LAHTI nähtävyydet, tekemistä ja näkemistä

LAHTI nähtävyydet, tekemistä ja näkemistä

Tämä LAHTI nähtävyydet, tekemistä ja näkemistä -artikkeli sisältää kaupallisia yhteistöitä: Lake Apartments Finland, ravintola Harald ja Hiihtomuseo.

Teimme perheen kanssa kesälomareissun tänä vuonna Itä-Suomeen. Vanhempien lisäksi mukana matkassa olivat syksyn tuleva eskarilainen ja tokaluokkalainen. Lähdimme kotoamme Espoosta ja kävimme Lahdessa, Imatralla, Joensuussa, Nurmeksessa, Savonlinnassa ja Kouvolassa.

Aloitetaan siis Lahdesta! Kannattaa lukea myös Ennin kirjoittaman jutun Lahti tekemistä lasten kanssa!

Majoittuminen Lahdessa

Majoituimme Lahdessa Lake Apartments Finlandin Capitano-huoneistossa Ruoriniemessä Vesijärven äärellä. Huoneisto oli kodinomainen, täydellisesti sisustettu ja sinne ovat tervetulleet myös koirat. Makuuhuoneessa oli yksi parisänky ja toiset kaksi petipaikkaa laitoimme olohuoneen vuodesohvalle. Myös koirille on saatavilla oma peti ja lisäksi juoma- ja ruokakupit, lainaleluja ja tassupyyhkeet. Lapsi- ja koiramajoittujat saavat vieläpä yllätyslahjan!

lahti majoitus lake apartments
Capitanon parveke oli sisustettu viihtyisästi ja sieltä näkyi Vesijärvelle saakka.
capitano lahti
Huoneistosta löytyi paljon tutkittavaa lapsille. Lelujen lisäksi myös kirjoja oli paljon eri kielillä. Myös pianoa soittelimme jonkun verran.

capitano lake apartments lahti

Ruoriniemi tuntui viihtyisältä paikalta ja varsinkin rantaa pitkin kulkeva tie oli täydellinen lenkkeilyyn. Parin minuutin kävelymatkan päästä asunnolta oli myös sievä ja pieni uimaranta. Noin 800 metrin päästä löytyi isompi ranta.

lahti nahtavyydet
Asunnon vieressä oli kiva leikkipaikka.

Pääsin tutustumaan myös toiseen Lake Apartments Finlandin kohteeseen Pinjakotiin, joka sijaitsee kauniissa puukerrostalokohteessa Lahden Paavolassa. Huoneistossa ei ole erillistä makuuhuonetta, ja se sopii enintään kolmelle hengelle, koska lisävuoteita on saatavilla.

pinjankoti lahti majoitus
En ollut koskaan aikaisemmin käynyt puukerrostalossa.

pinjankoti lahti majoitus

lahti nahtavyydet
Pinjakodin kaksi sänkyä ovat yleensä yhdessä, mutta seuraavat majoittujat olivat toivoneet ne erilleen. Lisäksi saatavilla on lisäsänkyjä.
pinjankoti lahti kokemuksia
Tämäkin parveke oli sisustettu mielikuvituksellisesti. Tyttöni olisi halunnut jäädä tuohon leikkimään.

Lake Apartments Finlandin kautta suoraan tehdyistä varauksista menee Capitanon osalta 3-5 % lahjoitus Helppijelppiin ja Pinjakodin osalta sama prosenttiosuus Hope Lahteen.

Ajankohtaisia asioita voi seurata Lake Apartments Finlandin Facebookista ja Instagramista.

pinjankoti
Pinjankodilta kävelimme läheiseen metsään, josta oli kauniit näkymät. Mäkihyppytornitkin näkyvät kauempana.
lahden uimarannat
Möysän uimaranta on kuulemma Lahden paras ja se olikin kaunis ja siellä oli kiva hiekkapohja. Pinjakodilta kävelymatkaa on vajaa kilometri.

Ravintola Harald

Lahdessa kävimme syömässä ravintola Haraldissa, joka oli meille jo entuudestaan tuttu kotiseuduilta. Yleensä olen käynyt lasten kanssa Haraldissa lounaalla ja tämä taisi olla vasta ensimmäinen tai enintään toinen kerta illallisella.

Harald on hyvä ravintola erityisesti liharuokien ystäville, mutta myös kasvisvaihtoehtoja löytyy. Esimerkiksi mieheni valitsi ruoakseen Kuusimetsän talkoopannun, jossa oli tammisavustettua ylikypsää häränlapaa, rypsipossun kylkeä, peuramakkaraa, kermaista juustoperunaa, paahdettuja juureksia sekä pippurikastia ja suolakurkkuja.

ravintola Harald Lahti
Haraldin lounaan salaattipöytä ja keitto tarjoillaan kuvan oikeassa reunassa näkyvästä veneestä.

lahti nahtavyydet

ravintola harlad lahti
Lapset saivat kaksi söpöä minihampurilaista ranskalaisten kanssa. Pikkuviikinkien listalta löytyy myös kanaburgereita, lammasta, lohta ja broileria.
ravintola harald lahti
Tässä oma annokseni: Black Angus -härän petit tenderiä, sinappituorejuustomoussea, kilpiperunaa, paahdettuja juureksia ja pippurikastia.
ravintola harald lahti ravintolat
Illallisen kruunasi tämä jälkiruokalautanen, josta riitti syötävää meille kaikille!

Hiihtomuseo

Hiihtomuseossa on aina talvi! Jos ei museoon halua mennä, niin ainakin voi käydä ihastelemassa mäkihyppytorneja. Ison mäen alta löytyy myös maauimala ja pienimmästä mäestä näimme monta hienoa mäkihyppyä. Kyllä, mäkihyppyjä tehdään siis myös kesällä!

lahti nähtävyydet

Hiihtomuseon perusnäyttelyssä kerrotaan tietoa hiihdon vauhdikkaasta historiasta.

Jyväskylä nähtävyydet hiihtomuseo

lahti nahtavyydet hiihtomuseo
Lapsille löytyy kivoja toiminnallisia juttuja. Tämä mäkihyppypaikka oli yksi suosikeista. Myös mäkihyppysimulaattori oli suosiossa.
lahti nähtävyydet
Tämä oli oma suosikkini. Ampumista sai harjoitella kahdella erilaisella aseella.

Launeen perhepuisto

Jos puhutaan aiheesta Lahti nähtävyydet lapsiperheen näkökulmasta, niin Launeen perhepuisto on ehdoton käyntikohde kaikkina vuodenaikoina. Alue on todella laaja ja sieltä löytyy monipuolisesti erilaisia leikkipaikkoja ja -välineitä kaiken ikäisille ja moneen makuun. Lisäksi löytyy minigolfia, skeittikenttää, parkourpuistoa, liikennepuistoa ja grillipaikkoja.

launeen perhepuisto lahti nähtävyydet
Tämä oli aika hurja liukumäki, ei ihan pienille!

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Maksuton Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha kuuluu itse asiassa Launeen perhepuiston alueeseen, mutta esittelen sen tässä erikseen. Pihalta voi löytää koiria, poneja, aaseja, lampaita, vuohia, ankkoja, laamoja, sikoja ja kanoja.

lahti nähtävyydet 4h kotieläinpiha

yli-marolan kotieläinpiha kokemuksia
Nämä ankanpoikaset olivat oma suosikkejani. Tosi söpöjä ja touhukkaita!

lahti nähtävyydet

Eläinten lisäksi alueelta löytyy paljon muutakin tutkittavaa ja myös kahvila. Aistipuutarhasta löytyi virikkeitä kaikille aisteille.

yli-marolan kotieläinpiha

yli-marolan kotieläinpiha

Lanupuisto

Lanupuistosta en ollut aiemmin kuullutkaan, mutta löysin sen sattumalta kun kävin lenkillä Ruoriniemen majoituksestamme. Päätimme tutustua alueeseen koko perheen voimin. Lapset viihtyivät, vaikka enemmän ehkä me aikuisetkin osasimme arvostaa eri puulajeja ja näyttäviä veistoksia. Myös rattaiden kanssa pääsee kulkemaan hyvin, vaikka jyrkkiä mäkiäkin löytyy.

Seuraavista kuvista huomaa, että Lanupuisto on syytä lisätä Lahti nähtävyydet -listalle!

lanupuisto lahti nähtävyydet
Lahtelaisen kuvanveistäjä Olavi Lanun upeat veistokset ovat kauniisti sammaloituneet.
lanupuisto
Lanupuistosta löytyy sekä kaikille tuttuja puita että harvinaisempia lajeja.

lanupuisto

Olavi Lanun veistos

Lahti nähtävyydet top 5 lapsiperheille

Tässä omat suosikkini, mitä voi tehdä lasten kanssa Lahdessa:

  1. Launeen perhepuisto
  2. Hiihtomuseo ja mäkihyppytornit
  3. Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha
  4. Lanupuisto
  5. Möysän uimaranta

Seuraavaksi suuntasimme Imatralle, joten siitä seuraavassa postauksessa!

**********

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja nyt korona-aikana lähinnä kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös