koirahieronta kokemuksia

Koirahieronta kokemuksia ja koiran hampaiden puhdistus

Koirahieronta kokemuksia Vantaan Tikkurilassa

Koirahieronta kokemuksia ja koiran hampaiden puhdistus yhteistyössä Vihreä Tassu 

Koira on monille meistä rakas perheenjäsen ja sen hyvinvointiin halutaan panostaa. Otso kävi tutustumassa ekologiseen koirahoitolaan Vantaan Tikkurilassa. Vihreä Tassu on koiran hyvinvointiin keskittyvä puoti ja palveluyritys. 

Tässä jutussa kerrotaan kokemuksia koirahieronnasta, turkin pesusta, pohjavillan poistosta sekä hampaiden puhdistuksesta Emmi-Pet menetelmällä.

Vihreä Tassu Vantaalla tarjoaa hyvinvointipalveluita koirille

Toiminta perustuu ympäristöystävälliseen ja koiralähtöiseen ideologiaan; kaikki tuotteet on valittu ympäristöä kunnioittaen ja koiran hyvinvointia ajatellen. Myymälä on sisustettu kierrätyskalusteilla.  

“Myymälästämme löytyy kirppisosastolta vaihtuva valikoima koiran ja kissan “second paw” -tuotteita; lahjoitamme osaston myynnistä puolet Viipurin Koirat-yhdistykselle Lisäksi valikoimaamme kuuluu ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistettuja uusia ja ompelijamme tekemiä koiran tarvikkeita, sekä luonnonmukaisesti tuotettuja ruokia. Palveluihimme kuuluu mm. koirahieronta, koiran ravitsemusneuvonta, hammaspuhdistus. päivähoitopalvelut, pesupalvelut ja kynsienleikkuu.” Kerrotaan Vihreän Tassun sivuilla.

vihrea tassu

Asiantuntevaa ja lämminhenkistä palvelua koirille

Vihreän Tassun perustaja Tessa Björkqvist otti meidät vastaan ja Otso tapansa mukaan ensin vähän haukkui uutta ihmistä. Tessan ammattimainen sekä lämmin ote teki vaikutuksen ja Otsokin hyväksyi hoitajan nopeasti.

“Kokemukseni mukaan koira on onnellinen, kun sitä hoidetaan fyysisesti, psyykkisesti ja ravitsemuksellisesti oikein. Tämä tarkoittaa lihashuoltoa, mielekästä tekemistä ja tasapainoista, mahdollisimman luonnonmukaista ravintoa. Siis ihan samoja juttuja, kuin meillä ihmisilläkin.” Tessa kertoo

Mitä tarkoittaa koirahieronta?

“Onnistuneen koirahieronnan edellytys on koiran anatomian ja rakenteen hyvä tuntemus. Koirahierontamme perustuu koiralähtöisyyteen; meillä jokainen koira saa tarpeittensa mukaisen, yksilöllisen hieronnan ja ehdotuksen jatkosuunnitelmasta lihaskunnon hyvään ylläpitoon.” Tessa kertoo.

Tarpeen mukaan koiraa jumppautetaan ja sille tehdään tarvittavat venytykset ja nivelmobilisoinnit, jotka parantavat koiran liikkuvuutta. Saat tarvittaessa koirallesi helppoja kotihoito-ohjeita. 

Koira hyötyy hieronnasta joka kerralla, mutta erityisesti silloin, kun meneillään on aktiivinen harrastus, kilpailu, metsästys- tai näyttelykausi. Tällöin hierontaa suositellaan noin viikko ennen tärkeää koitosta, jotta lihakset ehtivät palautua käsittelystä ennen h-hetkeä. Koiran liikkuvuus paranee, se hallitsee lihaksensa paremmin, jolloin loukkaantumisriski fyysisessä suorituksessa pienenee.

Koirahieronta kokemuksia – Otso nautti täysin rinnoin

Minulla oli kaksi lasta mukana katsomassa Otson hierontaa eli tilassa oli lasten touhuja samalla. Aluksi Otso vähän ihmetteli, että mikäs homma tämä koirahieronta oikein on. Puolessa välissä hän ihan itsekseen meni makoilemaan ja selvästi nautti hieronnasta. Kireyksiä oli useissakin paikoissa. Jännää oli huomata, että Otson napakka vartalo tuntui hieronnan jälkeen paljon pehmeämmältä.

Suosittelen lämpimästi hankkimaan koirahieronta kokemuksia Vihreästä Tassusta. 

koirahieronta kokemuksia

Koiran hampaiden puhdistus Emmi-Pet laitteella

​Ultraäänimenetelmällä tehtävä koiran hampaiden puhdistus on tehokas tapa sekä ennaltaehkäistä hammaskiven ja hammassairauksien syntyä että poistaa jo muodostunutta hammaskiveä. Toimenpide tehdään ilman koiran rauhoitusta, se kestää noin 30 minuuttia ja maksaa 75€ (sisältää harjaspään). Otso antoi hoitaa hampaat oikein mallikkaasti.

koiran hampaiden puhdistus

hammaskivea koiralla

Koiran pesupalvelut ja pohjavillan poisto

Tepsuteltuaan liikkeessä hetken Otso vietiin pesupaikalle ja hän olikin tosi kiltisti pesun ajan. Pohjavillan poistoa suositellaan Mittelspitzeille pari kertaa vuodessa ja se todellakin kannattaa. Karvan määrä on aivan uskomattoman suuri ja on kivempi jättää ne hoitolaan oman kodin nurkkien sijaan.

Pohjavillan poisto on kolme vaiheinen käsittely. Ensin koira pestään huolellisesti, aina ihoa myöten. Vihreä Tassu käyttää kotimaista luomushampoota. Sen jälkeen siirrytään kuivaamaan koira tehokkaalla föönillä, joka puhaltaa kuolleen pohjavillan pois. Lisäksi käytetään erikoiskarstaa. Kuivauksen jälkeen koira harjataan ja kammataan läpi vielä kertaalleen. Lopputuloksena on ihanan puhdas koira.

koiran pesupalvelut

pohjavillan poisto

mittelspitz pohjavillan poisto

Koirien päivähoitola

Vihreässä Tassussa on myös tarjolla päivähoitola koirille. Olen aiemmin suhtautunut hieman epäilevästi koirien päivähoitopalveluun mutta Vihreään Tassuun voisin tuoda Otson koska tahansa.

Tutustu Vihreän Tassun palveluihin tästä 

Lue myös koiranpennun ruokavalio

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös