kamalimmat joululahjat

Oudoimmat joululahjat – lukijat kertovat erikoisimmat joululahjakokemuksensa

Oudoimmat joululahjat – lukijat kertovat erikoisimmat joululahjakokemuksensa

Kamalimmat joululahjat kiinnostaa Googlen mukaan monia. Lue jutusta lukijoiden kokemukset aiheesta.

On taas se aika vuodesta, kun ihmiset miettivät sopivia joululahjoja lapsille, puolisoille, sukulaisille, työkavereille, opettajille, hoitajille ja jopa lemmikeille. Lahjan tarkoituksena on yleensä ilahduttaa sekä lahjan saajaa että antajaa. Joskus käy toisin, sillä aina lahja ei ole kovin onnistunut. Tässä Oudoimmat joululahjat -kyselyssä haluamme kuulla epäonnistuneista lahjoista, jotta niistä voisi oppia.

Kysely on nyt suljettu, ja alta voit lukea oudoimmat ja epäonnistuneimmat joululahjakokemukset.

kamalimmat joululahjat

Oudoimmat vaatelahjat

Moni vastaaja oli saanut lahjaksi vaatteen, joka ei ollut sopiva kokonsa puolesta. Vaatteiden ostaminen ylipäätään on aika vaikeaa, sillä niitä ei tule käytettyä, jos malli, koko, väri, materiaali ja muut yksityiskohdat eivät ole käyttäjälle mieluisat. Itsellekin on vaikea ostaa vaatteita, joten ei ihme, että vaatelahjat menevät usein pieleen.

Liian pientä kokoa olleet, esim. alusvaatteet ja kylpytakki. Eikä tietenkään palautusmahdollisuutta.

Kolme kokoa liian pienet alushousut ja muumimuki.

”Kaikista lahjoista ollaan kyllä kiitollisia, mutta lähes joka vuosi lapsi saa joko isovanhemmiltaan tai isoisovanhemmaltaan liian pieniä vaatteita. Ei vaivauduta kysymään mitä kokoa käyttää tai mikä olisi seuraava koko vaan ostetaan omin nokkineen. Näitä olen laittanut sitten eteenpäin kavereiden lapsille tai antanut ilmaiseksi Facebookissa. Inhottavaa lapsen kannalta, koska söpöt kuosit ja kivat vaatteet, mutta ei mahdu päälle. Siinä sitten yrität selittää lapselle, miksi se pukki nyt näin höpsö oli että toi väärän kokoisia vaatteita. Onneksi lapsi on nykyään vanhempi eikä usko pukkiin, joten voi rehellisesti kertoa miksi paketista löytyy taas viisi numeroa liian pienet sukat, 20 cm liian lyhyet housut ja napapaita.”

Pieleen menneestä vaatelahjasta, tässä tapauksessa sukkahousuista, voi repiä myös huumoria kuten seuraava vastaaja on tehnyt.

”Kerran (jo aikuisena) jossain seurakunnan joulujuhlissa sain yhden parin Pirkka-sukkahousuja. Paketti oli mun nimellä, eli ei sellainen satunnainen ”tuo yksi, saa yksi” -lahja. En oikeastaan edes tuntenut sieltä ketään, mutta yksi pariskunta tiesi mut. En kuitenkaan oo koskaan (tästä on varmaan yli 10 vuotta jo) kysyny lahjasta mitään. No, sainpahan liian pienistä sukkahousuista hyviä nauruja, kun oon kertonut tätä ystäville. Oon sanonut, että ehkä se ei ollutkaan sukkahousupaketti, vaan Pirkka-niksi-aloituspakkaus. Monikäyttöinen siivilä/imurisuulakkeen lisäosa/marjakori…”

Suklaalahjakaan ei mene aina nappiin

Suklaata ja muuta syötävää pidetään usein varmana ja hyvänä lahjavaihtoehtona, mutta kyllä niidenkin kanssa voi joskus mennä pieleen.

”Sain 6 konvehtirasiaa halvimpia konvehteja diabeetikolta joululahjaksi. Hän itse on erittäin tarkka siitä ettei hänelle tarjota esim sokeria sisältävää ruokaa, joten todella hämmästelin lahjaa -ja ennen kaikkea määrää! Ja ei, kyseessä ei ollut hänelle lahjoitettiin konvehtien edelleenlahjoitus, sillä sukulaiseni saivat kaikki saman satsin.”

Suklaa, kun olin kertonut etten halua suklaata.

Suklaa vaginoita ex-mieheltä. Nyt sille voi jo nauraa mutta silloin ei paljon naurattanut.

oudoimmat joululahjat

Kamalimmat joululahjat – Anopit joululahjaostoksilla

Moni vastaaja mainitsee, että kamalimmat joululahjat ovat tulleet anopilta. Jostain syystä anopit ja muut puolison sukulaiset vaikuttavat kunnoustautuneen erikoisten joululahjojen hankkijoina.

Ex-poikaystävä oli laittanut äitinsä ostamaan lahjan. Paketista paljastui kukallinen tyynyliina ja kuusen muotoinen kynttilänpidike.

”Saan anopilta usein suhteellisen omituisia lahjoja. Kerran sain seinäkalenterin, joka olisi ollut käypä kolme vuotta aiemmin. Kerran sain askartelukirjan, anoppi kyllä tietää että en askartele, mutta oli jostain edullisesti saanut. Olen saanut myös rasiallisen läkeröl dents -pastilleja sekä vihkoja, jotka oli selkeästi tarkoitettu alakouluikäisille.”

Ex-anopin antama yömekko joka oli kolme kokoa liian iso. En edes käytä yömekkoja.

Kerran sain miehen sukulaiselta tyhjiä pakasterasioita. Outo lahja oli.

Saimme miehen kummitädiltä joululahjaksi tikkarit ja työhanskat. Työhanskat olivat ilmaiseksi jaettuja ja tikkarit ihmetyttivät kun olimme jo aikuisia lahjansaadessamme.

Lasten kamalimmat joululahjat

Lasten joululahjoissa epäonnistuminen liittyy usein siihen, ettei lahjan ostaja ole ottanut huomioon lapsen ikää ja kehitystasoa. Myös lapsen mieltymysten selvittäminen kannattaa ennen kaupoille lähtemistä. Ei ole mitenkään noloa kysyä vaikka lapsen vanhemmilta, minkälaisista jutuista lapsi juuri sillä hetkellä tykkää.

Tyttäreni, silloin 12v, sai lahjaksi pikkulasten Frozen värityskirjan ja tarroja. Lahjanantaja ei ollut ihan kartalla että nyt mennään jo meikkausjutuissa ja teinijutuissa. Tyttäreni ilme oli hieman vaivaantunut.

Sain teini-iän kynnyksellä sukulaiseltani lahjaksi lasten kirjan. Olin todella loukkaantunut sisäisesti: kuka luulee, että olen lapsi, minähän olen jo nuori!

”Itse kun olin pieni tyttö, inhosin nukkeja. Yhtenä jouluna kummini vietti kanssamme joulua ja koitti joulujahjojen avaamishetki. Yhdestä lahjastani tuli nukke. Huusin kovaan ääneen että hyyyi täällä on nukke! Sitten tajusin itsekin, että lahja oli tuolta kummilta. Pyysin myöhemmin anteeksi.”

”Lasten isoäidille oli ilmoitettu ennen joulua että mistä lapset tykkäisivät, mutta toiveita ei huomioitu lainkaan. Kummallekin lapselle tuli jättimäiset Nalle Puh -pehmolelut ja samaa sarjaa kirja ja lapseni eivät ole ikinä Nalle Puhista pitäneet. Toinen alkoi itkeä ja toinen ei avannut lelua muoveista.”

Paperinuket. Veljeni antoi niitä lahjaksi, vaikka en niillä enää leikkinyt. Pettymys oli ihan sanoin kuvaamaton!

Lapseni sai kummitädiltä pelkkiä Lego junarata osia. Ilman junaa.

Kovaa ääntä pitävä muovi lelu lapselle, joka oli aivan liian nuori leikkimään sillä.

Joululahja voi mennä monella tavalla pieleen

Tässä vielä muita sekalaisia kokemuksia oudoista ja epäonnistuneista joululahjoista.

Aikanaan isomummuni tapasi antaa korvakorut lahjaksi, kahteenkin kertaan, vaikka ei korvareikiä ollutkaan.

Käytetty vedenkeitin ja käytetty villapaita.

Kamalimpia ovat olleet ne valmiit saippua ja shampoo pakkaukset, niissä ei ajatella kyllä omilla aivoilla vaan mennään siitä mistä aita on matalin.

”Sain lahjaksi ulkomaille kahdeksi yöksi hotellilahjakortin (arvo 65 €), matkoihin kyseiseen hotelliin menisi n. 15 tuntia ja 450 € rahaa ja toki kaikki syömiset sun muut vielä päälle. Lahjan antaja oli miettinyt jos haluaisin vuoden sisällä korona-aikaan lähteä (hänen halvalla) saaneeseen matkakohteeseen pienen sairaan lapsen kanssa helpottaaksemme arkeamme. Lahjan antaja oli oma äitini, joka myös tulee pahoittamaan mielensä, kun en tätä lahjaa tule käyttämään.”

”Olen saanut lahjaksi UUDEN SOHVAN äidiltäni silloiseen tyhjään asuntooni, valmiiksi sisäänkannettuna, kun asuin ulkomailla talven. Uuden sohvan kysymättä mielipidettäni!! Siitä sohvasta oli erittäin työläs päästä eroon.”

Mainostavaraa.

Seksilelu.

Sain teini-ikäisenä isoisältäni epilaattorin. En tiedä miksi tämän päätti antaa tai tiesikö mikä se oli, myin joulun jälkeen netissä sen pois.

Saippua. Palasaippua käärittynä sanomalehteen. En tiennyt oisko pitänyt nauraa vai itkeä. Haisi myös pahalle, käyttämättä jäi.

Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, etteivät he itse ainakaan tietääkseen ole antaneet epäonnistuneita lahjoja. Tuskin kukaan tahallaan antaakaan huonoa lahjaa, mutta joskus lahjan epäonnistumisen voi tajuta vasta jälkeenpäin.

”Pari kertaa on käynyt niin, että olen jo hankkinut lahjan X ja sitten ihan sattumalta lahjan saaja alkaa puhua sen olevan huono lahja. Toisella kerralla annoin kuitenkin, mutta hankin siihen jonkun toisen jutun lisäksi. Toisella kerralla hankin kokonaan eri lahjan ja myin alkuperäisen jutun eteenpäin.”

Puoliso on antanut palautetta jos olen antanut hänelle jotain mistä hän ei ole kokenut hyötyä.

Varmasti on mennyt jotkut lahjat huti, pyrin ostamaan vain jos oikeasti tiedän saajan tykkäävän siitä, muuten annan perus suklaarasian ja joulukukan.

”Olen nuorena antanut lahjan mutta pyysin laatikon takasin. Hävettää vieläkin. Laatikko oli aika kiva ja lahja sopi siihen. Luulin jotenkin että lahjan saaja ei ehkä olisi halunnut sen laatikon. Olin ehkä 13 v.”

Vahingosssa. Hyvälle ystävälle hajuveden, joka oli tarkoitettu miehelle… Oli vain todella vaivaannuttavaa tilanne…

Sellaisen pleikkaripelin taisin joskus antaa, joka jo lahjansaajalta löytyikin entuudestaan.

”Ostin äidille rintaliivit kerran joululahjaksi. En keksinyt mitään muuta ja olivat tarjouksessa. Olivat aivan väärän kokoiset! Ystävieni mielestä joululahjani oli oudon huvittava: ”kuka ostaa äidille rintaliivit?” 🙂 Minä ajattelin, että eipä tule ainakaan mitään turhaa lahjaksi :)”

”Annoin silloiselle poikaystävälleni (joka ei osannut nikkaroida/korjata asioita) työkalupakin härpäkkeineen. Luulin sen olevan käytännöllinen ja mieluisa lahja! Poikaystäväni loukkaantui minulle pahanpäiväisesti, olin kuulemma nolannut hänet perheensä edessä. Onneksi erosimme keväällä, mokoma loukkaantuja – pidin pakin itse.”

Varmasti joku omatekoinen tekele ollut huono.

Vastaa ja voita mieluinen lahjakortti

Seuraavista yrityksistä saa takuuvarmasti ihania lahjoja!

Vastaajien kesken arvomme 50 euron arvoisen lahjakortin.  Ostamme lahjakortin seuraavista pienyrittäjien vaihtoehdoista, joista voittaja saa valita mieleisensä:

Arvonnan voitti Kau*******@gmail.com. Olemme voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Lue lisää:

”Onkos täällä kilttejä lapsia?” – Ansaitseeko vain kiltti lapsi joululahjoja?

Joululahja lapselle – kuinka monta on tarpeeksi?

Jouluruoat – Viikon helpot Ruuhkiseseptit

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös