joensuun nähtävyyksiä

Joensuun nähtävyydet ja tekemistä lasten kanssa

Joensuun nähtävyydet ja tekemistä lasten kanssa

Tämä Joensuun nähtävyydet -artikkeli sisältää kaupallisia yhteistöitä Finnhostellin, Suomen hostellijärjestön, Botanian, Huonepakopelin ja Filipofin kanssa.

Kesälomareissumme jatkui Joensuuhun. Kurkkaa edelliset postaukset:

LAHTI nähtävyydet, tekemistä ja näkemistä

Imatran nähtävyydet ja vinkit lapsiperheille

Finnhostel

Joensuussa saimme majoittua Finnhostellissa, joka on osa Itä-Suomen liikuntaopiston toimintaa. Hostelliin oli helppo tulla autolla, sillä pihalta löytyi monta autopaikkaa. Keskustaan oli noin kilometrin kävelymatka ja lähin ruokakauppa ihan kulman takana.

finnhostel joensuu itä-suomen urheiluopisto

hostelli joensuussa
Huoneisiimme kuului hyvin varusteltu keittiö.
hostellihuone joensuu finnhostel
Hostellihuoneisiimme kuului tilavan eteisen, keittiön ja parvekkeen lisäksi myös kaksi suurta makuuhuonetta. Tilaa oli siis todella hyvin!
finnhostel joensuu
Aamiainen tarjoiltiin alakerrassa. Sen yhteydessä oli myös oleskelualue, jossa sai lainata kirjoja, pelejä ja leluja.
joensuun nähtävyyksiä finnhostel aamupala kokemuksia
Hostellin aamupala oli todella monipuolinen ja herkullinen!
finnhostel joensuu
Hostellin pihalla oli kiva leikkipaikka.
Hostelli joensuu kuntosali
Hostellin vieraat saivat käyttää läheisen urheiluopiston tiloista löytyvää kuntosalia. Se oli hyvin varusteltu ja sain olla siellä ihan yksinäni. Kuntosali ei kuulemma ole ollut kovin suurella käytöllä. Ehkä siksi, koska sitä ei erikseen meille mainostettu, samoin kuten pyykinpesumahdollisuutta (omilla pesuaineilla).

Huonepakopeli

Lapset olivat innoissaan, kun pääsimme myös Joensuussa pakohuonepelaamaan! Huonepakopeli tarjoaa kolme vaihtoehtoa: Taikakoulu, Ihmemaa ja Kadonnut testamentti. Valitsin meille Taikakoulun, mutta jälkikäteen ajateltuna Ihmemaa olisi voinut olla meille parempi. Taikakoulun valaistus oli aika hämärä ja lapset pelkäsivät sitä. Pelinhoitaja laittoi meille lisää valaistusta, mutta silloin muutamat tehtävät vähän hankaloituivat. Muutenkin tuntui, että olimme aika jäässä. Vaikka tehtävät eivät olleet kovin hankalia, niin meillä ei jostain syystä tällä kertaa oikein välkähtänyt. Mutta sellaista se välillä on!

joensuu pakopelihuone
Taikakoulu-pakopelihuone

joensuu nähtävyydet

Ravintola Filipof

Pääsimme nauttimaan herkullisen lounaan historiallisissa tunnelmissa ravintola Filipofissa. Jakob Filipoff eli kaupunkilaisten kesken Ukko Vilipohvi rakennutti talon vuonna 1862. Filipoffin sekatavarakaupassa myytiin muun muassa hevostarvikkeita, tuoretta jalaa ja suolalihaa. Myöhemmin talossa toimi rautakauppa, viinakauppa ja osto- ja myyntiliike.

2000-luvulla rakennus pääsi rapistumaan ja se joutui purku-uhan alle. Joensuulainen Korttelinkulma Oy kuitenkin osti rakennukset ja kunnostustyöt alkoivat vuonna 2016. Tänä päivänä ravintolaruokailijat pääsevät nauttimaan pieteetillä kunnostetun talon tunnelmasta ja herkullisista ruoista.

ravintola filipof
Alkuruoaksi tarjoiltiin salaatteja ja leipää.
joensuu nähtävyyksiä
Lapset valitsivat ruokasi perunoita kalan ja lihapullien kanssa.

ravintola pilipof kokemuksia

ravintola filipof joensuu

filipoffin talo

Botanian tapahtumapuutarha

Botaniassa meitä kiinnosti erityisesti perhoset. Perhosia ei lopulta kovin paljoa löytynyt, mutta kaikkea muuta sitäkin enemmän! Botania maailman pohjoisimmassa trooppisessa perhostalossa ja puutarhassa elää noin 700 kasvilajia. Lisäksi ulkopuutarha on noin kolmen hehtaarin kokoinen ja kasveja löytyy yli 2000 erilaista. Lisäksi viihdyimme mainiosti aistipuutarhassa, lastenpuutarhassa, keittiöpuutarhassa ja japanilaisessa puutarhassa.

Botaniassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja.

botania joensuun nähtävyydet

botania joensuun nähtävyydet

botania joensuun nähtävyydet

ulkopuutarha botania joensuun nähtävyydet

Taitokortteli

Jos kaipaa shoppailumahdollisuuksia, niin Joensuussa suuntaisin (ja suuntasinkin) torin liepeillä sijaitsevaan Taitokortteliin, josta löytyy kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi suloisia putiikkeja. Mukaani tarttui paikallisia herkkuja ja käsitöitä, muun muassa palasaippuoita.

joensuu taitokortteli

Tällaisia juttuja ehdimme kokea Joensuussa 2021! Seuraavaksi suuntasimme Nurmekseen!

**********

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja nyt korona-aikana lähinnä kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös