peltomäki resort

Peltomäki Resort – mökkeilyä, telttailua, asuntovaunuilua ja wakeboardingia

Peltomäki Resort – mökkeilyä, telttailua, asuntovaunuilua ja wakeboardingia

* Peltomäki Resort -majoitus saatu blogin kautta. *

Vietimme perheen kanssa ensin aurinkoisen ja sitten sateisen viikonlopun Tampereen lähellä sijaitsevassa Peltomäki Resortissa. Emme ole kovin kokeneita leirintäaluematkailijoita. Nuoruudessa on niissä tullut käytyä lähinnä biletys- ja ilonpitomielessä. Tällä kertaa me vietimme rauhallista lapsiperhearkea ja muut hoitivat sen biletyspuolen.

Lue myös: Tekemistä Tampereella – lue matkailuvinkit Tampereelle!

Majoitusvaihtoehdot

Majoituimme leirintäalueen mökissä, josta löytyi neljä makuupaikkaa, pöytä, penkit ja jääkaappi. Liinavaatteet sisältyvät mökkien varustukseen, mutta eivät pyyhkeet. Olisi ehkä pitänyt tajuta tämä, mutta paikan päällä totesin, ettei koko porukalla ollut käytössä yhtäkään pyyhettä. Lopulta homma hoitui kun yksi työntekijöistä repi kahtia kaksi vanhaa lakanaa. Tadaa! Meillä oli neljä pyyhettä, yksi jokaiselle.

Siistit ulkovessat olivat aivan mökin lähellä, mutta itse tykkäsin yleensä kävellä vähän kauemmas vesivessojen luokse.

peltomäki resort mökki
Mökit olivat kevyesti varusteltuja. Sisäpinnat vaikuttivat hiljattain maalatuilta ja muutenkin yleisilme oli siisti. Tosin jääkaappi jäädytti ruoat ja juomat sekä jouduin pyytämään teippiä, jotta sain teipatuksi repsallaan olevan hyttysverkon (näkyy kuvassa) ikkunaan. Ensimmäisenä iltana oli niin kuuma, että ikkunaa oli pakko pitää auki. Onneksi sain verkon tiiviisti, eivätkä hyttyset päässeet häiritsemään.

peltomäki resort mökkimajoitus

mökki leirintäalueella
Mökistä oli kauniit maisemat Vähäjärvelle. Pimennysverhoja ei luonnollisesti ollut, joten kesällä lapsia voi olla saada vaikea nukahtamaan, kun on niin valoisaa. Tiedän erään perheen, joka ottaa mukaan aina jätesäkkejä ja teippiä, jotta saavat kämpän pimennettyä. Ei hullumpi kikka!

Mökkien lisäksi Peltomäki Resort majoitusvaihtoehtoja ovat asuntoautoilu ja teltat. Paikan päälle voi tulla omalla teltalla tai vuokrata niin sanottu luksusteltta.

peltomäki resort
Tässä näkyy leirintäalueen mökki ja luksusteltta.

Ruokailu Peltomäessä

Ruokapuoli hoitui pääasiassa Peltomäki Resortin omassa ravintolassa. Lisäksi kävimme muutaman kilometrin päässä pienessä ruokakaupassa, jotta saimme grillattavaa illaksi ja mansikoita naposteltavaksi.

Kello 13 jälkeen ravintolassa on a la carte -lista, josta löytyy hampurilaisia, salaatteja ja kanansiipiä. Kaikki tilaamamme ruoka oli oikein hyvää ja lapsillekin löytyi hyviä vaihtoehtoja.

peltomäki resort ravintola

Söimme myös ravintolan aamupalapöydän, josta löytyi kaikenlaista perinteistä aamupalatarvetta: kurkkua, tomaattia, salaattia, kinkkua, juustoa, riisipiirakoita, mysliä, muroa ja puuroa.

Lounaalla oli kyseisenä päivänä tarjolla lohikeittoa sekä uunimakkaraa perunamuusin kanssa. Lohikeitto oli aika pettymys, sillä keitossa oli ainoastaan lohta ja perunaa. Makua ei siis tullut esimerkiksi lantusta, porkkanasta, purjosta tai persiljasta. Liemeen olisin myös kaivannut kermaa ja ylipäätään makua, ja lisäksi kala oli ylikypsää ja hajonnut pieniksi palasiksi.

Ravintolassa oli muutenkin vähän alkukankeutta ja selvästi työntekijät olivat vasta ensimmäisiä päiviä töissä. Epäselvyyksiä oli paljon esimerkiksi hinnoittelussa ja kysymyksiin valikoimasta ei oikein osattu vastata. Varmasti homma alkaa hoitua kuitenkin paremmin, kunhan toiminta pääsee kunnolla pyörimään.

peltomäki resort
Toisena iltana grillasimme makkarat. Lapset tykkäsivät sytytys- ja polttamihommista.

Tekemistä Peltomäki Resortissa

Peltomäki oli vasta hiljattain avattu kesäkuussa 2021. Ympäristössä oli vielä remontin jälkiä ja hommia oli vielä kesken. Paikan vetonaula on cable wakeboarding eli vesihiihtoa laudan päällä. Vauhti tulee järven läpi kiertävästä kaapelisysteemistä. Meidän piti päästä kokeilemaan tätä aktiviteettia, mutta valitettavasti rakennustyöt ja testaukset olivat vielä kesken. Pääsimme kuitenkin ihailemaan testiajoja.

wakeboarding
Siellä wakeboardaillaan!

Lasten kanssa viihdyimme alueella leikkipaikoilla. Löytyi kiipeilytelinettä, liukumäkeä ja roikkumistankoja. Toki myös hiekan kanssa oli mukava puljailla. Alueelta löytyy myös rantalentopallokenttä.

peltomäki resort

leikkipaikka peltomäki

rantaleikkejä

Parasta oli kuitenkin rantasauna ja uiminen! Varsinkin ensimmäisenä iltana oli todella lämmin, joten vilvoittelu vedessä tuli tarpeeseen. Yhteissauna oli vapaassa käytössä aamusta iltaan, joten sinne oli helppo mennä omien aikataulujen mukaan silloin kuin huvitti. Laiturilta oli helppo mennä uimaan, mutta jalat eivät yltäneet siinä pohjaan. Uimataidottomille kannattaa siis varata mukaan kellukkeet.

Myös hiekkarannalta olisi päässyt uimaan, mutta paikka oli vielä vähän tukkoinen ja sotkuinen rakennuskamojen vuoksi.

peltomäki resort vastarannalta
Tältä alue näyttää vastarannalta. Järven yli kierros oli ehkä kilometrin mittainen lenkki.

Pakkausvinkit leirintäalueelle

Ilmeisesti tänä kesänä odotetaan Suomessa eri leirintäalueille todellista ryntäystä, kun ulkomaanmatkailua ei vielä suositella ja monissa perheissä podetaan patoutunutta matkailutarvetta. Leirintäalueet ovat hieno tapa päästä nauttimaan Suomen kesästä ja luonnosta.

Tässä vielä muutama pakkausvinkki kaikille teille muille, jotka eivät ole niin kokeneita leirintäaluematkailijoita. Tässä listassa on siis kaikki sellaiset tavarat, jotka meillä ei ollut mukana.

  • Kumisaappaat (jos ja kun sataa, kumisaappaat ovat kätevät märällä nurmikolla ja muutenkin)
  • Pyyhkeet
  • Tulitikut tai sytytin (helpottaa kummasti tulen sytyttämistä)
  • Servettejä, lautasia, lusikoita, veitsi (jos haluaa yhtään tehdä monimutkaisempaa ruokaa kuin makkara sinapilla)
  • Hyttysmyrkkyä (ainahan niitä hyttysiä on)

**********

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös