tykkimäki kokemuksia

Ankkapurha ja Tykkimäki ovat Kouvolan ykkösmatkakohteet

Ankkapurha ja Tykkimäki ovat Kouvolan ykkösmatkakohteet

Tämä Ankkapurha ja Tykkimäki ovat Kouvolan ykkösmatkakohteet -artikkeli sisältää kaupallisia yhteistöitä Suomen hostellijärjestön, Nuorisokeskus Anjalan ja Tykkimäen kanssa.

Kesälomareissumme viimeinen etappi Lahden, Imatran, Joensuun, Nurmeksen ja Savonlinnan jälkeen oli Kouvola. Ehdimme muutaman päivän aikana tutustua Ankkapurhan alueeseen sekä nauttia vauhdista ja huvipuistolaitteista Tykkimäellä!

Ankkapurhan kulttuuripuisto

Majoituimme Ankkapurhan kulttuuripuiston alueella sijaitsevassa Nuorisokeskus Anjalan Tammelassa, joka oli kodinomainen kolmen huoneen asunto kartanon tilanhoitajan talossa. Asunnossa oli tilavan olohuoneen lisäksi kaksi makuuhuonetta, keittiö sekä saunallinen kylpyhuone. Majoitukseen kuului myös vuodevaatteet ja pyyhkeet sekä runsas valikoima aamiaistarvikkeita.

ankkapurha anjalan nuorisokeskus tammela
Tammelan asunnon olohuone oli tilava ja kodinomainen. Todella viihtyisä!
ankkapurha anjalan nuorisokeskus tammela
Makuuhuoneissa oli erilaisia sänkyjä viidelle hengelle. Myös lisävuoteita saa tarvittaessa.

Jos Ankkapurhan alueelle ei ehdi tai muuten vain halua jäädä yöpymään, niin sinne voi tehdä myös päiväretkiä tai ainakin käydä pysähtymässä.

Tässä muutama Ankkapurha-vinkki:

  • Kalastaminen. Kymijoki on hieno lohijoki, joka on Anjalan pihapiirin alueella Keski-Kymen erityiskalastusaluetta, jossa lohta, taimenta ja kirjolohta voi kalastaa heitto- tai vetouistellen. Päiväkohtaiset kalastusluvat voi ostaa Makasiinikahvilasta tai netistä.
  • Känkkärän luontopolku. Kolmen kilometrin pituinen luontopolku kulkee upeissa jokimaisemissa. Luontopolku on helppokulkuinen, mutta ei esteetön (ei siis toimi rattaiden tai vaunujen kanssa). Polun varrelta löytyy ihania taukopaikkoja.
  • Frisbeegolfaaminen. Ankkapurha DiscGolfpark on 9-väyläinen frisbeegolf-rata.
  • Anjalan kartano. Avoin pääsy taidenäyttelyyn kesäisin tiettyinä aikoina.
  • Makasiinikahvila. Nauti kahvista, jäätelöstä ja muista herkuista!
  • Eväsretket, kiertokävelyt ja nurmikolla istuskelu. Ankkapurhaan saa tulla viettämään aikaa.
Ankkapurhan makasiinikahvila
Ankkkapurhan makasiinikahvila sijaitsi aivan majapaikkamme Tammelan vieressä. Aurinkoinen terassi on kuin luotu kesäiselle jäätelötauolle.
anjalan kartano
Anjalan kartanon historia ulottuu 1600-luvulle saakka. Nykyään kartanoon pääsee kesäisin ihailemaan sisätiloja ja taidetta.
anjalan kartano
Anjalan kartanon sisätiloja.
känkkärän luontopolku
Känkkärän luontopolku lähtee Ankkapurhan pihapiiristä.
ankkapurha luontopolku
Luontopolulta aukeaa jatkuvasti upeita näkymiä.
ankkapurha luontopolku känkkärä
Känkkärän luontopolun varrella on monia viihtyisiä taukopaikkoja.

Vauhtia ja turvallisia tilanteita Tykkimäellä

Yhden iloisen ja sadekuuroisen päivän vietimme Tykkimäen huvipuistolaitteissa kieppuen. Meitä oli kahden aikuisen lisäksi yksi alle ja yksi yli 120 senttinen lapsi. Tosi kivasti löytyi erilaisia laitteita molemmille lapsille, mutta myös aikuiseen makuun ja koko perheelle yhdessä.

Nuoremman lapsemme ehdoton suosikki oli ”ylösalaisintalo” eli viralliselta nimeltään Yllätysten talo. Oli hauskaa kun muistin talon myös omasta lapsuudestani jostain 80-luvun lopulta tai 90-luvun alusta.

Vanhempi lapsemme tykkäsi erityisesti Endeavourista, josta itsekin tykkäsin kovasti. Kävin pari kertaa myös Loop Fighterissä, joka oli ainakin minulle sopivan hurja. Poikani oli sitä mieltä, että heti kun hän kasvaa 140-senttiseksi pitää mennä uudelleen Tykkimäkeen, jotta hänkin pääee Loop Fighteriin.

Minulle kaikkein pelottavin oli Star Flyer. Se on vähän niin kuin keinukaruselli, mutta todella korkealla. Poikani vaan nautiskeli kyydeistä, mutta itselleni tuli jonkinlainen kuolemanpelko ja ajatus siitä, että se koko keinu voisi yhtäkkiä pudota maahan. Huh!

Tykkimäki oli yllättävän monipuolinen huvipuisto ja sieltä totisesti löytyy kaiken ikäisille monenlaista tekemistä. Kaikkein parasta oli se, että mihinkään ei tarvinnut jonottaa käytännössä yhtään. Käyntipäivänämme oli kaunis sää, vaikka muutamia sadekuuroja tulikin. Itselläni on kokemusta lähinnä Linnanmäestä, jossa melkein laitteeseen kuin laitteeseen saa jonottaa aina vähintään 15-30 minuuttia. Siksi tuntui tosi luksukselta, kun ehti käydä niin monessa laitteessa ja vaikka viisi kertaa peräkkäin samassa ilman, että siihen meni koko päivä.

tykkimäki kouvola

tykkimäki kouvola

tykkimäki kouvola
Tässä etualalla oma lempparini: Loop Fighter

Ankkapurha ja Tykkimäki olivat kyllä mainiot loman viimeiset aktiviteetit! Kaikkien nähtävyyksien ja upeiden kokemuksien jälkeen oli mukava palata takaisin kotiin.

******

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja nyt korona-aikana lähinnä kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

 

 

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös