puolukka-aroniahillo

Puolukka-aroniahillo – Raikasta ja terveellistä

Mihin kaikkeen puolukka-aroniahillo sopii?

Tämä puolukka-aroniahillo resepti on osa Ruuhkikset-ruokablogia.

Puolukka-aroniahillo sopii mm. puuron sekaan ja pannukakun kaveriksi. Kaalikääryleille se sopii todella hyvin.

Hillojen tekeminen on helppoa

Syksy ja sadonkorjuun aika. Tein elämäni ekat hillot ja tuli niin hyvää, että tästä tulee nyt kyllä tapa. Haluan jakaa tämän herkullisen hilloreseptin, joka sisältää puolukkaa ja marja-aroniaa.

puolukka-aroniahillo

Puolukka-aroniahillo ainekset

  • 1 kg (n.1,5 litraa) puolukkaa
  • 1 kg (n.1,5 litraa) marja-aroniaa
  • 1 dl vettä
  • 1 kg hillosokeria

Puolukka-aroniahillo valmistuu helposti ja nopeasti

  • Keitä marjat pehmeiksi veden kanssa.
  • Soseuta halutessasi sauvasekoittimella. 
  • Lisää hillosokeri. 
  • Keitä vielä 10 minuuttia.
  • Laita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin.

puolukka-marja-aroniahillo

Marja-aronia hyödyt

Sanotaan, että Aronia on maailman terveellisin marja. Marja-aronia tai koristearonia, mikä uskomaton terveyspommi se onkaan. Aroniaa pidetään monissa piireissä superfoodina, eikä syyttä. Aronian antioksidanttimäärä 16 000 (ORAC-luku; Oxygen Radical Absorbance Capacity, kyky neutralisoida happiradikaaleja) on korkein millään marjalla tai hedelmällä mitattu luku. Aroniassa on tehoaineita viisi kertaa niin paljon kuin esimerkiksi mustikassa.

Aroniassa, sekä marja- ja koristearoniassa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita: betakaroteenia,  B1-, B2-, B6-vitamiinia, C-vitamiinia, karotenoideja, folaattia ja E- ja K- vitamiinia. Mineraalejakin löytyy, kuten boori, mangaani, magnesium, molybdeni, kalium, kupari, rauta ja jodi. Aroniassa on antioksidanttena; antosyaniinejä: kversetiini, peinidiini, delfinidiini, petunidiini, kahvihappo, pelargonidiini, malvidiini ja kiniini.

marja-aronia

Puolukka hyödyt

Puolukassa on runsaasti flavonoideja, jotka toimivat antioksidantteina, eli ne ehkäisevät solujen hapettumista. Kivennäisaineista puolukka sisältää erityisesti mangaania.

Epidemiologisissa tutkimuksissa on havaittu, että runsaasti polyfenoleita sisältävät ruoat alentavat sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Polyfenolit ovat fenolisia yhdisteitä, joilla on todettu olevan myönteistä vaikutusta myös suoliston bakteereihin. Eläinkokeissa puolukan on huomattu aiheuttavan positiivisia vaikutuksia suolistobakteerikantaan, mikä voi vähentää kroonisten sairauksien riskiä.

Aiemmat tutkimukset viittaavat myös siihen, että marjoilla on syöpää ehkäisevää vaikutusta. Puolukan lisäksi polyfenoleita ovat runsaasti mustikassa, karpalossa ja mustaherukassa.

puolukka hyodyt

Pakastus nostaa marjojen antioksidanttipitoisuuksia

Tiesitkö, että pakastettaessa marjojen antioksidanttipitoisuudet nousevat. Myös kuivattaminen lisää viimeisten tietojen mukaan marjojen antioksidanttipitoisuuksia.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä 

Lue myös Kukkakaalikeitto ohje

Lue myös Rasvakaakao resepti 

Lue myös Maailman paras pannukakku

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös