lastentarvikkeet varisto seinämä

Lastentarvikkeet – mitä oikeasti tarvitset?

Lastentarvikkeet – mitä oikeasti tarvitset?

Tämä Lastentarvikkeet – mitä oikeasti tarvitset -artikkelissa on esitelty tuotteita, jotka on saatu Lastentarvikkeelta.

Netti on pullollaan erilaisia listauksia, mitä kaikkea lapsiarjessa tarvitsee. Varsinkin esikoisen kohdalla pää menee helposti pyörälle, ja tulee hankittua enemmän kuin on oikeasti tarve. Täältä löydät listan, johon on listattu vaatteet, rattaat, istuimet ynnä muut, mutta tässä artikkelissa keskityn enemmän muihin lastentarvikkeisiin.

Mitkä on olleet ne teidän lapsiarjen välttämättömimmät lastentarvikkeet? Onko tullut vastaan jotain, mitä kuvittelit turhakkeeksi, mutta onkin osoittanut äärettömän tärkeäksi? Kerro se meille Instagramissa tai Facebookissa ja voit voittaa itsellesi 3 vapaavalintaista Emma-vaunutarviketta. Voittajat päättävät palkinnon myymälässä noudon yhteydessä.

lastentarvikkeet emma tarvikepussi
Emman tarvikepussiin mahtuu kätevästi avaimet, puhelin, tutti, ym. tärkeät tarvikkeet sekä juomapullot niin itselle kuin lapselle.

Välttämättömät lastentarvikkeet

Olen itse kahden, kohta kolmen lapsen äiti. Kummankin lapsen kohdalla tarpeemme ovat olleet hieman erilaisia, joten vaikka sinulla olisikin jo lapsia niin kannattaa lukea listat läpi, jos tulisikin jotain vastaan mikä voisi helpottaa arkeasi.

Emma on Lastentarvikkeen oma merkki, jolla on hinta-laatu-suhteeltaan hyviä ja laadukkaita perustarvikkeita, jotka on suunniteltu Suomen tarpeisiin ja oloihin. Emma on jo vuodesta 2002 lähtien valmistanut tuotteitaan käytännöllisyys ja turvallisuus edellä. Emma-tuotteita on jo yli 200 ja niitä löytyy valtakunnallisesti myös esim. Prismoista,.

Tälle kolmannelle syntyvälle olen varustautunut mm. seuraavilla lastentarvikkeilla:

 • Tarvikepussi aisaan. En välitä hoitolaukuista henkilökohtaisesti, vaan käytän samaa laukkua kun muutenkin. Pienet tärkeimmät tavarat on kätevää säilyttää tarvikepussissa, josta ne saa heti ilman laukunpohjalta etsimistä.
 • Kassikoukut

  lastentarvikkeet emma kassikoukut
  Lasten kanssa liikenteessä on melkein aina mukana jos minkälaista pussukkaa ja nyssykkää. Kassikoukuilla saat myös yllättävät kantamukset mukaan.
 • Hyttys- ja sadesuojat rattaille
 • Vauvakeinu / Sitteri

  vauvakeinu
  Emman vauvakeinu on mielestäni nerokkaasti suunniteltu. Sen saa koottua kasaan, mutta sitteriosuuden saa myös irrotettua jolloin voit käyttää sitä niin keinuna kuin irrallisena sitterinä.
 • Syksylle lämpöpussi kaukaloon / rattaisiin. Tämä on erityisen hyvä, jos vauvan haluaa siirtää esimerkiksi autoon, varsinkin talvella. Kaupoilla käydessä lämpöpussi on helppo avata, jolloin vauvalle ei tule liian kuuma.
 • Rintapumppu. Itsellä on sekä alipainepumppu, joka on loistava  käyttää samaan aikaan kun imettää, ja myös sähköinen rintapumppu. Koen imetyksen tärkeäksi, joten alusta lähtien haluan myös mahdollisuuden miehen ruokkia lasta ja että lapsi tottuu myös pulloon.
 • Tuttipullot
 • Hoitoalusta kotiin sekä matkaversio.
 • Harsoja, voiko niitä olla koskaan liikaa?
 • Lämpömittari, erityisesti helteillä on todella tärkeää seurata vaunujen lämpötilaa.
 • Leikkimatto
 • Vaunuverho
vaunuverho
Kuomuverholla saat vauvalle rauhaa levätä ja auringonsuojan.

Ei pakollisia, mutta kivoja extroja:

 • Seisomalauta
 • Imetystyyny. Tämä on kiva imettäessä mutta itselle ihan mieletön apu myös omaan nukkumiseen vartalotyynyn tavoin.
 • Juomapullon pidike,  kiinnitys toimii myös polkupyörän kahvaan.
 • Kantokassi

  lastentarvikkeet kantokoppa
  Moni nykyään yrittää pärjätä ilman vaunukoppaa ja niin myös minä. Sain Emman kantokassin, jota tulen käyttämään ratasosan kanssa ja jonka saan helposti mukaan myös perhekerhoihin ja muihin sisätiloihin, joihin on vaikea vaunujen kanssa kulkea.
 • Ergonominen kantoreppu.
 • Itkuhälytin. Jos aiot nukuttaa lasta myös pihalla tai parvekkeella, on itkuhälytin suht ehdoton.

Vieläkö on pää pyörällä? Lastentarvikkeella on kattava myymäläverkosto josta saat asiantuntevaa apua. Täältä löydät sinulle  lähimmän myymälän: Lastentarvike myymälät

Hyvä tietää lapsiarjessa:

Pinja Palermaa

Kirjoittaja on espoolainen kahden tytön äiti. Tuotan hyödyllistä sisältöä erityisesti ruoanlaitosta, askartelusta ja lasten kanssa puuhastelusta.

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä.
Ota yhteyttä: pinja@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös