imatran nähtävyydet

Imatran nähtävyydet ja vinkit lapsiperheille

Imatran nähtävyydet ja vinkit lapsiperheille

Tämä Imatran nähtävyydet -artikkeli sisältää kaupallisia yhteistöitä: Hostel Ukonlinna, Suomen hostellijärjestö, Atreenalin seikkailupuisto, Escape Room Imatra ja Rimpsu riisipiirakkakahvila.

Kesälomareissumme jatkui Lahdesta Imatralle, jossa pääsimme uimaan, retkeilemään, syömään ihania riisipiirakoita, kiipeilemään puissa ja ratkomaan pakopelihuoneen visaisia arvoituksia.

Hostel Ukonlinna

Majoituimme Hostel Ukonlinnassa, joka sijaitsee Saimaan rannalla todella kauniissa maisemissa. Suoraan hostellin edessä oli kiva uimaranta ja ulkoreittejä löytyi monesta suunnasta. Lisäksi Imatran kylpylään on lyhyt kävelymatka.

Me majoituimme perhehuoneessa, jotka sopivat enintään viidelle henkilölle. Huoneessa oli myös oma keittiönurkkaus sekä vessa ja suihku. Ukonlinna sopii hyvin sellaisille matkailijoille, jotka eivät välitä design-huonekaluista tai loppuun asti mietityistä sisustusratkaisuista. Me mahduimme hyvin huoneeseen matkatavaroidemme kanssa, vaikka ylimääräistä tilaa ei juurikaan ollut. Lakanatkin olivat rennosti eri paria.

Sanoisin, että itse huoneessa ei ollut luksusta, mutta ympäristössä sitäkin enemmän. Iltauinti Saimaalla ja upea luonto ovat meille mitä mieluisinta luksusta!

hostel ukonlinna imatra

Hostel ukonlinna
Huoneessa oli tiivis tunnelma. Näiden sänkyjen lisäksi oli kulman takana vielä kolmas sänky. Myös pieni ruokapöytä ja keittiö olivat omassa käytössä.
ukonniemi imatran nähtävyydet
Tästä kuvasta ei ihan näe, miten jyrkkiä mäkiä metsäreiteiltä löytyi. Kävimme itsekseni lenkillä sekä koko perheen voimin kävelemässä.
lammassaari imatran nähtävyydet
Kävimme läheisessä Lammassaaressa, jonne pääsee maareittiä pitkin. Saimaan rannalla sytytimme tulet ja paistoimme makkarat.
hostel ukonlinna
Tässä uimaranta, joka oli hostellin välittömässä läheisyydessä. Myös rantasauna olisi ollut vuokrattavana.

Atreenalin seikkailupuisto

Atreenalin seikkailupuistossa pääsimme vapauttamaan sisäiset tarzanimme! Puukiipeilypaikat ovat olleet erityisesti esikoisemme suosiossa, ja tälläkin kertaa hän jaksoi kiipeillä tuntikausia.

Atreenalissa on kuusi erilaista rataa, joista yksi on sopiva ihan pienillekin lapsille. Yli 130 cm pitkille löytyy siis viisi rataa, jotak olivat pidempiä kuin olen missään muualla nähnyt. Rataosuuksia on yhteensä 71 eli tekemistä riittää! Reitistö on pituudeltaan 1,5 kilometriä. Lisäksi pisin yksittäinen liuku on jopa 230 metriä pitkä.

Atreenalin seikkailupuisto
Kohta kuusi vuotta täyttävä tyttömme kiersi lasten radan varmaan parikymmentä kertaa.
Atreeanlin seikkailupuisto imatra nähtävyydet
Myös alle 130-senttiset saivat mennä aikuistenkin radoille, mutta aikuiset täytyy olla mukana auttamassa.
atreenalin seikkailupuisto
Kiipeilypaikat sulautuvat hienosti metsän sekaan.

Atreenalin seikkailupuisto imatra

Pakohuone Escape Room Imatralla

Pakohuoneet ovat yksi meidän perheen suosikkiaktiviteeteista. Escape Room Imatran pakopelihuone Arielin apurit sijaitsee Imatran kylpylän rakennuksessa. Arielin apureissa meidän tehtävänämme oli löytää Arielin kadonnut pyrstö ja hälyttää paikalle apua. Onnistuimme tehtävässä ja vain 31 sekuntia jäi aikaa jäljelle! Ihan lopussa homma meni siis todella jännäksi!

Arielin apurit osoittautui todella toimivaksi perhepakohuonepeliksi. Valaistus oli kirkas eli hämärä huone tai mikään muukaan ei päässyt lapsia pelottamaan. Samalla tuntui, että peli eteni koko ajan eli löydettävää ja tekemistä oli mukavan paljon. Myös lapset löysivät avaimia ja pääsivät muutenkin aidosti osallistumaan.

arielin apurit

escape room imatra
Huh helpotusta! Saimme pelattua pelin läpi!

Täältä voit lukea lisää pakopelihuoneista lasten kanssa: Lasten pakohuone – kokemuksia Helsingistä ja Espoosta

Rimpsu ohrapiirakkakahvila ja Imatrankoski

Rimpsut ovat paikallisen yrittäjän kehittelemä uudenlainen herkku, joka sai alkunsa perinteisen karjalanpiirakan kehittämisideasta. Pohjat Rimpsuihin leipoo paikallinen mummo perinteisellä reseptillä. Täytteiden raaka-aineita kerätää siskosten voimin kotiseudun salaisista sieni-, villiyritti- ja marjapaikoista.

Ohrapiirakoiden täytteiksi voi valita esimerkiksi:

  • tomaatti, mozzarella ja villiyrittpesto
  • leipäjuusto, savuporo, marinoitu punasipuli ja villiyrttipesto
  • kirjolohenmäti, smetana, punasipuli

Kahvilasta saa myös piknik-paketin (29 €), joka sisältää neljä suolaista ja kaksi makeaa Rimpsua sekä kaksi juomaa ja linssisipsit dipillä. Eväät voi ottaa mukaan ja valita mieleisensä piknik-paikan Imatrankosken kuohujen ääreltä.

rimpsu-reetta

rimpsu riisipiirakat imatran nähtävyydet
Rimpsuja suolaisilla täytteillä.
rimpsu riisipiirakka
Lisää suolaisia, nam!
makea rinmpsu riisipiirakka imatra
Myös makea täyte maistui ihanalta!

Imatralla ehkä tunnetuin paikka on Imatrankoski, jonka maisemissa on monenlaista nähtävää. Upeiden maisemien lisäksi voi ihastella erilaisia luonnonilmiöitä ja kasvillisuutta.

imatrankoski imatran nähtävyydet
Koski on kaivanut peruskallioon pieniä hiidenkirnuja.
imatrankoski imatran nähtävyydet
Imatran nähtävyydet huipentuvat tämän upean kosken kuohuihin.

Kylpylät Imatralla

Imatra on tunnettu myös kylpylöistään. Olemme käyneet tänä kesänä 2021 sekä Imatran Kylpylässä että Holiday Club Saimaan kylpylässä. Molemmat ovat todella kivoja paikkoja lasten kanssa.

Imatran Kylpylä on hieman perinteisempi paikka, jossa on runsaasti tilaa ja erilaisia pulikointipaikkoja 16 altaasta. Meidän suosikiksemme osoittautui kylmä- ja kuuma-altaan välillä kastautuminen. Jopa lapset innostuivat tästä puuhasta! Myös kaksi kivaa liukumäkeä löytyi. Toinen oli pienempi ja toisessa hauskaa oli ajanottolaite.

Holiday Clubin kylpylä tuntui modernilta ja alkuillasta sinne saapuessamme oli tunnelma suorastaan discomainen. Kaiken keskustana oli laaja esiintymislavan näköinen kokonaisuus, jossa pystyi liukumaan ja aika ajoin alkoi suihkuta vettä ja musiikki soida. Liukumäet olivat myös meidän hurjapäiden suosiossa (eivät sovi ihan pienille lapsille) ja ne olivat kivan pitkiä!

Seuraavaksi vuorossa Joensuu!

**********

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja nyt korona-aikana lähinnä kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

 

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös