-paitoja. Lue Heidin yrityksen ideologiasta tästä

heidi a design
Laadukkaat ja värikkäät leggarit herättivät huomion Heidi A. Design osastolla.
heidi a design vaatteet
Tyyliä by Heidi A. Design.

Happy Parrot – Ihania rusetteja ja vaatteita

Lapsimessujen ensikertalainen turkulainen Happy Parrot on aivan ihana yritys. Happy Parrot on saanut alkunsa vuonna 2017, ja virallisesti verkkokauppa avattiin helmikuussa 2019. Osastolta löydät suuren valikoiman hurmaavia käsintehtyjä rusetteja tytöille ja pojille, oman tuotannon imetysvaatteita ja muita asusteita. Lastenvaatteet löydät 50-128 cm koossa. Rusetit ompelee kotiompelijat Turun seudulla, ja kivijalka löytyy myös Turusta, Osoitteesta Martinkatu 3. Rusettikauppaa pyörittävät siskokset Anna ja Saara. 

happy parrot rusetit
Happy Parrot on pikkutyttöjen unelmaosasto.
happy parrot
Suloisia mekkoja Happy Parrotilta.
happy parrot mekko
Happy Parrotin suloinen mekko ja rusetti.

Lindex – Tyylikästä muotia lapsille ja naisille

Euroopan johtaviin muotiyrityksiin kuuluvan Lindexin osastolla tekee löytöjä hyvillä messuhinnoilla. Kevään uusissa kuoseissa seikkailee mm. eläimiä. Minulla oli messuilla päälläni Lindexin värikäs kafkaani ja se saikin osakseen runsaasti ihastelua. Messuilla on lasten vaatteita, mutta verkkokaupasta pääsee tutustumaan myös naisten uutuuksiin.

lindex lapsimessut
Väriä elämään Lindexin osastolta.
lindex tyttöjen vaatteet
Taika 3v. stailasi itsensä kuviin Lindexin asussa.

Kupilka – Luontoretkeilijän unelma

Retkeilystä innostuneiden kannattaa ehdottomasti suunnata Kupilkan osastolle. Miten kauniita astioita siellä olikaan tarjolla. Meillä eskarilainen ihastui ikihyviksi ja halusi syödä aamiaisenkin niistä. Nämä toimivat siis loistavasti myös kotioloissa ja minusta nämä olisivat loistava lahja lapsille vaikkapa nimiäisissä tai ristiäisissä. Tuoteperheeseen kuuluvat erilaiset eräastiat, kuten kupit, kulhot, lautaset ja aterimet. Tuotteet valmistetaan Kupilkan omasta Kareline®-luonnonkuitukomposiitista Pohjois-Karjalassa. Verkkokaupasta tilaat tekstilaseroinneilla personoidut Kupilkat itselle ja lahjaksi! 

kuplika
Ihanan värisiä ja kestäviä astioita retkille Kupilkalta.

Komuello – Ensiaskelkenkiä ja taaperon tossuja

Lapsimessujen ensikertalainen on myös Komuello. Pirteä yrittäjä kertoi tuovansa maahan Etelä-Korealaisia lasten kenkiä. Komuellon kengät soveltuvat sisä- ja ulkoleikkien lisäksi mainiosti myös vedessä käytettäväksi. Kenkien innovatiivinen materiaali on helppohoitoista BPA-vapaata kumia, joka on täysin kierrätettävää ja täten ympäristöystävällistä. Materiaalinsa ansiosta Komuellot ovat turvalliset, sillä pohja ei ole ollenkaan liukas. Sukkaosa on puuvilla-nailon-sekoitetta, mikä tekee sukasta joustavan ja samalla pientä nilkkaa tukevan. Kengät ovat kokoa 21.5-25.5. 

komuello
Komuellon ständiltä löytyy kivoja tossuja.

Tallink Silja – Harri Hylje ja matkavinkit

Kaikkien lasten suosikkihahmoja on varmasti Harri-Hylje ja häntä pääseekin tapaamaan Tallink Siljan osastolla. Harrin voi bongata myös hahmokulkueesta, joka on lasten mieleen. Nyt kannattaa suunnitella kesän reissuja ja ihan ehdoton kohde on Ahvenanmaa. Lue Ahvenanmaa perheen kanssa jutusta menovinkit.

lapsimessut 2022 kokemuksia
Hahmokulkue ja aina iloinen Harri-Hylje.

Helsingin Rudolf Steiner -koulu – Lapsilähtöistä opetusta

Lapsimessujen vakio-osallistuja Helsingin Rudolf Steiner -koulu on 12-vuotinen yhtenäiskoulu, joka tarjoaa steinerpedagogista opetusta Helsingin Ruskeasuolla. Koulumme sijaitsee Keskuspuiston laidalla, hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta. Steinerkoulussa pyritään tarjoamaan lapsille mahdollisimman turvallinen ja rauhallinen kasvuympäristö. Opetuksessa rakennetaan laaja-alaista yleissivistystä ja harjoitellaan paljon käytännöllisiä elämäntaitoja. Ne tukevat lasten ja nuorten kasvua kohti vapaata ja vastuullista aikuisuutta. Osastolla pääsee tutustumaan oppilaiden tuottamiin oppimateriaaleihin sekä käsitöihin ja istuttamaan taimen.

rudolf steiner koulu
Steinerkoulun ihania opeja.
steinerkoulu lapsimessut
Steinerkoulun oppilaiden kädenjälkeä.

Primehotels – Hotel Sveitsi on lapsiperheen unelma

Lapset perheineen on kiinnostava kohderyhmä matkailualan toimijoille. Primehotels on messuilla esittelemässä tarjontaa perheille. Erityisesti Hotel Sveitsi on rakentanut ohjelmallisia paketteja lapset huomioiden. Luontoelämysten lisäksi tarjolla on mm. Superparkkia ja Seikkailurataa. 

Lue Lapsiarkea Mediasta matkakokemuksia kotimaasta ja maailmalta. 

primehotels
Matkakuumetta ilmassa?

Nellafiina – Suomessa tehtyjä vaatteita

Nellafiina on myös ensimmäistä kertaa lapsimessuilla. Tämä kotimainen uusi vaatemerkki tarjoaa pitkäikäisiä vaatteita lapsille sekä näyttäviä mekkoja Naisille. Vaatteet suunnitellaan ja tehdään Suomessa.

nellafiina
Taika ihastui keltaiseen Nellafiinan mekkoon.

Bookyn OUTLET-kirjat

Bookyn messuosastolta löytyy monenlaisia lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki kirjat ovat ainoastaan 3 euroa tai itse suosin kirjakassia, joka maksaa 20 euroa.

lapsimessut 2022 booky
Bookyn osastolta voi ostaa kirjoja yksitellen tai kasseittain.
lapsimessut 2022 kokemuksia
Meillä on ollut jo pitkään Aoki-kirja, josta lapset ovat tykänneet. Oli siis helppo valinta noukkia Bookyn valikoimista Aoki-aiheisia vihkoja ja muita tarvikkeita.

Kun nälkä yllättää…

Lapsimessuilla vierähtää tovi jos toinenkin. Itse en malttanut käydä syömässä lämmintä ruokaa, mutta onneksi sain maistiaisina Kotileipomo Sorsan karjalanpiirakoita ja Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan ihanan jätskiannoksen!

lapsimessut 2022 kokemuksia
Kotileipomo Sorsa valmistaa perinteisiä karjalanpiirakoita ja sultsinoita sekä itse kehiteltyjä poropiirakoita ja ohra-puolukkarönttösiä.
lapsimessut 2022 kokemuksia
Vanhan Porvoon jäätelötehtaan tarina alkoi keväällä 2017, kun jäätelömestari ja Michelin tähdellä palkitun Samuli Wirgentiuksen jäätelökoneesta pyörähti ensimmäinen erä artesaanijäätelöä. Jokainen pieni jäätelöerä tehdään suurella rakkaudella ja ammattiylpeydellä. Siksi huolella valitut valmistusaineetkin ovat taatusti korkealaatuisia.
vanhan porvoon jäätelötehdas
Ihanan pehmeää, suussasulavaa ja ennen kaikkea täynnä makua oleva jäätelöannos!

Minkälaisia Lapsimessut 2022 kokemuksia sinulla on ollut?

Lue lisää:

Suosituimmat nimet 2021 | Olivia ja Leo vuoden 2021 suosituimmat

Kehtolauluja lapselle – opettele kauneimmat unilaulut!

Helppo luumurahka resepti – Tässä ohjeessa on vain 3 ainesosaa

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös