Kumpi on vahvempi: Real Madrid vai Eintracht Frankfurt?

Vastaus löytyy tutkimalla parhaat urheiluvedonlyönti sivustot

Elokuussa tehdään historiaa, kun pitkästä aikaa näiden kahden seuran historiassa, eli 62 vuoteen, joukkueet kohtaavat – edellinen kerta oli vuonna 1960 Euroopan Cupin finaalissa, minkä Real Madrid voitti 7-3 Glasgowssa. Peli pelataan Helsingissä elokuun 10.päivä ja kyseesssä on UEFA Super Cupin ottelu. Eri urheiluvedonlyönti sivustot ovat kohisemassa ottelusta, josta odotetaan tulevan espanjalaisen seuran voittojuhla – mutta onko ottelu kuitenkaan niin varmuudella jo pelattu?

Mikä on tämä kohtaaminen, ja miten juuri nämä kaksi joukkuetta kohtaavat? UEFA Super Cup pelataan Mestareiden liigan voittajana j EUFA Eurooppa liigan voittajien välillä. Ottelu on aina eräänlainen uuden kauden avausottelu, sillä samoihin alkoihin alkavat mm. Englannin eri sarjaportaiden ottelut- Urheiluvedonlyönti sivustot tarjoavat luonnollisesti joka päivälle aina pelattavaa, mutta monet ammattimaisemmin ja aktiivisemmin vetoja asettavat odottavat nimenomaan eurooppalaiset pääjalkapallosarjojen alkamista.

Suomalaisista jalkapalloilijoista löytyy kaksi voittajaa Super cupista, eli Jari Litmanen Ajaxin ja Liverpoolin ajoilta ja Sami Hyypiä kaksi kertaa Liverpoolin väreissä – molemmat ovat sittemmin lopettaneet ammattiuransa ja Sami Hyypiä kertoili viime viikolla juuri ajatuksiaan suomalaisesta jalkapalloilusta. Sami oli iloinen Suomen vihdoin päästyä EM-turnaukseen, mutta ihmetteli samalla sitä, kuinka vähän suomalaisia pelaajia on pelaamassa Euroopan korkeimmilla sarjatasoilla verrattuna heidän omaan aktiiviuraansa.

Helsingin Olympiastadion pelipaikkana

Pelipaikkana on perinteitä omaava Helsingin urheilupyhäkkö eli olympiastadion. Tämä superfinaali on alun perin pelattu aina Monacossa, ja vasta viimeiset kymmenen kertaa sen ulkopuolella. Näin Helsinki pääsee yhdeksän edellisen pelipaikan listalle: Praha, Cardiff, Tbilisi, Trondheim, Skopje, Tallinna, Istanbul, Budapest ja Belfast. Helsingin stadion avattiin alun perin jo 1938, kun ajatuksissa olivat vuoden 1940 olympialaiset, mutta kaikki tietävät mitä tapahtui, joten kisat siirtyivät lopulta aina vuoteen 1952 asti.

Se, että ottelu tuodaan Helsinkiin, nostaa varmasti jonkin verran myös suomalaisten pelimääriä ja katsomossa on varmasti molempien joukkueiden faneja suuret määrät. Olympiastadionin katsomokapasiteetti on 36 200 istuinta. Uudistettu Olympiastadion vihittiin käyttöön 22.8.2020. Tähän otteluun odotetaan noin 8000 saksalaista fania ja vajaat 2000 espanjalaista fania + yleisen myynnin kautta myynnissä olleet 17 000 katselijaa, eli otteluun oli saatavilla yhteensä noin 27 000 lippua – eivätkä kaikki halukkaat todellakaan ehtineet saada lippuaan. Real Madridin oma lippukiintiö on näin pieni, koska matkustaminen Espanjasta Suomeen on kallista, eikä fanimassat ole kuitenkaan niin kiinnostuneita juuri tästä ottelusta – jota kyllä sitten seurataan ruutujen välityksellä.

Real Madrid suosikkina

Suosikki Real Madrid on voittanut historiansa aikana seitsemän UEFA Super Cupia, ja niistä kolme peräkkäin eli vuosina 2016-2018 kun finaalissa kaatuivat Sevilla, Manchester United sekä Atletico Madrid.

Kaikki urheiluvedonlyönti sivustot ovat luonnollisesti ottaneet tämän ottelun listoilleen ja pelimuotoja on useita, sisältäen myös erilaisia livepelimahdollisuuksia. 

Real Madridin viimeaikainen pelituntuma on ollut varsin hyvä, joskin maalinteko on välillä tökkinyt. Se voitti Juventuksen ystävyysottelussa 2-0 ja Club American kanssa tuli tasapeli 2-2. Edellinen kunnon ottelu on toukokuulta kun se voitti Liverpoolin 1-0 nimenoman mestareiden liigan finaalissa, eikä se todellakaan ollut mikään läpihuutopeli Realille.

Vastaavasti Frankfurt on päässyt jo pelaamaan tosipelejä, kun se 1.8. voitti Saksan DFB cupissa Magdeburgin 4-0, eli pääsi oikeasti harjoittelemaan kuvioitaan, muuten toukokuussa viimeiset ottelut päättyivät usein tasapeliin.

Real Madrid lähtee siis selvänä suosikkina, mutta onko Frankfurt jo sittenkin valmiimpi kauteen? Nämä supercupit ja vastaavat ovat yleensä otteluita, joita ei pelata aivan samalla intensiteetillä kuin esimerkiksi oman maan mestaruusotteluita tai juuri niitä finaaleita, joiden kautta tähän finaaliin pääsee, mutta tosiasia on, että ammattijalkapalloilija ei lähde yhteenkään otteluun häviämään.

Kyse on enemmänkin siitä, millaisella joukkueella eli mikä on joukkueiden lopullinen kokoonpano, kun peli alkaa – se kertoo myös paljon siitä, millaiset mahdollisuudet nimenomaan saksalaisjoukkueella voisi olla yllätykseen. Real Madridin valmentaja Carlo Ancelotti on aiemmin puhunut että hän asettaa otteluun saman kokoonpanon kuin mikä pelata Juventusta vastaan, ja se oli itseasiassa sama kokoonpano, millä Real voitti Liverpoolin Mestarien liigan finaalissa. Isoin kysymys kuitenkin lienee puolustuspään aloituskokoonpano.

Urheiluvedonlyönti sivustot kuhisevat eniten juuri ennen ottelua – sitten kun tiedetään joukkueiden asettamat pelaajat. Itse tapahtuman järjestelyt ovat aloitettu Stadikalla jo viime viikolla ja UEFA:n edustajia on alkanut valua paikalle maanantaista alkaen.

 

Vieraskirjoittaja

Haluatko olla mukana kertomassa tarinasi sivustollamme? Ota yhteyttä meihin rohkeasti joko yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse info(a)lapsiarkea.com

Takaisin ylös