opi piirtämään mangaa

Mitä manga tarkoittaa? Opi piirtämään mangaa!

Mitä manga tarkoittaa? Opi piirtämään mangaa!

Tässä Opi piirtämään mangaa -kirjoituksessa esitelty kirja on saatu arvostelukappaleena.

Mangan harrastaminen on ollut jo vuosia suosittu harrastus myös Suomessa etenkin nuorten parissa. Mangaa voi harrastaa monella eri tavalla: lukemalla kirjoja, pukeutumalla manga-asuihin, käymällä miiteissä ja piirtämällä itse mangaa. Opi piirtämään mangaa kirjavinkkimme avulla!

Manga-sana on vakiintunut tarkoittamaan japanilaista sarjakuvaa. Mangoja piirretään monista eri aiheista ja niitä löytyy eri-ikäisille. Mangan tyylisuuntia ovat esimerkiksi romantiikka, fantasia, toiminta, seikkailu ja koululaiselämä.

Opi piirtämään mangaa

Mangan piirtämisen harjoitteleminen kannattaa aloittaa mangan lukemisella, jotta saa käsityksen siitä, miten erilaisia tehokeinoja käytetään. Tilanteita ja tapahtumia voidaan korostaa esimerkiksi säihke-efekteillä, kukilla ja salamoilla.

Mangassa tarinaa kerrotaan erityisesti kuvien avulla. Siksi hahmojen ilmeet, eleet ja muut tehokeinot ovat erityisen tärkeitä, jotta juonesta voi kertoa mahdollisimman vähillä sanoilla tai pelkästään kuvilla.

opi piirtämään mangaa

Hikaru Hayashi: Koululaiselämää (2021), Nemo

Sain Hikaru Hayashin Koululaiselämää arvostelukappaleena Nemolta. Kirjan avulla voi ottaa haltuun mangan perinteet ja erilaiset esittämisen tyylit. Vaikka ei olisi kovin taitava piirtäjä, on aina mahdollista harjoitella, ja tämän kirjan avulla se on tehty todella helpoksi.

Ensimmäisenä kirjassa harjoitellaan hahmojen piirtämistä. Sen jälkeen rakennetaan kohtauksia, tehdään käsikirjoitus ja piirretään mangaoriginaali. Piirrosohjeet liittyvät erityisesti koululaiselämään, joka on etenkin nuorten parissa suosittu aihe. Monipuolisten ohjeiden ja vinkkien avulla voi kuitenkin helposti soveltaa myös muiden aihealueiden mangan piirtämiseen.

piirrä mangaa

Opi piirtämään mangaa – 10 vinkkiä

  1. Käytä hahmotteluun lyijykynää, piirtämiseen kuitukärkikyniä ja piirustusteriä ja viimeistelyyn tussia ja rasteria.
  2. Piirroshahmon söpöyttä voi lisätä piirtämällä suuret silmät hieman keskilinjan alapuolelle, korvat silmien korkeudelle ja pitkän kaulan.
  3. Harjoittele saman hahmon piirtämistä eri kuvakulmista: edestä, viistosta, sivulta, alaviistosta ja yläviistosta.
  4. Piirrä hahmo tekemään erilaisia asioita erilaisissa asennoissa. Liikettä kuviin saa muun muassa piirtämällä heilahtavia vaatteita ja hiuksia.
  5. Harjoittele myös erilaisten ilmeiden piirtämistä. Suun, silmien ja kulmakarvojen lisäksi hiukset, ryhti, pään asento ja moni muu yksityiskohta ilmentävät erilaisia tunteita.
  6. Piirrä paljon erilaisia hahmoja, joilla on erilaisia ulkomuotoja, kehon mittasuhteita, kasvoja ja vaatteita.
  7. Kokeile erilaisten efektien ja puhekuplien käyttämistä.
  8. Käsikirjoitusta ja mangaoriginaalia piirrettäessä pidä mielessä myös lukija. Mitä haluat hänelle kertoa ja näyttää? Kuvan tavoite eli teema on se idea ja ajatus, joka kuvalla halutaan välittää.
  9. Hahmottele mangatarina draaman kaaren mukaan: 1) alku (esittele lähtötilanne) 2) kehittely (jotakin tapahtuu) 3) käänne (reaktio tai ratkaisu) 4) loppu.
  10. Harjoittele myös kansikuvan piirtämistä. Miten sommittelet hahmogallerian ja miten luot halutun tunnelman?

Kaikkein tärkeintä mangan piirtämisen oppimisessa on kuitenkin sinnikäs harjoittelu. Hyväksi manga-piirtäjäksi voi tulla ainoastaan jos piirtämisestä nauttii ja sitä tekee mielellään.

Lue lisää:

Isänpäiväruno – erilaisia runoja erilaisille isille

Savonlinna nähtävyydet ja tekemistä lasten kanssa

Lasten ja nuorten mielenterveys – Lastensuojelun tarve on lisääntynyt korona-aikana

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös